D
Deleted member 178885
Gość
Miłego dnia
Ostatnio edytowane przez moderatora:
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
No i duże znaczenie ma to też przy ewentualnym wcześniaku... 9 dni przy rozwoju płuc np to meta dużo. Oczywiście nie chcemy tutaj zlowrozyc czy straszyć ale to się powinno zgadzać
Ja ciuszki będę kupować u siebie w pracy. Dobrej jakości bawełna i tylko polskie ubranka ale jak będzie druga dziewczynka to za dużo nie kupię bo będę zbierać po rodzinie. Porozdawalam to teraz będę zbierać z powrotem haha
Też tak ostatnio pomyślałam że ledwo się zaczęło a to już za chwilę połowa. Pierwsza nie leciała tak szybko hehe i nawet nic nie robienie tego nie spowalnia
Ja brałam do tej pory tylko kwas foliowy. Odstawiłam go już i nie biorę teraz nic. W pierwszej ciąży synek bardzo szybko rósł i gin powiedział żeby witamin nie brać bo dzieci moga byc większe jak się bierze dużo witamin a mój i tak był duży (urodzony prawie 4.100) a poza tym wyniki były super więc nie było takiej potrzeby. Teraz też powiedział że można sobie lykac witaminki dla kobiet w ciąży ale że jest wszystko super i dzidzia pięknie rośnie to nie jest to konieczne więc nie biorę. On raczej jest za tym żeby potrawy były pełnowartościowe i z dużą ilością witamin niż lykanie jakiś prochów.
Anus89 mój gin uważa tak jak Twoi właśnie
ja w pierwszych ciazach malo sie przykladalam do suplementacji, wstyd ale im dalej w las tym czesciej zapomnalam wrrrrr . mimo to dzieciaki duze
teraz wlasnie zestaw musze wykoncyc ale biore go na przemian z samym kwasem foliowym wlasnie
chcialabym cos z jodem zakupic potem ewntualnie
w ogole w suwaczku mi pisze ze dziecko wazy 29g ?? na necie sprawdzam i moze wazyc od 85 do 140g wiec cos tu nie tak w tym suwaczku hmm
Hej hej. Wczorajsza moja wizyta opoznila się o 1,5 godziny... Zła byłam bo 21:30 to już pora na spanie mojego dziecka. Ogólnie była zmęczona ale samo usg i słuchanie serduszka jej się podobało. Niestety wczoraj uznała że ona jednak chce siostrę więc doktor ja dodatkowo zasmucil- potwierdził to co mówił tamten lekarz na prenatalnych że chłopczyk. z Maluszkiem wszystko ok
Nie jesteś sama. U mnie jest zakaz kupowania rzeczy dla dziecka co najmniej do września. Z resztą moja Mama sama jest po poronieniach i nie chce nic kupować tak wcześnie. Koleżanka ma dla mnie przewijak to też poprosiłam, żeby go potrzymała u siebie na razie. W ogóle po pierwszym niepowodzeniu, w tej ciąży nie czułam takiego podekscytowania jak za pierwszym razem. Mój mąż też nie. Była obawa. Kiedy w 7tc zobaczyłam bijące serduszko poczułam głównie ulgę. Potem znowu schizowałam - czemu mi mdłości przeszły tak szybko itp. Radość przyszła dopiero w 12tc kiedy zobaczyliśmy machające rączki i nóżki Wydaje mi się, że na ubranka mamy czas, zdążymyDzień dobry wszystkim mamuśkom dzwoniłam do lekarza w sprawie tej cytologii, uspokoiłam się.
Dziś kończymy 14 tydzień. A ja jeszcze nic dla maluszka nie kupuję, bo nadal mam opory przed gromadzeniem rzeczy i zapeszaniem itp. Chociaż już pare razy miałam w rękach jakieś ciuszki w Tesco czy Lidlu[emoji6]kto jeszcze ma takie schizy jak ja?
Też kupiłam wczoraj rogala z Biedronki i mój ma zamek. Tylko, że on jest takiej długości, że poszewkę dałoby się ściągnąć, ale nie wiem czy bym to potem wcisnęła z powrotemMinus biedronka Wego Rogala że poszewki nie można wyprać ale latem to i całego bez problemuozna prac
Ja zaczęłam wczoraj 16tc i też nie moge sie doczekać ruchów [emoji85]
A ja wróce do tematu wakacji, jedziecie dziewczyny ? My w końcu zdecydowaliśmy się na Chorwację, pani doktor pozwoliła i za miesiąc śmigamy [emoji16]
Hej hej. Wczorajsza moja wizyta opoznila się o 1,5 godziny... Zła byłam bo 21:30 to już pora na spanie mojego dziecka. Ogólnie była zmęczona ale samo usg i słuchanie serduszka jej się podobało. Niestety wczoraj uznała że ona jednak chce siostrę więc doktor ja dodatkowo zasmucil- potwierdził to co mówił tamten lekarz na prenatalnych że chłopczyk. z Maluszkiem wszystko ok