reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

A ja was zakocze ja dwoje dzieci urodzilam w domu w Holandii jest to normalne i 80 % kobiet rodzi w domu teraz planuje jednak szpital ze wzgledu na wiek tylko ze polozna mnie ostrzega ze niewiadomo czy zdarze bo po ostatnim ekspresowym porodzie przewiduja ze trzecie jeszcze szybciej sie urodzi

reklama
A ja was zakocze ja dwoje dzieci urodzilam w domu w Holandii jest to normalne i 80 % kobiet rodzi w domu teraz planuje jednak szpital ze wzgledu na wiek tylko ze polozna mnie ostrzega ze niewiadomo czy zdarze bo po ostatnim ekspresowym porodzie przewiduja ze trzecie jeszcze szybciej sie urodzi
Jak porod przebiega bez komplikacji to taki porod w domu to chyba bajka :) super :)

Hehe, normalka :) Ja miałam sporo ciuszków, ale we wszystkich zdążył chodzić. I w głowie mam, że co chwilę przebierałam. Dla mnie 4szt.na 56 to za mało, ale każdy robi jak uważa i takie jest moje zdanie :tak: A życie i tak wszystko weryfikuje :D

Hehehe, ale ja napisałam, że pewnie powie. Bo nie wierzę, że nie... Jeszcze rano jak wstał to się pytał ale jak to ten dzidziuś się wziął w brzuszku.... :D A wczoraj jak moja siostrzenica przez telefon usłyszała, że Młody będzie miał brata albo siostrzyczkę (sam się pochwalił) to ponoć aż zzieleniała z zazdrości i krzyczała, że ona tez chce. A moje dziecko do niej spokojnie: to powiedz rodzicom, potrzebujesz do tego mamy i taty...a po chwili dodał: Ale oni muszą chcieć tego bobasa.
Myślałam, że pęknę :laugh2:
A siostra się śmiała, że mądrze mówi :-p

To już chyba mam więcej niż 4 szt. w 56 ;p a moja Szwagierka pewnie też nakupi milion rzeczy, bo ona uwielbia kupować dziecięce ;p

Jak porod przebiega bez komplikacji to taki porod w domu to chyba bajka :) super :)
Tak powiem wam ze bylo super polozna przyjzdza i pielegniarka do dziecka i tu po porodzie przez 8 dni na 4 do 6 godzin przychodzi osoba ktora ci pomaga przy dziecku odkurzy posprzata czasem zrobi zakupy ale przede wszystkim zsjmuje sie dzieckiem i to jest w ubezpieczeniu zdrowotym

Ja po cc szybko nie brałam przeciwbólowych. Jak znieczulenie puściło to była jazda ale chciałam kp i nie chciałam córce fundowac leków.

ja też kp po cc i dalej kp :)
Brałam wszystkie przeciwbólowe podczas kp można paracetamol i ibuprom, są bezpieczne dla dziecka.

Podziwiam!!!

reklama
ja też kp po cc i dalej kp :)
Brałam wszystkie przeciwbólowe podczas kp można paracetamol i ibuprom, są bezpieczne dla dziecka.
Wiem, że tak jest. Później to nawet antybiotyk miałam. Ale zeschizowana byłam tuż po i unikałam wszystkiego co w mojej opinii mogło zaszkodzić. Dlatego zgrywalam taka bohaterkę ;) teraz już chyba nie będę [emoji28]

Do góry