reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

reklama
My wczoraj zostaliśmy zaproszeni na kolejne wesele... 10 listopada ;p nie wiem co ich podkusiło, żeby wesele w takim miesiącu - dla mnie najmroczniejszy miesiąc w roku ;p
Raczej nie pójdziemy, bo mielibyśmy 330 km, na miejscu to pewnie bym poszła choć na chwilę, gdybym jeszcze nie urodziła ;p No to mamy 6 wesel w tym roku :p

Fakt, niby mój lekarz tez mówi, że jak jedno urodziłam 3tygodnie przed terminem, to drugie raczej w terminie się nie urodzi... A jeszcze z usg wychodzi mi termin październikowy, to w ogóle nie wiem jak podejrzewać kiedy może zacząć się akcja...Ale stawiam 100dolców, że urodzę w październiku. Kwestia tylko czy bliżej 15 X czy np 25 X.... :happy2:
Choć z drugiej strony moze teraz ten bobas cię zaskoczy i wyskoczy wcześniej ze dwa tygodnie? :-p Ominie cię chodzenie po schodach i mycie okien na wywołanie :-D

Mój spał - to było lato - lekko zawinięty albo w rożek jak były chłodniejsze noce, ale taki lekki albo po prostu owijałam go pieluszką flanelowa :p Różnie to było, ale w zimie spał pod kołderką lekką...ale to już był większy :)
No mam nadzieje ze chociaz w terminie nasz maluch wyczekany wyskoczy ;)

No zonka mialy jak mnie zobaczyly ze ja jjuz wykapana [emoji23] sama sie dziwilam ze po tak dlugim czasie bez snu, po porodzie w zaledwie 4 godziny snu czulam sie jak mlody bog [emoji23] szkoda tylko ze nie wygladalam tak dobrze [emoji23]

To chyba są ogromne emocje, tak mi się wydaje. I hormony robią swoje... Ja tej nocy w ogóle nie mogłam spać, pisałam, dzwoniłam (tak średnio myślałam o tym, że to środek nocy jest :laugh2:) i patrzyłam na Młodego cały czas. Organizm był tak nabuzowany, że nie potrafiłam spać. No i świetnie się czułam :tak:
Ale idiotkę też z siebie zrobiłam parę razy. Np.pielęgniarka raniutko wchodzi i pyta się nas (byłam ja i dziewczyna co rodziła o w ten sam dzień co ja, tylko o 13, ja przed północą) czy chcemy tabletkę. No i ja zabłysłam, bo spytałam się: Na co? Spojrzała na mnie jak na wariatkę. Skąd miałam wiedzieć, że chodzi jej o ból, jak mnie nic nie bolało. Myślałam, że może dają jakieś specjalne tabletki po porodzie i chciałam wiedzieć jakie :D Przecież nie łyknę byle czego :laugh2:

hej dziewczyny. pół godziny was nadrabiałam :p

u mnie córa wie już od kilku tyg. i mówi że mam słodki brzuszek i się przytula i głaszcze mówiąc "moja brzuchoczka" (cokolwiek to znaczy :D) i pyta kiedy wreszcie będziemy mieli to dziecko? no i oczywiście nie odpuszcza siostry Kasi :eek: nie wiem co to bedzie jak sie chlopak urodzi :p

co do porodu to ja chyba zdecyduje sie na cc bo mam stracha wielkiego. poprzednio o 4 mnie bóle obudziły i to takie konkretne ale ja nie mogłam się skupić na zegarku więc nie wiem która mogła być jak się krew polała. wytrzymałam jeszcze do obchodu no i pod nóż... 9:30 młoda była z nami
dochodziłam do siebie bardzo dobrze fakt że na przeciwbólowych ale jak mi wreszcie pozwolili wstać to nie potrzebowałam pomocy w ogóle. wszystko robiłam sama prócz kąpania bo to robią położne ;)

nie wiem czy widziałyście wpis z imionami ale chyba wybraliśmy dla dziewczynki Diana :tak:

Zazdroszczę, że imię wybrane :) A dla chłopca? Czy już pewna dziewczynka? U mnie Młody chce brata, a siostrzenica by chciała siostrę, choć siostra nawet w ciąży nie jest :p Chyba tak jakoś jest, że dzieci chcą tę samą płeć w przypadku drugiego dziecka.... Przynajmniej u mnie w rodzinie i u koleżanek się to sprawdziło :tak:
A cc miałaś bo akcja się nie rozwijała?

Ale słodkie :) ja juz mam coraz większe trudności zeby sie powstrzymywać przed zakupami, a jak widzę takie słodkości jak Ty kupiłas to juz całkiem wymiękam ;)

Dita_333 Twój synek świetnie wytłumaczył skąd się bierze dzidziuś :-) :) ale się uśmiałam ;)

Haha, a z jaką powagą to dodawał: Ale muszą chcieć :D

My wczoraj zostaliśmy zaproszeni na kolejne wesele... 10 listopada ;p nie wiem co ich podkusiło, żeby wesele w takim miesiącu - dla mnie najmroczniejszy miesiąc w roku ;p
Raczej nie pójdziemy, bo mielibyśmy 330 km, na miejscu to pewnie bym poszła choć na chwilę, gdybym jeszcze nie urodziła ;p No to mamy 6 wesel w tym roku :p

Ja myślę, że 10 listopada to ty dziecko będziesz tulić, a nie bawić się na weselu :rolleyes:
Ewentualnie będziesz mieć własną imprezę, nawet lepszą...na porodówce :laugh2:

To moze tym razem ja pokaze Wam jak tam mi rosnie brzusio :)

Załączniki

• 20180509_124925.jpg
    20180509_124925.jpg
    204,7 KB · Wyświetleń: 113
reklama
Do góry