reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

Ja też kiedyś chciałam, żeby poród był rodzinny, jak najbardziej natutalny itd. ale życie zweryfikowało i nie żałuje. Bo maluszek wszystko wynagrodził i teraz wiem, że cc jest tak samo wartosciowym porodem jak sn i nie możemy mieć żadnych kompleksów.

Oczywiście, że nie ma znaczenia jak urodzisz, ważne, że masz dziecko do kochania :tak: W ogóle denerwują mnie te kłótnie i dyskusje co lepsze; sn czy cc, kp czy mm. Po co się kłócić? Różnie się w życiu sytuacje zdarzają, rożnie się życie toczy, a wszystkie jesteśmy (będziemy) mamami i kochamy nasze skarby najbardziej na świecie i chcemy dla niech dobrze. Od wychowywania są rodzice i tylko rodzice, a opinie innych trzeba sobie czasami głęboko wsadzić w zadek :D

Ja generalnie nie lubię chodzić po sklepach... 90% rzeczy kupuję przez internet ;p nawet zakupy soożywcze robię przez internet prócz warzyw i owoców, mięsa i szynek ;p wszystko co paczkowane zamawiam z dostawą do domu lub mój Mąż odbiera jak wraca z pracy - zakupy są dla mnie stratą czasu, którego i tak mamy mało ... podejrzewam, że większość wyprawki kupię przez neta, jedynie jakieś przypadkiem wypatrzone rzeczy normalnie... wózek już prawdopodobnie wiem jaki kupimy, bo mój Mąż wybrał i w sumie mi się podoba to nie będę tracić czasu, chyba że akurat coś jeszcze przypadkiem mi wpadnie ;p
Zakupy to dla mnie zło konieczne - największą karą jest dla mnie odwiedzić galerię ;p

Ja tylko przez neta, całą wyprawkę Młodego tak kupiłam 8-) I swoje rzeczy też tak kupuję, i Młodemu teraz też... Na zakupy rzadko jeżdżę. Z reguły z mężem, bo on musi przymierzyć i dotknąć, ja doradzam ;)
Pokaż ten brzuszek swój, jestem ciekawa:)
Ja na razie też chodzę w normalnych ciuchach, no ale widzę, że mnie wybrzuszyło, talia zniknęła :laugh2: W pracy jeszcze się nikt nie zorientował, ale myślę, że to kwestia dwóch tygodni, max 3 :p
Co do wózków to ja miałam spacerowy Baby Jogger, i trójkołowiec jest super ;) Lekko się prowadzi, ale jest stabilny -to znaczy z tej firmy. I z doświadczenia wiem, ze to firma na większe dzieci, bo mój szybko wyrosł ze zwykłej spacerówki X-landera... No i jest lekki. Ten wózek co Mango pokazywała :
Wózek CITY PREMIER Baby Jogger do 12,7kg, a ten twój podobnie choć z większymi kołami nawet 13,2kg. I zauważyłam to co Mango, że strasznie płytki się wydaje...
No ale trzeba samemu zobaczyć na żywo :) :DJa nastawiam się, że będzie dziecko mi szybko rosło, jak mój Młody i taka spacerówka to max do 2lat bym miała, to za krótko dla mnie....:sorry:

Dziewczyny ja już po badaniach. Na chwilę obecną na USG wszystko Oki. Muszę czekać tylko do poniedziałku na wyniki z badań krwi.
Powodzenia dla Was na prenatalnych :)

Wspaniałe wieści Super! Zdrowa dzidzia to najważniejsze! :tak: Masz fotkę usg?

Przetestuj w sklepie, ja dopiero jak już syn był na etapie zmiany zaczełam sie zastanawiać i przestała być praktyczna spacerówka którą miałam w zestawie z wózkiem.
Gdybym teraz miała kupować wózek pojedyńczy kupiłabym baby jogger city premier albo city elite.

Miałam spacerówkę baby Joggera i dla mnie idealna :)uwielbiam tę firmę, ale nie wiem jak gondola... Będę musiała się jeszcze zorientować 8-)

A to mój brzuszek :)

Jak leżę to brzucha nie mam, pokaż jak stoisz :p

Ja już problem wózków mam z głowy, bo po córce mam. Pierwszy Adamex Barletta 3 w 1. Z tego będę używać tylko gondoli. Spacerówka w ogóle się nie sprawdziła, pomijając że siedzisko do bani to mała. Moja córka bardzo szybko wyrosła z niej. Więc kupiliśmy Joggy Coletto. Taki jak na zdjęciu. A gdy córka wyrosła z nosidełka kupiliśmy jej fotelik Joie Stages. U nas głównym problemem ze wszystkim jest to, że córka szybko rośnie (wiem dzieci rosną szybko), ale nie ma się co dziwić mój mąż ma prawie 190cm, teściowa ponad 180cm, teść prawie taki jak mąż, ja mam 170cm, także ten średni wzrost mam też.

Hehe, u mnie Młody tez szybko rósł :) Błyskawicznie wyrósł z gondoli i ze spacerówki 3w1 i dlatego kupiliśmy tę spacerówkę baby joggera city. Ja wprawdzie konus jestem ale maż prawie 1,90 i u niego w rodzinie wszyscy wysocy. Wiec we mnie się nie wdał :D

reklama
Hej wszystkim.
Ja już po wizycie! Wyniki Pappy za 2-3 tyg ale to tylko formalność bo usg prenatalne wyszło super. Dużo lepiej niż z synkiem a u synka było super :) Dzidzia zdrowiutka, prawie 6 cm. Czaszka, karczek, kość nosowa, przegrody serduszka i ogólnie całe serduszko, brzuszek, przepływ w żyłach, pęcherz moczowy, kręgosłup, rączki i nóżki wszystko super :D Dzidzia bardzo ruchliwa, nic nie mozna bylo zrobic, nawet nie mam porzadnego zdjecia bo tak skakala i uciekala przed usg (miałam przez brzuszek), machala raczkami itd. Kamień z serca! Teraz na spokojnie będę cieszyć się ciąża :)
W nocy w ogóle nie mogłam spać. Jak już jakimś cudem zasnęłam to co chwilę się budzilam a maz ma od dziś wolne do końca tygodnia więc zajmie się synkiem a ja idę ululac siebie i maleństwo i odespać noc :D
Powodzenia dla wszystkich dziewczyn na dzisiejszych wizytach :)

Ja przytylam niecałe 2 kilo także jest dobrze.

Dita jak stoję to już widać brzuch :) Ale mi bardziej boki się zaokrąglily:( I w spodnie to już nie wejdę

Maluteńki brzunio :tak: po serniczku :p

Hej wszystkim.
Ja już po wizycie! Wyniki Pappy za 2-3 tyg ale to tylko formalność bo usg prenatalne wyszło super. Dużo lepiej niż z synkiem a u synka było super :) Dzidzia zdrowiutka, prawie 6 cm. Czaszka, karczek, kość nosowa, przegrody serduszka i ogólnie całe serduszko, brzuszek, przepływ w żyłach, pęcherz moczowy, kręgosłup, rączki i nóżki wszystko super :D Dzidzia bardzo ruchliwa, nic nie mozna bylo zrobic, nawet nie mam porzadnego zdjecia bo tak skakala i uciekala przed usg (miałam przez brzuszek), machala raczkami itd. Kamień z serca! Teraz na spokojnie będę cieszyć się ciąża :)
W nocy w ogóle nie mogłam spać. Jak już jakimś cudem zasnęłam to co chwilę się budzilam a maz ma od dziś wolne do końca tygodnia więc zajmie się synkiem a ja idę ululac siebie i maleństwo i odespać noc :D

Ale wspaniale czyta się takie informacje! Super! bardo się cieszę!:)
Mam nadzieję, że w piątek tez usłyszę, że wszystko ok :sorry:

Podziwiam osoby, które kupują takie jasne wózki i chce im się je czyścić. Ja ogólnie leniwa jestem i wole kolory mniej przyjmujące brud.
Co do wagi to ja na chwilę obecną schudłam 5kg, ale zapewne nadrobię bardzo szybko, jak tylko zacznę jeść.
My myślimy o wózku polskiej firmy TUTEK 2 w 1
Link do: Wózek Tutek Turran Silver Eco Prestige Tseco4 Głęboko spacerowy - Ceny i opinie - Ceneo.pl
Kolor jeszcze nie wybrany
Mnie się podobają takie wózki na dużych kołach tej samej wielkości i z dużym koszem.
Ten Twój bardzo fajny.
Ja bym chciała coś podobnego ale może w komisie kupię.
Dla 1 dziecka kupiłam wózek głęboki ze spacerówką kubuś1/2 i cała trójka w nim jeździła.
Po 2 dziecku spacerówka się już nie nadawała ale głęboki był super.
Jak dziecko było starsze to przypinałam szelkami i sadzałam pod budą, w zimie dziecko spokojnie jeszcze pojeździło.
Jeszcze oddałam do caritas, dla potrzebujących.

@Dita_333 My teraz mamy bj gt, 3 kołowy z terenowymiwymi kołami i jestem bardzo zadowolona. Wózek duże, glebokie i wygodne siedzisko, pakowny kosz, skladanie jedną reką, dużą budę, rozklada się na plasko i co najważniejsze wygodnie się prowadzi :) Jeden minus akcesoria trzeba dokupić oddzielnie.
Z tej firmy są 2 gondole.
Ja teraz bedę kupować wózek bliźniaczy z tą mniejszą, ale muszę ją jeszcze zobaczyć na żywo.

Hej wszystkim.

Super! gratulacje!!

Ja niedawno kupiłam fiata 500, już raczej nim z dwójka dzieci nie pojeżdżę. Kocham go ale na jazdę z bliźniakami nie ma szans. Na jakiś czas się wymienimy z mężem bo on jeździ większym i pewnie 500 zostanie wymieniona na nie wiem, może yariske? Podobają mi się i chyba nawet z bliźniakami dam radę.

Ja Wogole nie chce nawet myśleć o wózku na razie, jakoś mnie ilość opcji przerasta... plus te bliźniacze to jakieś czołgi :) pewnie męża poproszę żeby coś poszukał i ostatczenie wybierzemy z paru razem. Dla mnie największa frajda to będzie kupowanie ubranek!

reklama
Wreszcie do mnie zadzwonili z luxmedu i wyznaczyli prenatalne na 7 maja na 9:10 pani powiedziała, że będzie przez brzuch, a na wyniki około tygodnia będę czekała.
Ważne, że termin wyznaczony i tego się trzymam.
Jeżeli chodzi o autka to mąż by chciał kia carnival, ale najlepiej, żeby była na gaz.

Do góry