reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

reklama
A mam takie pytanie - ginekolog powiedziała mi, że gdybym chciała to mogę zrobić jeszcze betę w okolicach terminu miesiączki i powtórzyć po 48h. Ale powiedziała również, źe nie jest to konieczne - możemy sprawdzić przyrost, ale i tak trzeba czkać do wizyty. Myślicie, że warto?
Cały czas myślałam, żeby nie iść, a dzisiaj zastanawiam się czy może lepiej pójść... jak myślicie?

Ja robiłam betę żeby sprawdzić czy jest przyrost a teraz już czekam spokojnie do ginekologa

Mi się wydaje, że to migusiem zleci. Dopiero nowy rok się zaczynał, a tu już marzec. Niedługo święta, później majówka ...
Mam teraz trochę rozkminę, bo tydzień przed świętami mamy zaplanowany od dawna wyjazd na narty ze znajomymi - nie chcemy nic im mówić i zastanawiam się czy mogę sobie pojeździć na tych nartach ostatni raz w tym roku ;) chyba zapytam ginekolog, aczkolwiek wizytę umówiłam dopiero po powrocie to pewnie nic mi konkretnego nie powie...
A następna rzecz to przypomniało mi się, że mamy na maj bilety lotnicze, bo mieliśmy ponurkować - nurkować nie będę mogła, ale mam nadzieję, że będzie na tyle ok., że będę mogła polecieć na te kilka dni...

Dopiero teraz dochodzi do mnie jaka reorganizacja nas czeka ;p
W czerwcu mamy zaplanowany wyjazd na żagle i mam nadzieje, że nie spędzę go wymiotując przez burtę ;p aczkolwiek nie wiem czy dalej chce mi się jechać ;p a na listopad - między 9-13 listopada - mieliśmy lecieć ze znajomymi do Tajlandi, ale na szczęście nic jeszcze nie mamy ogarnięte...
To czeka mnie Tajlandia ;p

Piorunem my tak planowaliśmy wszystko pod ciążę hahaha a na Ciebie to widzę ciaza spadla jak grom z jasnego nieba:D

Ostatnia edycja:
Niech Bąbel rośnie zdrowo:) a spokojna już nigdy nie będziesz... zawsze będzie troska o dziecko:)

Jeśli chodzi o narty w ciąży to trzeba zapytać sie ginekologa... rożnie sie mówi. Niektórzy ginekolodzy pozwalają prawie na wszystko, a inni chuchają na zimne. Ja jeździłam konno jak zaszłam w ciąże i miałam kategoryczny zakaz.. No ale narty to co innego hehe :) aczkolwiek możliwość urazów itd... ciężko powiedzieć.
A Tajlandię będziesz mieć na porodówce Haha dokładnie ;)
Do mnie tez nie dochodzi, że jestem w ciąży ;) tym bardziej, że dalej to top secret wiec nie gadam o tym na żywo z nikim (oprócz męża oczywiście ) :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Jazda konna potrafi wytrzasc hihi aczkolwiek cos pięknego .uwielbia

Ja po calym dniu mam dosc tych trzesawek w aucie! Hihi

Na narty maz chce sie wybrać ale mi to nie wczas w ogóle;)

No właśnie sobie myślę, że co będzie to będzie i tak nie mam na to wpływu... a niektórzy w ogóle nie robili bety i żyją ;)

Ta Beta zrobiła się bardzo popularna ale to jest takie jak nakrecanie sie nawzajem ... Jak ze wszystkim ..Najlepiej uzbroic sie w cierpliwosc :)

D z iewczyny, a kiedy macie zamiar powiedzieć starszym dzieciom?

Chcialoby sie juz ale wygadaja otoczeniu wiec jak najpozniej ...siostrze planuje pod koniec kwietnoa face to face jak przyleci do Mnie wiec juz po tym cala rodzinka sie pewnie dowie hmmm choc poprosze ja by trzymala to w tajemnicy ...zobaczymy

Kurcze ja dopiero pisalam w watku czerwcowe mamy 2017 a tu juz kolejny. Czyste szalenstwo! Ale Ciesze sie. ;)
I gratuluje Wam wszystkim Dziewczynki!!!
I tak w kolo myja haha

A tu taka ciekawostka haa

W najbliższej przyszłości prawdopodobnie będzie można rozpoznawać płeć dziecka już w pierwszych tygodniach ciąży.

Będzie to możliwe na podstawie analizy dynamiki przyrostu gonadotropiny kosmówkowej (hCG) w surowicy krwi ciężarnej. Naukowcy zauważyli, iż w przypadku płodów żeńskich przyrost wydzielanego przez łożysko hormonu jest o ok. 20 proc. wyższy niż w przypadku płodów męskich.

Ciekawe

Ostatnia edycja:
reklama
D z iewczyny, a kiedy macie zamiar powiedzieć starszym dzieciom?

Myslę, że nie tak szybko :) Powiedzenie Młodemu = powiedzenie wszystkim :-D:-p:rofl2:
On do mnie przychodzi i mówi np. powiem ci w tajemnicy jaką tajemnicę ma babcia :D:p Myślę, że całe przedszkole by wiedziało i cała wieś hahah:-D Więc powiem mu, jak zacznie mi brzuszek wystawać, a podejrzewam, że stanie się to szybciej, dużo szybciej niż 1.ciąży :sorry:

Chcialoby sie juz ale wygadaja otoczeniu wiec jak najpozniej ...siostrze planuje pod koniec kwietnoa face to face jak przyleci do Mnie wiec juz po tym cala rodzinka sie pewnie dowie hmmm choc poprosze ja by trzymala to w tajemnicy ...zobaczymy

Pod koniec kwietnia....to długo wytrzymasz bez mówienia:D Brawo ty 8-) Ja mam problem, żeby nie mówić siostrom, bo często się widujemy i mamy dobry kontakt... na przykład dzisiaj się widzę z jedną po pracy. My ploty, a dzieciaki zabawa ;) No i myślę, czy jej nie sprzedać największej ploty roku 2018 :-D:D o sobie 8-)

Do góry