reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2018

Ja kupiłam femibion 2
Tez myślałam o femibionie, chyba zamówię. W ogóle na początku ciąży tez zakupiłam sobie femibion 1 ale położna dala mi te tabletki i kazała odstawić wszystko inne wiec tak zrobiłam. No ale wydaje mi się, że w kolejnych miesiącach wzrasta zapotrzebowanie tez na inne składniki, których moje tabletki nie posiadają.

reklama
Dziewczyny, które zaczęły juz drugi trymestr, proszę powiedzcie jakie witaminy teraz bierzecie? Bo ja niby mam brać te same od początku czyli kwas foliowy oraz wit. C i D i zastanawiam się czy nie zacząć brać czegoś na własną rękę.
Ja caly czas mama dha. W pierwszej ciazy bralam je do konca

Ja mam brać pregna plus jak skończy mi się to co mam. Sporo jeszcze mam ale chyba przerzuce się wczesniej

Cześć! Dawno, dawno nie pisałam. A to wszystko dlatego, że całkiem pochłonęły mnie domowe sprawy. U nas wszystko OK. Aktualnie mamy końcówkę 14 tyg. Przeżyliśmy pierwsze badania prenatalne razem z testem pappa. Wszystko wyszło prawidłowo. Jedyne co mnie martwi, to cytologia. Dziś pytałam lekarza na wizycie jak tam mój wynik, powiedział ze wszystko w porządku. Wróciłam sobie do domu, patrzę w kartę ciazy a tam wpisany stan zapalny. Nic mi na ten stan zapalny nie przepisał. I teraz nie wiem, czy mam jutro dzwonic, czy czekac miesiąc na kolejna wizytę i wtedy go zapytać o co chodzi... może on sobie źle spojrzał na te wyniki. Martwię się.

Dziewczyny, które zaczęły juz drugi trymestr, proszę powiedzcie jakie witaminy teraz bierzecie? Bo ja niby mam brać te same od początku czyli kwas foliowy oraz wit. C i D i zastanawiam się czy nie zacząć brać czegoś na własną rękę.

Moi lekarze (i gin i endo) wyznają zasadę, że jak wyniki badań są dobre, to tak do 16 tyg. nie ma konieczności brania suplementów poza kwasem foliowym i jodem. Endo to w ogóle mówi ze nawet po 16 tyg. wystarczy to co przyjmujemy z jedzeniem, jak się dobrze odżywiamy oczywiście.

Szaleństwo zakupowe u Was trwa :D
Ja spokojnie czekam kto w brzuszku mieszka jak synuś to mam wszystko jak córeczka to zaczynam tak jak Wy szaleństwo zakupowe.Pewnie i dla syna też dokupię ubranka bo człowiek nie wytrzyma.
Co do suplementu to ja zajadam Pregne Plus zarówno w pierwszej jak i teraz.Lekarz kazał odstawić kwas w 12 tygodniu...Pewnie co lekarze to mają inne zdanie ale ja już nie zajadam.

Ja też biorę pregna plus, endokrynolog mi poleciła, bo podobno skład dba o naszą tarczyce.
Też kupiłam kilka ciuszków, na allegro polskich producentów

Szaleństwo zakupowe u Was trwa [emoji1]
Ja spokojnie czekam kto w brzuszku mieszka jak synuś to mam wszystko jak córeczka to zaczynam tak jak Wy szaleństwo zakupowe.Pewnie i dla syna też dokupię ubranka bo człowiek nie wytrzyma.
Co do suplementu to ja zajadam Pregne Plus zarówno w pierwszej jak i teraz.Lekarz kazał odstawić kwas w 12 tygodniu...Pewnie co lekarze to mają inne zdanie ale ja już nie zajadam.

To tak jak ja [emoji3] jak drugi chłopczyk to ciuszki mam choć nie wierze, ze nic nie kupię i tak [emoji23]a jak dziewczynka to zacznę od początku.. ale jakoś sie nie mogę przyzwyczaić do myśli, że byłaby córka wiec chyba jednak ten 2.chlopak będzie [emoji28]

Ja biorę Femibion 2. W pierwszej ciazy tez brałam.

reklama
Cześć! Dawno, dawno nie pisałam. A to wszystko dlatego, że całkiem pochłonęły mnie domowe sprawy. U nas wszystko OK. Aktualnie mamy końcówkę 14 tyg. Przeżyliśmy pierwsze badania prenatalne razem z testem pappa. Wszystko wyszło prawidłowo. Jedyne co mnie martwi, to cytologia. Dziś pytałam lekarza na wizycie jak tam mój wynik, powiedział ze wszystko w porządku. Wróciłam sobie do domu, patrzę w kartę ciazy a tam wpisany stan zapalny. Nic mi na ten stan zapalny nie przepisał. I teraz nie wiem, czy mam jutro dzwonic, czy czekac miesiąc na kolejna wizytę i wtedy go zapytać o co chodzi... może on sobie źle spojrzał na te wyniki. Martwię się.

Może zadzwoń? Niby stan zapalny to nic poważnego,ale dlaczego masz go nie leczyć? [emoji53] dopytaj się to będziesz spokojniejsza [emoji6]

Do góry