justyna90m
Zaangażowana w BB
u mnie bedzie 24miesiace roznicy. Młody zasypia o 21.30 a wstaje o 8,bez pobodki w nocy,w ciagu dnia ma 2godzinna drzemke. Jest dość żywym dzieckiem,więc się trochę obawiam. Myślę,ze najgorzej pierwszy rok,pozniej razem będą sie bawić. Mały ogólnie bardzo lubi malutkie dzieciTak, masz rację, dużo zależy od dziecka Młody ma kuzyna niecałe 3m-ce starszego i po prostu zawsze się dziwiłam jak to u nich jest. Na przykład mój wstawał bardzo długo o piątej rano, później o 6 i tak chyba do trzeciego roku życia. A mojej siostry spał do 8, 9 rano. Mój jak mały spał w dzień 40 minut, od czasu do czasu dłużej, a jej potrafił dwie godziny! Ja musiałam zakładać szybko bramkę przy schodach, bo mój zajzajer szybko pełzał, później się czołgał, a jak raczkował to istna katorga, bo bałam się, że sobie krzywdę zrobi. Nie było miejsca, w które by nie wlazł. On nie raczkował, on zapierniczał. Nie mogłam go nawet na chwilę zostawić iść siku, bo on potrafił się nie tylko przemieścić,ale i wspinać na tę barierkę, żeby zejść po schodach. A moja sistra w ogóle nie miała barierki! Jak do niej przyjeżdżałam to potrafiła go zostawić na górze samego, gdzie ja przerażona biegłam, a ona tłumaczy, że jak go zostawiła tam, to tam będzie jak wróci Jakieś sci-fi dla mnie
Ogólnie on jest grzeczny, tylko pełen energii i bardzo gadatliwy
Jak byłam z nim ostatnio o logopedy i czekałam, aż wyjdzie to w poczekalni był chłopczyk 3-4letni z tata. I ten chłopiec przez prawie pół godziny siedział grzecznie na krzesełku!! ba! on się nawet nie odzywał! w rączce autko i tak sobie nim ruszał... No masakra. Moje dziecko jak pięć minut czeka to zdąży zejść z krzesełka, wejść na krzesełko, podejrzeć co jest pod krzesełkiem, zadać mi milion pytań o życiu i śmierci, pocałować mnie i przytulać, wejść na mnie, zejść ze mnie, zatańczyć coś do muzyki i opowiedzieć bajkę
Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom