reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

Dziewczyny ale wam zazdroszczę ja dopiero 9 tydz 2 dni jutro mam ginekologa może już mi założy kartę ciąży już nie mogę się doczekać kiedy zobaczę swoje maleństwo mam nadzieję że rozwija się prawidłowo bo już jedno poronienie za mną i nie chce przechodzić tego 2 raz
Myśl pozytywnie i ciesz się każdym dniem.
Będzie dobrze :)

reklama
Dita jak stoję to już widać brzuch :) Ale mi bardziej boki się zaokrąglily:( I w spodnie to już nie wejdę
Piekny brzusio! a co do usg, to ja mialam w 11 tc robione juz przez brzuch. Prenatalne mi sie wydaje, ze powinno byc i przez brzuch i przez pochwe, bo przezpochwowo tylko mozna ocenic dlugosc szyjki.

Haha mojego kreci noj brzuszek..piersi.. Dziwolag haha i jesscze jak mowie Nie to juz dziala na niego b. Podniecajaco...
Takze teges

Ja nie uzywalam gondoli. Jakos tak wyszlo lol

Edytka zrobiłam fotke ale sypialnie z lustrem mialam zajeta wiec zrobiłam w łazience i jesr od góry. No nic. Jutro zrobie tak jak powinno byc
Tez ladniusi brzusio!

To prawda, jest lekki i poręczny, wszystko jedną ręką można zrobić, co dla mnie w X-landarze było nie do obczajenia :rolleyes2: Bo ty będziesz mieć dzieci z małą różnicą wieku, tak?

To że masz taki termin nie znaczy, ze nie urodzisz przed ta, która ma termin np.12.11 :-p także ten...8-)

tak, rok i 10 miesiecy, ale pomimo, że syn już swietnie chodzi nie wyobrażam sobie bez wozka w zimę

Ogolnie w wiekszosci wozkow foteliki sa do bani, lepiej lupic cos pozadnego.. dziewczyny narzekaja czesto ze wozki 2w1/3w1 sa ciezkie, zajmuja duzo miejsca po zlozeniu.. ja na to nie patrze, bo wozka nosic nie musze, do samochodu pakowac tez nie.. jak z utrzymaniem czystosci to nie wiem, bo mialam akurat ciemny, teraz uparlam soe ma szary na bialym stelazu, wiec tez sie chetnie dowiem jak z czystoscia :D
Jaki to wozek na zdjeciu?

Znalazlam go na Facebooku i już nie mogę znaleźć w sklepie. Ale ten jest bardzo podobny

Link do: ROAN - BASS SOFT, wózek głęboko-spacerowy, Denim collection ⋆ Askot

Biały mi się strasznie podoba. Ale właśnie boję się o utrzymanie w czystości, wiec myślę że będę musiała zrezygnować. Szkoda właśnie miejsca w aucie [emoji17]
Ale wózek cudowny!

Edytka zrobiłam fotke ale sypialnie z lustrem mialam zajeta wiec zrobiłam w łazience i jesr od góry. No nic. Jutro zrobie tak jak powinno byc

Ekstra brzuszek! i widać, ze umięśnione masz boki! :tak:

Fajnie by było jakby usg było przez brzuch bo to obcy lekarz będzie, nie "swój", więc lepiej będę się czuła:)
Ja tez śniadanie jem około 9 albo i później, ale wątpię czy przyjmą mnie z izby przyjęć tak szybko... zależy ile osób w kolejce będzie :sorry:

gratuluje wizyty!
Fajna gondola, ale wózek dużo miejsca zajmuje w bagażniku. Nie wiem jak z czyszczeniem, ja miałam ciemny stelaż, ale pewnie bardziej widać i trzrba czesciej, bo to biały kolor. Szczegolnie jak bedzie jesień zima jak urodzimy.
Co do fotelika, to te łupiny sa do 13kg więc na 1.5 roku wystarczają, ja bym uzywanego nie kupiła, chyba, ze od osoby którą bardzo dobrze znam. Na allegro czy olx nigdy nie wiadomo czy fotelik nie brał udziału w wypadku czy stłuczce, a taki fotel nie nadaje się już do uzytku.
My dla syna mamy fotelik kiss 2 plus od urodzenia do 18kg (ok 3 lat) ale jego nie da się wpiac do wózka. Jest droższy, ale ma test plus, wysokie noty w testach bezpieczeństwa adac i wystarczy na kilka lat. Ten fotelik będzie dla malucha a dla syna kupimy 2 od 9kg.

Właśnie tak myślałam, że lepiej osobno. Bo tak słabo wyglądają te foteliki. I właśnie dlatego pytam czy warto używany kupić [emoji16]

dziękuję za podpowiedzi z pierwszym dzieckiem nie wiem od czego zacząć i na co patrzeć [emoji23]

Cześć :)

Ale macie już super bruszki i super, że z Waszymi dzieciaczkami wszystko w porządku :)

A do prenatalnych jeszcze ho ho, termin na 30 listopada. Cały czas siedzę jak na szpilkach i się martwię, czy wszystko jest ok. Do tego w badaniach glukoza wyszła mi trochę za wysoka jak na ciążę, więc od wczoraj pilnuję się z jadłospisem. I w sumie tyle dobrego, że w końcu zacznę zdrowo jeść. Może ten cukier to z tych ostatnich lodów i ciasteczek, których nie potrafiłam sobie odmówić.

A wczorajsze popołudnie spędziłam tak :p

reklama
Dziewczyny ale wam zazdroszczę ja dopiero 9 tydz 2 dni jutro mam ginekologa może już mi założy kartę ciąży już nie mogę się doczekać kiedy zobaczę swoje maleństwo mam nadzieję że rozwija się prawidłowo bo już jedno poronienie za mną i nie chce przechodzić tego 2 raz

Bedzie dobrze kochana zobaczysz!
W wiekszosci przypadkow robia przez brzuch napewno

Do góry