reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

Hej dziewczyny! Ja po wczorajszej wizycie u lekarza nie mogłam przestać się uśmiechać [emoji16] w końcu usłyszałam serduszko! Mocne bicie. Pani doktor mówi, że prawidłowo się rozwija. A się tak skubana skulił, że ciężko było zmierzyć. I ruszyć się nie chciał, Pani Doktor prowokowała, to tylko przez chwile się potrząsnął i dalej spać heheh [emoji16]

A co do wózków. Mam pytanie do doświadczonych [emoji16] bardzo mi się podoba ten ze zdjęcia, ale jak myślicie jak później z czyszczeniem takiego jasnego? Te 3 w 1 w ogóle są praktyczne? Bo myślałam czy by nie kupić 2 w 1 a fotelik dla niemowlaka używany bo chyba krótko będę go używać? Lub po prostu jakiś inny droższy na dłużej. Co myślicie? Wolę zapytać doświadczonych [emoji16]
IMG_0793.JPG

Załączniki

• IMG_0793.JPG
    IMG_0793.JPG
    204,8 KB · Wyświetleń: 971
reklama
My właśnie mamy jedno małe (skoda citigo) i jedno większe. Maluszek jest super! Małe spalanie (zazwyczaj w okolicy 4.0/100), w mieście wszędzie można się zmieścic, zwłaszcza przy parkowaniu. No bardzo sobie chwalimy. :) Ciekawe czy da się upchnąć spacerowkę do bagażnika hmmm

No wlasnie jak bylismy w Polsce to wypozyczylismy suzuki cos tam(chyba). Małe ale jakie fajne! Spodobal mi sie ale calej nazwy ci nie napisze bo juz nie pamietam. Sprawdze ten co ty masz hehe tez:)
Ja duzo jeżdżę i stwierdzilam ze chce cos malego i malo palacego takze teraz jaki wozek? No ciekawe

Jesli chodzi o wozek to ja taki chce z synem mialam i super sie prowadzi miesci sie nawet do malego bagaznika

A dziewczyny ile jestescie na plusie z kg bo ja narazie 1, 5 kilo
Screenshot_20180424-073421.jpg

Załączniki

• Screenshot_20180424-073421.jpg
    Screenshot_20180424-073421.jpg
    46,3 KB · Wyświetleń: 891
Hej dziewczyny! Ja po wczorajszej wizycie u lekarza nie mogłam przestać się uśmiechać [emoji16] w końcu usłyszałam serduszko! Mocne bicie. Pani doktor mówi, że prawidłowo się rozwija. A się tak skubana skulił, że ciężko było zmierzyć. I ruszyć się nie chciał, Pani Doktor prowokowała, to tylko przez chwile się potrząsnął i dalej spać heheh [emoji16]

A co do wózków. Mam pytanie do doświadczonych [emoji16] bardzo mi się podoba ten ze zdjęcia, ale jak myślicie jak później z czyszczeniem takiego jasnego? Te 3 w 1 w ogóle są praktyczne? Bo myślałam czy by nie kupić 2 w 1 a fotelik dla niemowlaka używany bo chyba krótko będę go używać? Lub po prostu jakiś inny droższy na dłużej. Co myślicie? Wolę zapytać doświadczonych [emoji16]Zobacz załącznik 850023
Ogolnie w wiekszosci wozkow foteliki sa do bani, lepiej lupic cos pozadnego.. dziewczyny narzekaja czesto ze wozki 2w1/3w1 sa ciezkie, zajmuja duzo miejsca po zlozeniu.. ja na to nie patrze, bo wozka nosic nie musze, do samochodu pakowac tez nie.. jak z utrzymaniem czystosci to nie wiem, bo mialam akurat ciemny, teraz uparlam soe ma szary na bialym stelazu, wiec tez sie chetnie dowiem jak z czystoscia :D
Jaki to wozek na zdjeciu?

A co do wózków. Mam pytanie do doświadczonych [emoji16] bardzo mi się podoba ten ze zdjęcia, ale jak myślicie jak później z czyszczeniem takiego jasnego? Te 3 w 1 w ogóle są praktyczne? Bo myślałam czy by nie kupić 2 w 1 a fotelik dla niemowlaka używany bo chyba krótko będę go używać? Lub po prostu jakiś inny droższy na dłużej. Co myślicie? Wolę zapytać doświadczonych [emoji16]Zobacz załącznik 850023
gratuluje wizyty!
Fajna gondola, ale wózek dużo miejsca zajmuje w bagażniku. Nie wiem jak z czyszczeniem, ja miałam ciemny stelaż, ale pewnie bardziej widać i trzrba czesciej, bo to biały kolor. Szczegolnie jak bedzie jesień zima jak urodzimy.
Co do fotelika, to te łupiny sa do 13kg więc na 1.5 roku wystarczają, ja bym uzywanego nie kupiła, chyba, ze od osoby którą bardzo dobrze znam. Na allegro czy olx nigdy nie wiadomo czy fotelik nie brał udziału w wypadku czy stłuczce, a taki fotel nie nadaje się już do uzytku.
My dla syna mamy fotelik kiss 2 plus od urodzenia do 18kg (ok 3 lat) ale jego nie da się wpiac do wózka. Jest droższy, ale ma test plus, wysokie noty w testach bezpieczeństwa adac i wystarczy na kilka lat. Ten fotelik będzie dla malucha a dla syna kupimy 2 od 9kg.

Ostatnia edycja:

Podziwiam osoby, które kupują takie jasne wózki i chce im się je czyścić. Ja ogólnie leniwa jestem i wole kolory mniej przyjmujące brud.
Co do wagi to ja na chwilę obecną schudłam 5kg, ale zapewne nadrobię bardzo szybko, jak tylko zacznę jeść.
My myślimy o wózku polskiej firmy TUTEK 2 w 1
Link do: Wózek Tutek Turran Silver Eco Prestige Tseco4 Głęboko spacerowy - Ceny i opinie - Ceneo.pl
Kolor jeszcze nie wybrany

Ja już problem wózków mam z głowy, bo po córce mam. Pierwszy Adamex Barletta 3 w 1. Z tego będę używać tylko gondoli. Spacerówka w ogóle się nie sprawdziła, pomijając że siedzisko do bani to mała. Moja córka bardzo szybko wyrosła z niej. Więc kupiliśmy Joggy Coletto. Taki jak na zdjęciu. A gdy córka wyrosła z nosidełka kupiliśmy jej fotelik Joie Stages. U nas głównym problemem ze wszystkim jest to, że córka szybko rośnie (wiem dzieci rosną szybko), ale nie ma się co dziwić mój mąż ma prawie 190cm, teściowa ponad 180cm, teść prawie taki jak mąż, ja mam 170cm, także ten średni wzrost mam też.

Załączniki

• barletta-rainbow-collection-3w1-adamex-wozek-dzieciecy-polski-produkt-7.800x600-s.jpg
    barletta-rainbow-collection-3w1-adamex-wozek-dzieciecy-polski-produkt-7.800x600-s.jpg
    49,5 KB · Wyświetleń: 89
  • i-coletto-joggy-grey-spacerowy.jpg
    i-coletto-joggy-grey-spacerowy.jpg
    20,9 KB · Wyświetleń: 85
  • fotelik-0-25kg-joie-stages-kol-cherry-tylem.jpg
    fotelik-0-25kg-joie-stages-kol-cherry-tylem.jpg
    27,8 KB · Wyświetleń: 84
Mnie dziś mąż molestuje seksulnie bo wczoraj wzięłam ostatnią tabletkę dopochwową :rolleyes: śmieszny ten mój chłopina. Niestety będzie musiał wytrzymać do wieczora, bo jeszcze lek wycieka.:cool2:
Po tylu dniach postu to czuję się jak dziewica hehehe

No to ja mam prawie 2kg na minusie ale nie patrze na to bo znajac zycie haha przybiore w 3 trymestrze! Jak to bylo w dwoch poprzednich ciazach wrrr . zobaczymy

reklama
No to ja mam prawie 2kg na minusie ale nie patrze na to bo znajac zycie haha przybiore w 3 trymestrze! Jak to bylo w dwoch poprzednich ciazach wrrr . zobaczymy

Do góry