reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

Tak, masz rację, dużo zależy od dziecka:) Młody ma kuzyna niecałe 3m-ce starszego i po prostu zawsze się dziwiłam jak to u nich jest. Na przykład mój wstawał bardzo długo o piątej rano, później o 6 i tak chyba do trzeciego roku życia. A mojej siostry spał do 8, 9 rano. Mój jak mały spał w dzień 40 minut, od czasu do czasu dłużej, a jej potrafił dwie godziny! Ja musiałam zakładać szybko bramkę przy schodach, bo mój zajzajer szybko pełzał, później się czołgał, a jak raczkował to istna katorga, bo bałam się, że sobie krzywdę zrobi. Nie było miejsca, w które by nie wlazł. On nie raczkował, on zapierniczał. Nie mogłam go nawet na chwilę zostawić iść siku, bo on potrafił się nie tylko przemieścić,ale i wspinać na tę barierkę, żeby zejść po schodach. A moja sistra w ogóle nie miała barierki! Jak do niej przyjeżdżałam to potrafiła go zostawić na górze samego, gdzie ja przerażona biegłam, a ona tłumaczy, że jak go zostawiła tam, to tam będzie jak wróci :szok: Jakieś sci-fi dla mnie :D
Ogólnie on jest grzeczny, tylko pełen energii i bardzo gadatliwy:)
Jak byłam z nim ostatnio o logopedy i czekałam, aż wyjdzie to w poczekalni był chłopczyk 3-4letni z tata. I ten chłopiec przez prawie pół godziny siedział grzecznie na krzesełku!!:o ba! on się nawet nie odzywał! w rączce autko i tak sobie nim ruszał... No masakra. Moje dziecko jak pięć minut czeka to zdąży zejść z krzesełka, wejść na krzesełko, podejrzeć co jest pod krzesełkiem, zadać mi milion pytań o życiu i śmierci, pocałować mnie i przytulać, wejść na mnie, zejść ze mnie, zatańczyć coś do muzyki i opowiedzieć bajkę :rofl:;)
u mnie bedzie 24miesiace roznicy. Młody zasypia o 21.30 a wstaje o 8,bez pobodki w nocy,w ciagu dnia ma 2godzinna drzemke. Jest dość żywym dzieckiem,więc się trochę obawiam. Myślę,ze najgorzej pierwszy rok,pozniej razem będą sie bawić. Mały ogólnie bardzo lubi malutkie dzieci

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
I tak w kolo myja haha

A tu taka ciekawostka haa

W najbliższej przyszłości prawdopodobnie będzie można rozpoznawać płeć dziecka już w pierwszych tygodniach ciąży.

Będzie to możliwe na podstawie analizy dynamiki przyrostu gonadotropiny kosmówkowej (hCG) w surowicy krwi ciężarnej. Naukowcy zauważyli, iż w przypadku płodów żeńskich przyrost wydzielanego przez łożysko hormonu jest o ok. 20 proc. wyższy niż w przypadku płodów męskich.

Ciekawe
Chyba mamy tą samą aplikację dla ciężarnych :)

Witam się i ja :) trzy testy zrobione wszystkie pozytywne. Robiłam w dzień spodziewanej miesiączki. Ogólnie ciąża wystarana ale i tak jesteśmy zaskoczeni bo udało się aż 5 dni przed owulacja. Termin mam na 11 listopada więc data też szczególna:) Mam nadzieję że miło mnie tu przyjmiecie :)

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom

dzięki za odpowiedzi. Ja nie chcę tego jakoś długo trzymać w tajemnicy, ale też chcę żeby Agata dowiedziała się pierwsza, a jak jej powiem to na bank dowiedzą się wszyscy w szkole, w tym rodzice moich uczniów. Bo jej zerowka i moja praca to ta sama instytucja.

Ja sie boje, ze bez kawy sie przewroce [emoji14] z dwoja zlego wole miec mdlosci niz chodzic nie przytomna [emoji14]

Na mnie kawa nie działa pobudzająco, chyba ze wypiłabym dwie albo trzy. Ja piję, to znaczy piłam, dla smaku :) wiesz, w ciąży ogólnie można być sennym i zmęczonym, to znak od organizmu, żeby przystopować...I mówię to ja, która ledwo dzisiaj wstałam z łóżka, bo późno poszłam spać, a rano do pracy wstaję jak z krzyża zdjęta :-D

Witam się i ja :) trzy testy zrobione wszystkie pozytywne. Robiłam w dzień spodziewanej miesiączki. Ogólnie ciąża wystarana ale i tak jesteśmy zaskoczeni bo udało się aż 5 dni przed owulacja. Termin mam na 11 listopada więc data też szczególna:) Mam nadzieję że miło mnie tu przyjmiecie :)

Gratuluję:) Może owulacja przyszła wcześniej niż myślisz ;)

dzięki za odpowiedzi. Ja nie chcę tego jakoś długo trzymać w tajemnicy, ale też chcę żeby Agata dowiedziała się pierwsza, a jak jej powiem to na bank dowiedzą się wszyscy w szkole, w tym rodzice moich uczniów. Bo jej zerowka i moja praca to ta sama instytucja.

Ja myślę, że będę szykować Młodego, już mu mówię, coby było gdyby... Albo co można robić z takim bobasem, czy by pomagał, że starszy brat to taka fajna rola i takie tam. Ale nie mogę mu powiedzieć szybko, bo jak mówisz - całe przedszkole będzie wiedzieć, a plotki się rozchodzą jak błyskawica. Tylko, że właśnie myślę, że szybko mi wybije brzuch, więc i tak będzie widać - wtedy może gadać ile chce o mamie z bobasem w brzuchu 8-)

Czesc, gratulacje :)

Też mam w domu synka co będzie miał we wrześniu 2 latka. Już podchodzi do mnie i glaszcze brzuszek bo mówimy mu że jest tam dzidzia :) Rodzina już też prawie cała wie. Po prostu jakoś tak wyszło samo :) teraz czekam na wizytę która mam za tydzień w czwartek. Zeszła ciąża cała wymiotowalam. Teraz o dziwo czuje się nawet dobrze. Bolą mnie tylko piersi i jestem taka senna. Mam nadzieję że obejdzie się bez mdłości:)

Moj mlody bedzie mial 18 miesiecy. To juz powazby wiek :p Ale tak serio to chyba zalezy jakie sie pierwsze dziecko trafi. Nam sie trafil wyjatkowo grzeczny egzemplarz. Az sami bylismy w szoku. Pamiętam jak wszyscy nas straszyli. Ze pierwszy rok to tragedia, nieprzespane noce, ciagle wiszace dzie ko na cycu, kolki, zero czasu dla siebie, generalnie koniec zycia. Owszem noce nie przespane sa ale bez przesady nie az tak jak to sobie wyobrazalam. A reszta sie nie sprawdzila, zycie sie zmienilo ale nie jest zle. Z tym ze fakt my mamy grzeczne dziecko :p

Tez mnie tak straszyli a co sie okazalo... Syn Jadl co 3h i spal...i jadl i spal...cale noce przesypial od 8tyg zycia ..moglam sobie do pracy na pol etatu wrocic i nie przestawac karmic jak mial 6 miesiecy . nie sciagalam pokarmu i jakos nie jestem za karmieniem na zadanie :)
Do 3 roku sypial w dzien 3 a nawet 4 h i az chodzilam sprawdzam co jest???? Cale noce przesypial do 8 rano mimo ze chodzil wczesnie spac ..taki spioch ze masakra
Dzis jest rannym ptaszkiem w wieku 11 lat :p

Corka podobnie ale mniej w dzien sypiala..za to wszystko inne tak samo

Zero kolek ... Nie byly tez marudne czy nie goraczkowaly mi przez zeby...jedynie slinotok dosc ostro

Lajcik ale lajtowo tez do tego podchodzilam

Zocha Gratulacje . zycze ci bys w tej ciazy tak nie wymiotowala:):):)

reklama
Też mam w domu synka co będzie miał we wrześniu 2 latka. Już podchodzi do mnie i glaszcze brzuszek bo mówimy mu że jest tam dzidzia :) Rodzina już też prawie cała wie. Po prostu jakoś tak wyszło samo :) teraz czekam na wizytę która mam za tydzień w czwartek. Zeszła ciąża cała wymiotowalam. Teraz o dziwo czuje się nawet dobrze. Bolą mnie tylko piersi i jestem taka senna. Mam nadzieję że obejdzie się bez mdłości:)

A w którym tygodniu ciąży jesteś?

Do góry