3kg na minusie 13 tydzien dzis. Dalej mdłości wymioty. Jestem tym zmeczona. Nic nie moge przez to robic. Jedzenie od 2 msc to obowiązek a nie przyjemnosc jak kiedys. Lekarka powiedziała ze po 12 tyg powinno przejść.nie przeszlo. Chcialabym zdrowo i roznorodnie sie odzywiac ale wchodze do kuchni i mnie odrzuca. Przez to ciagle jestem marudna i wkurzona. Moge współczuć tylko mężowi...
reklama
piorunem
Fanka BB :)
Nie mówię że każda ma być ekspertem ale piszemy o tych badaniach co kto robi żeby z tego czerpać wiedze
Ale fakt, ja też dostaje zaćmienia jak idę na wizytę
A ja robiłam tsh, ft3, ft4 gdzieś miesiąc przed ciążą i jak zapytałam czy mam zrobić to mi powiedział, ze nie - chodzę prywatnie, więc nie chodzi o skierowanie. Wypisał mi masę badań, ale tych dalej nie, więc nie zrobiłam.
1,5 kg[emoji4]A ile kg macie na plusie?
Juz po! Wszystko dobrze[emoji7] badanie trwało jakieś 50 minut bo maleństwo odwrócone pleckami i rączki przy buzce - w efekcie nie wiem co z kością nosowa bo nie miał pewności że ją widzi ale z racji tego że wszystkie inne parametry są książkowe to mówił że nie ma żadnych nieprawidłowości i nie ma się czym przejmować. Jutro pobranie krwi ale powiedział że to formalność a ja mu ufam[emoji4] maleństwo ma 6,1 cm i może być tak że to dziewczynka - niby istnieje możliwość że coś tam między nogami urośnie? Co myślicie? Ja widziałam dziewczynkę ale mam się na nic nie nastawiać. Za miesiąc kontrola ale bez usg i pewnie kolejna to już polowkowe i wtedy płeć potwierdzimy. Dostałam L4 wiec jestem szczęśliwa a pani położna powiedziała ze "ładnie tyje"[emoji23] nie mam żadnych zdjęć i opisu usg bo wszystko sklei jak będzie miał wyniki krwi wiec dostane to za miesiąc. Ale napatrzylam się na kruszynke [emoji7] cudownie! Teraz jakieś 8 tygodni bez usg![emoji58] dzięki za wsparcie! [emoji9]
Super!!! Gratuluję udanej wizyty [emoji5]
U mnie lekarz tez miał problem z kością nosowa bo bobas trzymał rączkę przy twarzy hehe i nawet jak ją na chwile puścił to znowu wracała - taka zabawa. Ale niby przez chwilkę udało mu sie wycelować i namierzyć -nawet fotkę usg zrobił ale poszło do kartoteki w szpitalu - na NFZ robiłam test Pappa [emoji58]
@folka
Ważne, że dzidziuś zdrowy [emoji5][emoji106] wytrzymasz pare dni w szpitalu i będzie oki[emoji5]
Ja przytyłam kilogram, pózniej schudłam troszkę, wiec łącznie jest 60dg na plusie [emoji23] jutro zaczynam 16tydzien, wiec nie narzekam [emoji16]
Mi tez przepowiedział dziewczynki i widziałam leżące wyrostki ale ciagle mysle ze może się to zmienić mysle ze na następnym usg jak się dobrze ułożą to cos się potwierdzi. Nie ukrywam, ze chciałabym parke i jakoś nie wiem czułam ze jakiś siusiak tam jest
Moze którejś dziewczynce wyrostek jeszcze sie podniesie [emoji5] trzymam za to kciuki [emoji106]
3kg na minusie 13 tydzien dzis. Dalej mdłości wymioty. Jestem tym zmeczona. Nic nie moge przez to robic. Jedzenie od 2 msc to obowiązek a nie przyjemnosc jak kiedys. Lekarka powiedziała ze po 12 tyg powinno przejść.nie przeszlo. Chcialabym zdrowo i roznorodnie sie odzywiac ale wchodze do kuchni i mnie odrzuca. Przez to ciagle jestem marudna i wkurzona. Moge współczuć tylko mężowi...
Jeszcze troszkę i moze ci minie.. moze już jutro? Trzymam za to kciuki!
Hej. Ja już po wizycie. Z maluszkiem wszystko w porządku, ma już 6 cm [emoji16]
Po krwiaku nie ma śladu, ale mam jeszcze przyjmować Duphaston i dużo odpoczywać.
Za tydzień usg genetyczne, już nie mogę się doczekać [emoji6]
Gratuluje [emoji5]
Ja tam wole zostac tu
Bez przesady zawsze mozna z kims pisac w prywatnych. Jak bylam na sierpniowkach 2012 to mialysmy chyba z 15 watkow a grupa byla otwarta. Jedyne zdjecia naszych pociech byla zamknieta
Ale zadajemy tutaj przecież [emoji51][emoji23] tylko napisałam o zamknięcie wątku ze zdjęciami brzuszków i usg. Jak któraś nie chce to moze tu na publiczne wrzucać zdjęcia [emoji57]
reklama
Niby widział na początku ale ułamek sekundy a dla niego to za mało i musi miec 100% pewności ale za to rączki mamy obejrzane z każdej strony dokładnie - piękne szczupłe, długie paluszki jak ma mój synuś i mąż [emoji7][emoji16]Super!!! Gratuluję udanej wizyty [emoji5]
U mnie lekarz tez miał problem z kością nosowa bo bobas trzymał rączkę przy twarzy hehe i nawet jak ją na chwile puścił to znowu wracała - taka zabawa. Ale niby przez chwilkę udało mu sie wycelować i namierzyć -nawet fotkę usg zrobił ale poszło do kartoteki w szpitalu - na NFZ robiłam test Pappa [emoji58]
@folka
Ważne, że dzidziuś zdrowy [emoji5][emoji106] wytrzymasz pare dni w szpitalu i będzie oki[emoji5]
Ja przytyłam kilogram, pózniej schudłam troszkę, wiec łącznie jest 60dg na plusie [emoji23] jutro zaczynam 16tydzien, wiec nie narzekam [emoji16]