reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

Hej dziewczyny!

Nie pisałam dawno, ale czytałam na bieżąco [emoji4]
Dzisiaj byłam na prenatlanych i wszystko jest dobrze. Dopiero dzisiaj poczułam, ze mogę się cieszyć i planować zmiany, typu przemeblowanie itd. Jestem po jednym poronieniu, a o Dzidziusia staraliśmy się prawie 2 lata wiec dzisiaj odetchnęłam [emoji173]️ nadal mam lekkie młodości mimo ze to koniec 13 tyg, jedzenie to przymus, ale to akurat w moim przypadku dobrze bo mam za dużo kg wiec im bardziej chudnę, tym lepiej ;))

Buziaki [emoji8]

Cieszę się i gratuluje [emoji5] teraz raduj się ciąża ile wlezie [emoji5]

reklama
Nie było niestety widać :) wszyscy mi przepowiadają synka, ale z córka tez tak mówili ;) i ma usg moja córa do 25 tygodnia chyba był chłopcem [emoji23][emoji23][emoji23] potem okazało się, ze ma spuchnięte wargi sromowe, które zaburzały obraz ;) i faktycznie urodziła się ze spuchniętymi ;)

W te przepowiednie ludzi nie ma co wierzyć [emoji5][emoji51] mojej koleżance 2x tak mówili, że synek będzie a ona dwie córeczki urodziła [emoji51][emoji5]

Ja jestem troszkę jeszcze w lekkkim stresie bo prenatalne w środę i mam nadzieję że małemu ta kość urośnie czy coś bo pani ginekolog coś tam mówiła że nie widać czy widać i takie tam :) I chciałabym mieć to za sobą nawet myślałam żeby iść wcześniej np w poniedziałek rano czy coś zamiast w środę ale małemu bym dała tylko tydzień to może urosnąć max 0,5 cm :(

Niekoniecznie [emoji5] mój bobas urósł w 10dni z 7,3cm na 9,5cm czyli ponad 2cm[emoji5] to od dzidziusia zależy, ale jak przyrasta, ale myślę, zebys poczekała do tej środy.. dasz radę[emoji16]

Dziewczyny, a jak z Waszym ciśnieniem? Ja mam bardzo niskie ok. 85/60 i puls 55. Wieczorami całkowicie tracę energię. Dziś mam wizytę u lekarza i może coś mi podpowie.

Gratulacje dziewczyny!!! Dobre wyniki byly do przewidzenia:):)

Mnie od wczoraj znowu piersi kluja i szczypia falami a szczegolnie sutki... No wrrrrrr zadrapalabym je..sa jak 2 stozki hahahaha smieszne takie hehe i urosly [emoji4]
W ogole zyly mam na calym.ciele niezle widoczne! Moze przez to tez ze sie nie opalam i blada sie zrobiłam wrr

Wczoraj poszalelismy i dzis tak mnie cmil brzuszek lekko ale pewnie to zbieg okolicZności. W ogole mi nie bylo zbytnio przyjemnie w przeciwienstwie do Meza haha lol! Chyba sie Zablokowałam czy cus wrrr

Ja wczoraj poszalałam z mężem ale na razie żadnych objawów dodatkowych... za to czułam sie prawie jak dziewica [emoji23] jakaś wąska i w ogole [emoji28][emoji5] mężowi chyba pasowało Haha [emoji16][emoji23][emoji51]
Może nie zablokowałaś tylko miałaś taki dzień... następnym razem rzucisz sie na męża, że hej [emoji846]

Dziewczyny, a jak z Waszym ciśnieniem? Ja mam bardzo niskie ok. 85/60 i puls 55. Wieczorami całkowicie tracę energię. Dziś mam wizytę u lekarza i może coś mi podpowie.
Też mam niskie ciśnienie. Bez kawy nie funkcjonuje. A zasypiam wieczorem szybciej niż moja córka.

Ja wczoraj poszalałam z mężem ale na razie żadnych objawów dodatkowych... za to czułam sie prawie jak dziewica [emoji23] jakaś wąska i w ogole [emoji28][emoji5] mężowi chyba pasowało Haha [emoji16][emoji23][emoji51]
Może nie zablokowałaś tylko miałaś taki dzień... następnym razem rzucisz sie na męża, że hej [emoji846]
Ja właśnie mam podobne odczucia ;) rzadziej niż przed ciąża mam siłę (nawet nie ochotę ale właśnie moc) na zabawy z mężem ale jak już dojdzie co do czego to jest super ;) jakoś tak zupełnie inaczej i dla mnie odlotowo ;)

ja dziś zapisałam się na usg na 30.05 i już nie mogę się doczekać :)
ciśnienie też mam niskie, a po 1 porodzie oszałało bo miałam wysokie przez kilka dni. Ale lekarz mi tłumaczył, że uk krwionosny musi się przystosować do nowej sytuacji stąd te zawirowania z ciśnieniem.
u mnie na usg wyrostek był taki pomiedzy, ciekawe w co się zmieni przez te kilka tygodnie:)

reklama
Do góry