Mama Zuzi i Antosia
Fanka BB :)
bliżej Kozienic, mieszkam w bardzo małej miejscowości, można powiedzieć między Kozienicami a Warką.@Mama Zuzi i Antosia a skad dokladnie jesteś?
A TY Gosiak skąd?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
bliżej Kozienic, mieszkam w bardzo małej miejscowości, można powiedzieć między Kozienicami a Warką.@Mama Zuzi i Antosia a skad dokladnie jesteś?
Dziewczyny potrzebuję pomocy... Miałam mieć jutro wizytę u super lekarza, ale zapomniałam się zapisać i już ma zajęte wszystkie godziny. Luteiny starczy mi do pn rano.
Znalazłam innego lekarza na dzisiaj o 17.10, ale też dzisiaj rano robiłam badania te szczegółowe i prawdopodobnie nie dostanę wyników do tej godziny :/ nie wiem czy iść bez wyników i zapłacić 150zł za samo wypisanie recepty czy szukać innego lekarza gdzieś dalej :/// wrrrrrr
O to niskie faktycznie. To tak jak ja ja tez weszlam w 10 tydzien na 16 listopada mam terminu mnie 10 tydzień
ciśnienie mierzyła mi dwa razy bo chna nie dowierzała, bo miałam 90/60...stąd te zasłabnięcia-chyba
Dlaczego nie pójdziesz zapytać kogoś kto się zna? Już podpowiadalam księgowa/kadrowa lub w ZUS?Tylko chodzi o to że prawnie dopiero po 30 dniach nabywam prawo do chorobowego i to mnie trzyma ?
To prawda czy jak to się ma?
Jeśli pójdę za tydzień na l4 to jak to będzie wyglądać? Umowę mam do końca roku na cały etat bez zastępstw itp Czyli jak pójdę to będą mi płacić czy muszę spełnić ten wymóg że muszę być w 3 mc ?
Też mam takie ciśnienie. Ostatnio 92/58 dlatego kawy sobie nie odmawiamu mnie 10 tydzień
ciśnienie mierzyła mi dwa razy bo chna nie dowierzała, bo miałam 90/60...stąd te zasłabnięcia-chyba
Tylko chodzi o to że prawnie dopiero po 30 dniach nabywam prawo do chorobowego i to mnie trzyma ?
To prawda czy jak to się ma?
Jeśli pójdę za tydzień na l4 to jak to będzie wyglądać? Umowę mam do końca roku na cały etat bez zastępstw itp Czyli jak pójdę to będą mi płacić czy muszę spełnić ten wymóg że muszę być w 3 mc ?
Pójdę do ZUS jutroDlaczego nie pójdziesz zapytać kogoś kto się zna? Już podpowiadalam księgowa/kadrowa lub w ZUS?