reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

Jaki ja dzisiaj miałam sen! [emoji23] byłam na kontroli normalnie za tydzień w środę ale była jakaś babka a nie mój lekarz i powiedziałam ze się martwię ze tak slabo się rusza maleństwo a ona zrobiła usg i uwaga uwaga! Wyciągnęła to maleństwo przez brzuch do jakiegoś basenu żebyśmy mogły zobaczyć czy wszystko ok. Mały (bo okazało się ze chłopiec) ważył juz 5 kg wiec stwierdziła że urodze dluuugo przed terminem. Zmierzyła go dokładnie i stwierdziła że jest bardzo do przodu i wszystko ok i spowrotem włożyła mi do brzucha... [emoji44] kosmos jakiś[emoji33] trochę musiało potrwać zanim się ogarnęłam rano psychicznie [emoji28]

Hahahah [emoji23] ah te sny w ciąży [emoji23]

reklama
Jaki ja dzisiaj miałam sen! [emoji23] byłam na kontroli normalnie za tydzień w środę ale była jakaś babka a nie mój lekarz i powiedziałam ze się martwię ze tak slabo się rusza maleństwo a ona zrobiła usg i uwaga uwaga! Wyciągnęła to maleństwo przez brzuch do jakiegoś basenu żebyśmy mogły zobaczyć czy wszystko ok. Mały (bo okazało się ze chłopiec) ważył juz 5 kg wiec stwierdziła że urodze dluuugo przed terminem. Zmierzyła go dokładnie i stwierdziła że jest bardzo do przodu i wszystko ok i spowrotem włożyła mi do brzucha... [emoji44] kosmos jakiś[emoji33] trochę musiało potrwać zanim się ogarnęłam rano psychicznie [emoji28]
Ha ha.
Dobre, też mam czasem kosmiczne sny.
A znasz płeć?

O mamo [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

Ha ha.
Dobre, też mam czasem kosmiczne sny.
A znasz płeć?
No właśnie nie znam. A właśnie! Jak powiedziała ze chłopiec to w sumie się ucieszylam (przecież całe życie chciałam dwóch chłopaków!) a potem powiedziałam ze w takim razie jeszcze raz będę musiała zajść w ciążę [emoji23]

Ja zakładam 100% zaangażowanie przez pierwsze 2 mies :) mąż przerywa prace i siedzi z nami w domu. Ja nie wyrobie przewinąć, karmić i kapać dwójki wiec będzie musiał robić wszystko (No z wyjątkiem cyca). Plus pewnie przejmie duża cześć ogarniania życia, zakupy, sprzątania prania, ale mamy obie babcie na emeryturze i dużo znajomych którzy obiecali pomóc wiec jakoś damy radę. Mysle tez o pani do sprzątania tak raz na tydzień żeby chociaż to odpadło:)
gdybym urodziła bliźniaki to też mąż by czynnie pomagał, bez dwóch zdań. Ja mam jeszcze ten luksus, że mieszkamy z moją mamą, która też pomaga w opiece nad dziećmi. Jak trzeba ugotować, posprzątać to nie ma z tym problemu. Cudownie jest mieszkać z mamą :)

:laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::o:o:o:D:D:D Ludu, ale sen!:szok::rofl2:
Ale mi też się śniło jakiś czas temu, zanim lekarz powiedział płeć, że jestem w ciąży z synkiem i się sprawdziło :cool2: Także kto wie :p

A co opieki...to już tak nie pamiętam :rolleyes2: Chyba co mógł to pomagał... na pewno chodził na długie spacery :laugh2::laugh2::-pi przebierał jak trzeba było :) Tylko kupek nie lubił... jak ładnie pachniało to podsuwał w moją stronę :rofl: A jak mu się trafiło, gdy mnie było, bo byłam np.na zakupach to później musiałam słuchać przez pół godziny jaką to ON musiał strasznie wielką kupę przebierać i w ogóle, jaki z niego bohater :p Bo co ja tam wiedziałam o przebieraniu kupek :laugh2:Ale ogólnie, całokształt to wiadomo, byłam ja najważniejsza i od wszystkiego, mąż był dzielnym pomagierem :laugh2::-D

ja, ale dopiero na 18:)

Dzień dobry, piękne kobiety! [emoji8] powodzenia na wizytach! My dzisiaj też idziemy, ale dopiero na 18:45, miejmy nadzieję, że dowiemy się, kto mieszka w brzusiu... bo nie mogę wybrać farby do pokoiku [emoji23]
Jestem strasznie roztargniona... za trzy tygodnie wyjazd, a ja się dopiero teraz obudziłam (Z ręką w nocniku jak zwykle [emoji13] [emoji33]), że przecież będzie to 23 tydzień, będzie brzuch... I MORZE! I wpadłam na genialny pomysł sesji zdjęciowej, takiej wiecie, no... brzuszkowej, bo w tym roku już nigdzie nie pojedziemy... wyobraziłam sobie taką koronkową sukienkę, żeby to tak ładnie wyglądało... oczywiście na allegro chyba nie znajdę, przejrzałam aliexpress, ale ta długa dostawa mnie przeraziła [emoji30] znacie może jakieś inne strony, gdzie mogę coś takiego dostać?
Przebijam :p Mam dzisiaj dopiero na 20.00. I dopiero o tej porze dowiem się co mój lekarz powie n.t. mojego pomysłu powrotu do pracy. Czuję, że stwierdzi coś w stylu, że "mogłabym, ale po co?", a ja będę musiała zdecydować na miejscu w kilka minut. Mąż też przeciwko - nie pracy tylko przeciwko dojazdom. Więc około 21.00 będę musiała dać znać szefowej czy przyjdę jutro do roboty.
Powodzenia na wizytach :)
I na szczęście odetchnęłam z ulgą, bo mój kleszcz nie miał żadnego syfu :) Nie żałuję kasy wydanej na badanie :)

Hejka dziewczyny, mnie sie udalo dorwac na grupie sprzedazowej dwa pajace z hm za 2 dyszki i wlasnie przyszly. Stan jak nowe :)
A co do snow to mi sie snilo dwa razy, ze bedzie chlopak, wiec zobaczymy :)
Przecudne [emoji7] sama bym w takich spała [emoji28] mój młody ma takie tylko z potworkami i bardzo nam służyły wiec pewnie dla maleństwa tez kupie właśnie te z hm.

reklama
Przyszły kolejne ciuszki, wszystko w rozmiarze 62
3komplety połśpioszki+kaftanik, 3x body, 4x śpiochy, 2 x pajac, 2 x kaftanik oraz 5 pieluszek tetrowych. Na początek wystarczy. Później będę zamawiał od 68 wzwyż. Zakochałam się w tych ubrankach [emoji16]
IMG_20180607_121549.jpg

Załączniki

• IMG_20180607_121549.jpg
    IMG_20180607_121549.jpg
    101,7 KB · Wyświetleń: 380
Do góry