reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2018

Witam wszystkie Przyszłe Mamusieteż jestem listopadowa Mamuśka, termin 18.11
Fajnie będzie moc z kimś pogadać o sprawach związanych z dzidziusiem

Witamy [emoji3] na 1stronie wątku jest link do tabelki w Excelu, możesz sie dopisać jak chcesz [emoji5] pierwsze, drugie czy trzecie dzieciątko?

reklama
Ostro z zakupami... Ja jeszcze o tym nie myślę. Pewnie zacznę jak przestanę pracować, a będzie to na początku lipca. Póki co praca mnie okropnie zajmuje, a jak wracam to jestem średnia do życia. :p
Wy tu już gadacie powoli o połówkowych i zaczyna do mnie docierać jak ten czas ucieka :szok: Mimo to nadal jakoś nie dociera do mnie, że w ciąży jestem. Ciągle pytam chłopa "ty wiesz, że ja w ciąży jestem?", a w sumie to siebie powinnam pytać xD Jakoś w długi weekend chcemy zrobić urodziny mojemu i ogłosić oficjalnie, a teściowa zaczęła marudzić, że przecież jego urodziny to można przełożyć na jesień, bo teraz to dużo pracy na działce itd. Bawi mnie jej nieświadomość i to jak mocno może ją wmurować :D
Jeśli chodzi o witaminki to biorę i mam brać Symvital mama.

Ja ciuszki będę kupować u siebie w pracy. Dobrej jakości bawełna i tylko polskie ubranka ;) ale jak będzie druga dziewczynka to za dużo nie kupię bo będę zbierać po rodzinie. Porozdawalam to teraz będę zbierać z powrotem haha

Też tak ostatnio pomyślałam że ledwo się zaczęło a to już za chwilę połowa. Pierwsza nie leciała tak szybko hehe i nawet nic nie robienie tego nie spowalnia :p

Dita wewnatrz ok ale i tak myslalam czy by sie nie wybrac na doglebniejsze sprawdzenie tej szyjki szybciej i gender scan..prywatnie jesli u poloznych nic nie wskuram zobaczymy

mam taka polke znajoma w pracy ze mnie tak rozbraja ze szkoda gadac hehe
inna znajoma sie pyta czy cos czuje ..mowie ze tak..a ta polka----no cos ty... ja dopiero pierwsze ruchy w 30 tyg poczulam hahahaha sie smialam, to biedna i wystraszona bylas (ciagle czulam ze to co ja to jest nieprawidlowe jesli wiecie o co chodzi i nie wytrzymalam)
ona--a ja to spodnie ciazowe kupilam po 25 tyg dopiero (czepla sie moich)( jest ciagle na diecie bo troche wazy, calkowicie inna figura od mojej)
ona---a ja to pracowalam do 9 miesiaca bez dnia wolnego ... hihih
i na wszystko bo ja bo ja bo ja....a ja mowie ..A ja to JA:) a ty to ty i bede robic Pod siebie nie pod Ciebie:) dzizas kobieto .. w pewnym momenie juz po polsku zaczelam gadac bo tak mnie rozbrajala haha masakra ..przestane chodzic na przerwy bo mi sie nie chce sluchac jej ciaglego gadania na swoj ttemat...jaka to cudowna nie jest bo sie poswieca caly czas
maz to juz ma ubaw ze mnie jak tego slucha:) pani meczennica tylko kto jej medal da za te jej poswiecenia lol ah te ludzie
naleze do osob ktore ciezka pracuja .... i nadgodziny ... i w katarze..no ale teraz to juz mam wywalone i sie oszczedzam jak moge:) a ludzie i tak beda na koncu o swoich tylkach myslec
to jest moj czas.

moge ja wystrzelic najlepiej na Marsa? haaha

pasami sie zapinam zawsze mimo wszystko
Anus moze warto sie wspomoc lactovaginalem np probiotykami?

Dita wewnatrz ok ale i tak myslalam czy by sie nie wybrac na doglebniejsze sprawdzenie tej szyjki szybciej i gender scan..prywatnie jesli u poloznych nic nie wskuram zobaczymy

mam taka polke znajoma w pracy ze mnie tak rozbraja ze szkoda gadac hehe
inna znajoma sie pyta czy cos czuje ..mowie ze tak..a ta polka----no cos ty... ja dopiero pierwsze ruchy w 30 tyg poczulam hahahaha sie smialam, to biedna i wystraszona bylas (ciagle czulam ze to co ja to jest nieprawidlowe jesli wiecie o co chodzi i nie wytrzymalam)
ona--a ja to spodnie ciazowe kupilam po 25 tyg dopiero (czepla sie moich)( jest ciagle na diecie bo troche wazy, calkowicie inna figura od mojej)
ona---a ja to pracowalam do 9 miesiaca bez dnia wolnego ... hihih
i na wszystko bo ja bo ja bo ja....a ja mowie ..A ja to JA:) a ty to ty i bede robic Pod siebie nie pod Ciebie:) dzizas kobieto .. w pewnym momenie juz po polsku zaczelam gadac bo tak mnie rozbrajala haha masakra ..przestane chodzic na przerwy bo mi sie nie chce sluchac jej ciaglego gadania na swoj ttemat...jaka to cudowna nie jest bo sie poswieca caly czas
maz to juz ma ubaw ze mnie jak tego slucha:) pani meczennica tylko kto jej medal da za te jej poswiecenia lol ah te ludzie
naleze do osob ktore ciezka pracuja .... i nadgodziny ... i w katarze..no ale teraz to juz mam wywalone i sie oszczedzam jak moge:) a ludzie i tak beda na koncu o swoich tylkach myslec
to jest moj czas.

moge ja wystrzelic najlepiej na Marsa? haaha

pasami sie zapinam zawsze mimo wszystko
Anus moze warto sie wspomoc lactovaginalem np probiotykami?
Nie przejmuj się, koleżanka widocznie chce być w centrum zainteresowania, no bo przecież jest najlepsza [emoji23] wystrzel ją na marsa, niech tam się chwali [emoji23]

Co do badania.. może zrób prywatnie dla własnego świętego spokoju jeśli polożna nie wypisze skierowania.

Ja brałam do tej pory tylko kwas foliowy. Odstawiłam go już i nie biorę teraz nic. W pierwszej ciąży synek bardzo szybko rósł i gin powiedział żeby witamin nie brać bo dzieci moga byc większe jak się bierze dużo witamin a mój i tak był duży (urodzony prawie 4.100) a poza tym wyniki były super więc nie było takiej potrzeby. Teraz też powiedział że można sobie lykac witaminki dla kobiet w ciąży ale że jest wszystko super i dzidzia pięknie rośnie to nie jest to konieczne więc nie biorę. On raczej jest za tym żeby potrawy były pełnowartościowe i z dużą ilością witamin niż lykanie jakiś prochów.
Anus89 mój gin uważa tak jak Twoi właśnie :)

Nie przejmuj się, koleżanka widocznie chce być w centrum zainteresowania, no bo przecież jest najlepsza
emoji23.png
wystrzel ją na marsa, niech tam się chwali
emoji23.png

Co do badania.. może zrób prywatnie dla własnego świętego spokoju jeśli polożna nie wypisze skierowania.

ten typ tak ma:) itak zrobie:)

Onaonaona właśnie z tego powodu staram się zbytnio nie mówić o ciąży, bo boję się, że będę paplać tylko o sobie haha :D Śmieszna koleżanka, bądź cierpliwa :)

A tak sobie myślałam i mam taki szalony pomysł :D Może kwasy omega 3 na to zapalenie? Badałam na studiach ten temat i... badania mówią, że wpływają nawet na ekspresję genów (czyli jakby realizacje tego, co mamy zapisane w dna). Jak układałam diety dla osób z chorobami zapalnymi to zawsze w zaleceniach rybki i olej lniany. Jak masz możliwość to możesz spróbować :)

alez mozna o sobie!! tyle ze bez degradowania drugiej osoby jakby nikt nie mogl zyc po swojemu..
pozatym idzie wyczuc kiedy ktos cos pije i to jak sie odnosi czy w jakim tonie wypowiada:) widocznie miala zly dzien ale ja nie pozostaje dluzna...takze bywa wtedy kolorowo haha (ja to nakreca)
szanuje ja jak moge, w gruncie jest dobra...ale taka specyficzna ze xxx...irytuje mnie strasznie gdy krytykuje innych, (obgadala do mnie chyba wszystkich w pracy a ze ja chowam dla siebie to sie nie zrobil kogiel mogiel:p) trzymam dystans..pragne spokoju
... mozesz jej powiedziec ze sie nie zgadzsz z czyms a ona bedzie na tobie siadac bo nie masz prawa sie z nia nie zgadzac...bo przeciez skoro ona sie nie maluje (nie mogla od zawsze) to jest to bee bardzo zle (kazdy wie ze tak najlepiej sobie wmawiac) .(ale na fejsie same fotki selfie z makeup:). milion ich plus te krotkie filmiki typu kroliczek ( przestalam a obserwowac) ...i ze kobiety umalowane sa brzydsze oO (nie rozumie ze makijaz a makijaz to tez roznica) ... ale rzesy przedluzone do brwi bo przeciez kto jej zabroni nie he
czy krytyka ze ludzie daja odliczanie do wakacji za rok bo chca sie pochwalic ...a ta za pare dni na fejsie daj info ze leci do Turcji za rok na wakacje ( jej pierwszy raz) oO ..WEZ tu zrozum drugiego czlowieka oO
jest niedopojecia...pozostaje mi sie smiac i nie brac jej czesto na powaznie juz
to tak w skrocie ... jak to wyglada ... taki dziwny typ haha

i nie, ja nie jestem idealem :)

jutro spie do 7 rano....rarytas!

Ja brałam do tej pory tylko kwas foliowy. Odstawiłam go już i nie biorę teraz nic. W pierwszej ciąży synek bardzo szybko rósł i gin powiedział żeby witamin nie brać bo dzieci moga byc większe jak się bierze dużo witamin a mój i tak był duży (urodzony prawie 4.100) a poza tym wyniki były super więc nie było takiej potrzeby. Teraz też powiedział że można sobie lykac witaminki dla kobiet w ciąży ale że jest wszystko super i dzidzia pięknie rośnie to nie jest to konieczne więc nie biorę. On raczej jest za tym żeby potrawy były pełnowartościowe i z dużą ilością witamin niż lykanie jakiś prochów.
Anus89 mój gin uważa tak jak Twoi właśnie :)

ja w pierwszych ciazach malo sie przykladalam do suplementacji, wstyd ale im dalej w las tym czesciej zapomnalam wrrrrr . mimo to dzieciaki duze
teraz wlasnie zestaw musze wykoncyc ale biore go na przemian z samym kwasem foliowym wlasnie
chcialabym cos z jodem zakupic potem ewntualnie

w ogole w suwaczku mi pisze ze dziecko wazy 29g ?? na necie sprawdzam i moze wazyc od 85 do 140g wiec cos tu nie tak w tym suwaczku hmm

reklama
Hej hej. Wczorajsza moja wizyta opoznila się o 1,5 godziny... Zła byłam bo 21:30 to już pora na spanie mojego dziecka. Ogólnie była zmęczona ale samo usg i słuchanie serduszka jej się podobało. Niestety wczoraj uznała że ona jednak chce siostrę więc doktor ja dodatkowo zasmucil- potwierdził to co mówił tamten lekarz na prenatalnych że chłopczyk. ;) z Maluszkiem wszystko ok :)

Do góry