reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2018

Powodzenia na dzisiejszych wizytach.

Onaonaona też mnie irytują takie osoby. Ale cóż zrobić...

Dziś samopoczucie fatalne, ciśnienie niskie(92/56) i ten bolący kark. Po wczorajszych wymiotach jestem bardzo osłabiona.
Dziś mam wizytę z synem u kardiologa i nie wiem czy nie przełożę, bo na chwilę obecną nie jestem wstanie prowadzić auta. Wizyta o 16, więc jest jeszcze chwila,może mi przejdzie.

Niskie masz to ciśnienie... Miewam takie przed ciążą, jednak w ciazy zwykle mi się normuje...Może pij zwykłą czarną kawę?
Jak się czujesz?

W ogóle oglądałam wasze brzuszki wczoraj i niektóre z was juz maja takie fajne piłeczki. A u mnie dalej nic... a przynajmniej niewiele, ze nawet nie jestem w stanie stwierdzić czy to te dodatkowe 1,5 kg czy dziecko.

Hhehe, widzisz, ja jutro zaczynam 17tydzień, piłeczkę mam, choć na wadze nie wiem czy z kg jest... :) :cool2: Jak pierwsze dziecko to tak bywa, mi wyskoczył w okolicy 19-20tygodnia dopiero taki widoczny :p

@Dita_333 ja w takim małym sklepiku z ubraniami i zabawkami i mam np. Firmę "ewa klucze" i "makoma". Tą pierwszą można też dostać w sklepach świat maluszka (czy jakoś tak) i mają fajna bawełnę i wyraziste kolory a ta druga ma spokojniejsze kolory ale bawełnę sami produkują. :tak:

Dziewczyny co mi się dzisiaj śniło to dalej w szoku jestem
Urodziłam dziewczynkę w 20 tyg (?!) i zostawiłam swojego chłopa żeby w szpitalu siedział a sama pojechalam gdzieś pod namiot haha i nam to dziecko zabrali do pogotowia opiekuńczego a później jeździliśmy żeby nam dziecko oddali i tak aż ona dorosła była a my dalej po sądach jeździliśmy bo nie chcieli nam jej oddać... Obudziłam zalana potem dosłownie. :errr:

O to fajnie, masz, bo dobra bawełna i ciuszki będziesz miała pod ręką dla bobasa ;)
Sny w ciąży takie są... Dość, że barwne, kolorowe - takie żywe, to jeszcze mega dziwne :oo::rofl2:
Czasami mam wrażenie, że nie śnię, a film oglądam hahahaa :laugh2:

reklama
Ja tez mam niesamowite sny w ciazy. Takie że budzę męża w nocy i pytam go czy to prawda czy nie[emoji12]

Jeszcze a propos zapeszania. Ja może się wyluzuje zakupowo po połówkowych, ale jeśli nie, to w sierpniu chyba zacznę, bo tak w 6 miesiącu to już chyba wypada coś kompletować. Poza tym musimy zrobic mały remont, odmalować pokój. Trochę to zajmie.

Czyli to co wstępnie dyndalo tak pozostało? :) super cieszę się!!! I że wszystko dobrze;)
Wiecie że ja jeszcze serca nie słuchałam ani razu? To normalne ?
A choćby kilka sekund bym chciała:(
Boziu kochana zostaw mi to dyndajace coś na chłopca:)
I nie zabieraj:)
Pierwszy raz serduszko słuchaliśmy na prenatalnych. Teraz są takie wytyczne że niby dopiero od któregoś tc słucha się serca. Mama ginekolog o tym kiedyś pisała.
No dynda jak dyndalo. Mimo że mamy piękne foto wskazujące na płeć to lekarz jeszcze asekuracyjnie powiedział że na tym etapie jeszcze może się mylić ;) trzymam kciuki za Twoja wizytę :)

Gratuluję już potwierdzonego synka :D Będzie Nikoś?

Dziękuję :) Niby potwierdzone, no bo żeby dwóch się mylilo to chyba niemożliwe ;) jakoś trudno mi sobie wyobrazić że będę miała synka [emoji16] ale w sumie tak jak mówiłam: najwspanialsza na świecie córeczkę już mam to nie mogłam mieć drugiej ;)
Niezmiennie od 5 lat- od pierwszej ciąży mówiliśmy że synek to Nikodem. Aż mi się już trochę znudziło [emoji28] no ale póki co żadne imię nie podoba mi się bardziej ;)

Mama Zuzi i Antosia
Koniecznie wypij kawę. Miewam teraz takie ciśnienie i tylko kawa mnie wtedy ratuje.

Dziewczyny jak Wy odpowiadacie na kilka postów za jednym razem? Ja nie umiem zacytować więcej niż jeden ;)

Aaaa pytałam wczoraj mojego gina o te bóle głowy i potwierdził że to może być spowodowane tym że zbyt mało pije. I w sumie od kiedy się pilnuje z piciem to jest dużo lepiej.

I okazało się że moja waga... Poszła w dół. Ważę mniej niż przed ciąża. Na ostatniej wizycie miałam ponad kg na plusie a teraz spadłam poniżej startowej wagi. Tym bardziej trudno mi uwierzyć skąd ten brzuch [emoji28]

A u mnie nie było rogali, muszę zajechać do innej biedronki :/
One są w ofercie od 18.05 do końca maja lub do wyczerpania zapasów, więc może zabrakło? Życzę, żeby w innym sklepie się poszczęściło :)

Dziewczyny jak Wy odpowiadacie na kilka postów za jednym razem? Ja nie umiem zacytować więcej niż jeden ;)

Aaaa pytałam wczoraj mojego gina o te bóle głowy i potwierdził że to może być spowodowane tym że zbyt mało pije. I w sumie od kiedy się pilnuje z piciem to jest dużo lepiej.

I okazało się że moja waga... Poszła w dół. Ważę mniej niż przed ciąża. Na ostatniej wizycie miałam ponad kg na plusie a teraz spadłam poniżej startowej wagi. Tym bardziej trudno mi uwierzyć skąd ten brzuch [emoji28]
Ja klikam przy postach które chcę cytować "+ cytat", a później w okienku do pisania odpowiedzi wciskam "insert quotes" :)
Od zbyt małej ilości wody jeszcze usta mogą pierzchnąć. Jak już to czuję to piję więcej, bo w następnej kolejności dochodzi mi właśnie ból głowy jak Tobie.

reklama
One są w ofercie od 18.05 do końca maja lub do wyczerpania zapasów, więc może zabrakło? Życzę, żeby w innym sklepie się poszczęściło :)

Ja klikam przy postach które chcę cytować "+ cytat", a później w okienku do pisania odpowiedzi wciskam "insert quotes" :)
Od zbyt małej ilości wody jeszcze usta mogą pierzchnąć. Jak już to czuję to piję więcej, bo w następnej kolejności dochodzi mi właśnie ból głowy jak Tobie.
Nie mam funkcji + cytat... :/

A widzisz od kilku dni mam tak spierzchniete usta że masakra. Ale u mnie litr wody dziennie to sukces... :/

Do góry