reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

reklama
Dziewczyny po prenatalnych, mam głupie pytanie... do testu Pappa pobiera się krew, i tak sobie myślę...chyba nie trzeba być na czczo? To nie jest przecież takie badanie na morfologię zwykłą, nie? :o Nie zapytałam się swojego gina, a po co mam szukać na necie, jak wy już niektóre jesteście doświadczone, po badaniu ;)
Ja mam w piątek i już główka pracuje :szok:
A najlepsze jest to, że mi się zmieniło przeczucie na dziewczynkę :laugh2: hahaah 8-) Nie wiem dlaczego... może, po to, żeby jakby mi powiedział lekarz, że to nie chłopiec, to żebym z fotela nie spadła :p

A co do wagi, to myślę, że 1kg na plusie i startowałam z 55kg. Zobaczymy ile będzie na koniec :rolleyes2:

@Dita_333 My teraz mamy bj gt, 3 kołowy z terenowymiwymi kołami i jestem bardzo zadowolona. Wózek duże, glebokie i wygodne siedzisko, pakowny kosz, skladanie jedną reką, dużą budę, rozklada się na plasko i co najważniejsze wygodnie się prowadzi :) Jeden minus akcesoria trzeba dokupić oddzielnie.
Z tej firmy są 2 gondole.
Ja teraz bedę kupować wózek bliźniaczy z tą mniejszą, ale muszę ją jeszcze zobaczyć na żywo.

To prawda, jest lekki i poręczny, wszystko jedną ręką można zrobić, co dla mnie w X-landarze było nie do obczajenia :rolleyes2: Bo ty będziesz mieć dzieci z małą różnicą wieku, tak?

Super to masz ból z głowy ja dopiero prenatalne 22 maja gdzie to jeszcze:( ostatni dzień listopada stąd no co zrobić:(
Ostatnia będę rodzic ostatnia mam wszystkie badania:(
Wszystko przedemna :)

To że masz taki termin nie znaczy, ze nie urodzisz przed ta, która ma termin np.12.11 :-p także ten...8-)

Ja dzisiaj wzięłam sobie wolne, pierwszy raz od 2 lat [emoji3] w sumie to już musiałam, bo wczoraj wymiotowalam cały dzień a nic nie jadlam i wieczorem nawet nie miałam siły z łóżka wstać a w pracy 8 godzin na nogach wiec wolałam nie iść.

Gratuluję udanych prenatalnych i zobaczenia juz tak dużych maluszków [emoji3]

Co do wózków mnie się podoba taki, opinie ma dobre, no ale musiałabym kupić go w Polsce i wysłać do UK [emoji5]
7724_1.jpg

Załączniki

• 7724_1.jpg
    7724_1.jpg
    66,8 KB · Wyświetleń: 300
Ale Wam zazdroszczę że już po genetycznych, ja dopiero 14.05
I tak się właśnie zastanawiam, bo nie mam ich u mojego gina czy to będzie tylko przez brzuszek? Bo generalnie to i tak będę musiała zamknąć w pracy szybciej ale zastanawiam się czy koniecznie muszę jechać pod prysznic? ;)

Jeśli chodzi o wózek to z córcią mieliśmy tutek tirso plus fotelik Recaro. O ile z gondoli byliśmy bardzo zadowoleni (polecam Eco skórę, łatwa w czyszczeniu a dziecku wcale nie jest gorąco czego się obawiałam rodzac w czerwcu) to w spacerowce jeździła miesiąc. Sprzedalismy i kupiliśmy britax b motion. Genialna spacerowka. I choć mój córka ma już prawie 4 lata to nadal zdarza nam się go używać np msc temu w zoo. Chociaż teraz bardzo podobają mi się spacerowaliśmy greentom. A 2 w1 mima xari ;)
Screenshot_2018-04-24-10-11-19.jpg
Screenshot_2018-04-24-10-18-39.jpg

Załączniki

• Screenshot_2018-04-24-10-11-19.jpg
    Screenshot_2018-04-24-10-11-19.jpg
    44 KB · Wyświetleń: 320
  • Screenshot_2018-04-24-10-18-39.jpg
    Screenshot_2018-04-24-10-18-39.jpg
    41 KB · Wyświetleń: 331
Hmm to wcześniej mówią czy będzie przez brzuch czy też nie ? Ja będę miała 12t4d więc może też przez brzuch ?
No nie wiem. Po raz pierwszy będę miała prenatalne więc nie wiem.
We wcześniejszych ciążach od początku miałam tylko przez brzuch usg.
Teraz inna moda, ale Pani która do mnie dzwoniła mówiła, żebym się trochę napiła bo przez brzuch będzie. U mnie w dniu 7 maja będę 12+6

Dziewczyny po prenatalnych, mam głupie pytanie... do testu Pappa pobiera się krew, i tak sobie myślę...chyba nie trzeba być na czczo? To nie jest przecież takie badanie na morfologię zwykłą, nie? :o Nie zapytałam się swojego gina, a po co mam szukać na necie, jak wy już niektóre jesteście doświadczone, po badaniu ;)
Ja mam w piątek i już główka pracuje :szok:
A najlepsze jest to, że mi się zmieniło przeczucie na dziewczynkę :laugh2: hahaah 8-) Nie wiem dlaczego... może, po to, żeby jakby mi powiedział lekarz, że to nie chłopiec, to żebym z fotela nie spadła [emoji14]

A co do wagi, to myślę, że 1kg na plusie i startowałam z 55kg. Zobaczymy ile będzie na koniec :rolleyes2:
Mi przez telefon Pani powiedziała, że nie muszę być na czczo :) choć ja jak gdzieś jadę i tak nic nie jem

Mnie dziś mąż molestuje seksulnie bo wczoraj wzięłam ostatnią tabletkę dopochwową :rolleyes: śmieszny ten mój chłopina. Niestety będzie musiał wytrzymać do wieczora, bo jeszcze lek wycieka.:cool2:
Po tylu dniach postu to czuję się jak dziewica hehehe

Haha mojego kreci noj brzuszek..piersi.. Dziwolag haha i jesscze jak mowie Nie to juz dziala na niego b. Podniecajaco...
Takze teges

Ja nie uzywalam gondoli. Jakos tak wyszlo lol

Edytka zrobiłam fotke ale sypialnie z lustrem mialam zajeta wiec zrobiłam w łazience i jesr od góry. No nic. Jutro zrobie tak jak powinno byc

Załączniki

• 20180424_083956_Film1.jpg
    20180424_083956_Film1.jpg
    923,9 KB · Wyświetleń: 92
Dita nie trzeba być na czczo ale ja miałam pobierana krew o 7 rano więc byłam bo tak wcześnie i tak nic bym nie przelknela :)
Ja teraz miałam przez brzuszek bo na ostatniej wizycie dopochwowo nic nie było widać. Z synkiem przez brzuch miałam dopiero od 5 m-ca.

reklama
Dziewczyny ale wam zazdroszczę ja dopiero 9 tydz 2 dni jutro mam ginekologa może już mi założy kartę ciąży już nie mogę się doczekać kiedy zobaczę swoje maleństwo mam nadzieję że rozwija się prawidłowo bo już jedno poronienie za mną i nie chce przechodzić tego 2 raz

Do góry