reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

Hej dziewczyny. Ja po usg. Baba taka gburowata była że nie mogłam się doczekać aż wyjdę z tego gabinety. Ogólnie wszystko w normie

Wrzucam w wątek z badaniami zdjęcie listy co badają podczas tego usg jakby któraś miała ochotę poczytać. Zdjęcia marne dostałam więc raczej nie wrzucę bo niż nie widac

reklama
Hej dziewczyny. Ja po usg. Baba taka gburowata była że nie mogłam się doczekać aż wyjdę z tego gabinety. Ogólnie wszystko w normie

Wrzucam w wątek z badaniami zdjęcie listy co badają podczas tego usg jakby któraś miała ochotę poczytać. Zdjęcia marne dostałam więc raczej nie wrzucę bo niż nie widac
Kurde najważniejsze, że wszystko dobrze. Ale jak spotykam tych ginekologów, kurcze czasem widzą uśmiech na naszej twarzy i powinni się powstrzymywać od komentarzy niektórych, bo ten uśmiech zmazują. Nie wiem, są przecież gorsze zawody i ludzie też je wykonują i to bez zbędnych uwag, a wręcz z uprzejmością.

To ja juz trochę zjadlam tych lodow! Haha

Od czasu do.czasu i fastfood mozna i tez jesli juz idziemy to tylko tam gdzie kolejki po drzwi..najbardziej lubimy subway ..maja dlugie bulki z roznego pieczywa..zapiekaja i wybierasz z warzyw co tylko chcesz... Plus albo mieso albo wedlinka itp. Mmmmmmmmmmmmmmmm nabralam ochoty
A w McDonald z reguly kupuje salatke z kurakiem jesli juz tam jestesmy

W domu do frytek mam airfryer z philipsa takze obywamy sie bez tluszczu Polecam:)

Ja tez kawy nie pije, zrezygnowalam tez z czarnej herbaty, pijam owocowa do sniadania jedynie. Chociaz dzisiaj to taki spiacy dzien jest, ze normalnie wypilam slaba kawke z mlekiem. Po takiej przerwie smakowala nieziemsko i troche postawila na nogi :)
No i dobrze. Przeciez nie zaszkodzi:)
Mnie odrzucilo i jakos nie ciagnie ale za to pije duzo ..szybko robie sie spragniona

No i dobrze. Przeciez nie zaszkodzi:)
Mnie odrzucilo i jakos nie ciagnie ale za to pije duzo ..szybko robie sie spragniona
ja tez strasznie mam duże pragnienie i co wieczór staje przed wyborem pic czy nie pic bo później co 2h pobudecza na siku... masakra ale suszy jak nigdy. Sprawdzałam cukier i rozmawiałam z endokrynologiem, powiedziała ze cukier super i mam się nie martwić wiec cóż mecze się po nocach wycieczkami do toalety.

Lody jadłam w tej i poprzedniej ciąży i wszystko ok. Jeśli chodzi o kawę to pije najgorszą, czyli rozpuszczalną z mlekiem, w ciąży czasem wcale nie pije czasem jedną.
Jeśli chodzi o współżycie, to u nas ciężko, ja nie mam wcale ochoty, także raz na dwa tygodnie coś tam, ale wszystko po każdym mnie bolało i w zasadzie żadnej przyjemności z tego nie miałam. Dlatego teraz minęło dwa tygodnie, ale na razie poprostu nie chcę się zmuszać. A mąż no cóż mam kontrowersyjne zdanie na ten temat, bo nie uważam, żeby był biedny, czy coś tam. Chciał dziecka jak i ja, ja też tego nie robię, więc dlaczego mam się zmuszać do czegoś co mnie boli. Przecież ja też tej nie mam przyjemności, jedziemy na jednym wózku.

Ja znowu dostałam zakaz przytulanek na 6 tyg. Bo kosmowka jakos kiepsko umiejscowiona. Mogłaby się odkleic. Mąż nie będzie zachwycony

ja tez strasznie mam duże pragnienie i co wieczór staje przed wyborem pic czy nie pic bo później co 2h pobudecza na siku... masakra ale suszy jak nigdy. Sprawdzałam cukier i rozmawiałam z endokrynologiem, powiedziała ze cukier super i mam się nie martwić wiec cóż mecze się po nocach wycieczkami do toalety.

Nom ja tez staram sie na noc tak nie pic iteraz zamoast o 2 budze sie ok 4 na siusiu tak jak i tak wstaje haha
I czesto chodze w dzien

Lody jadłam w tej i poprzedniej ciąży i wszystko ok. Jeśli chodzi o kawę to pije najgorszą, czyli rozpuszczalną z mlekiem, w ciąży czasem wcale nie pije czasem jedną.
Jeśli chodzi o współżycie, to u nas ciężko, ja nie mam wcale ochoty, także raz na dwa tygodnie coś tam, ale wszystko po każdym mnie bolało i w zasadzie żadnej przyjemności z tego nie miałam. Dlatego teraz minęło dwa tygodnie, ale na razie poprostu nie chcę się zmuszać. A mąż no cóż mam kontrowersyjne zdanie na ten temat, bo nie uważam, żeby był biedny, czy coś tam. Chciał dziecka jak i ja, ja też tego nie robię, więc dlaczego mam się zmuszać do czegoś co mnie boli. Przecież ja też tej nie mam przyjemności, jedziemy na jednym wózku.

Nie ma co sie zmuszac i ja napewno nie bede a Maz zrozumiał.
Ja mimo wszytko uwielbiam rownie mocno pieszczoty jakimi moj Maz Mnie obdarza ktore nie koncza sie seksem. wyrozumialosc jest tez b. Wazna. No ale nie chce by czul ze mu czegos brakuje ( troche czasu bede w ciazy jednak) wiec staram sie jak moge by mu to wynagrodzic w inny sposob .

reklama
Pewnie, ze raz na czas nie zaszkodzi :) a przed ciaza to bylam kawoszem, conajmniej trzy szly na dzien, zwlaszcza jak na nocke szlam :) a pic tez duzo pije, od dwoch do trzech litrow wody z cytryna, a potem latam w nocy sto razy do wc ;)
[emoji33] dwa trzy litry?! Szacun! Ja jak litr wypije to meeega sukces. Wiem że powinnam więcej bo ciągle mnie głowa boli i czytałam że właśnie prawdopodobnie za mało pije. Ale ja w ciągu dnia, w pracy o piciu zapominam. Za to jem.dużo owoców a one też mają wodę ;)

Do góry