reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

Ja na madalinskiego leżałam na ginekologii - ok szpital, ale teraz mam tam daleko. W bielanskim miała rodzic moja koleżanka z sali, ale pomimo lekarza prowadzącego z tamtego szpitala odesłali ją na solec. Nie było miejsca na patologii ciąży:/
Teraz z podejrzeniem ciąży pozamacicznej jedną dobę leżałam na inflanckiej i mi się podobało, ale żelazna i karowa ma lepsze zaplecze gdyby coś sie działo z maluchem.

reklama
jestem już po wizycie, wszystko ok, dał mi zdjęcie bąbelka i teraz dzieci go podziwiają :) Maleństwo ma 3 cm. OM zgodna z USG. Wyniki są ok, tylko TSH mam poniżej normy i kazał mi się skonsultować z endokrynologiem. Dał mi jeszcze skierowanie na na jakieś dodatkowe hormony tarczycy, ale nie pamiętam jakie(skierowania już nie mam, bo jestem już po badaniu) TSH mam 0,323 a norma: 0,350-4,940
Wiecie o co chodzi z tym?
Zwolnienie dał mi bez mojego proszenia. Tylko mu powiedziałam, że w zeszłym tygodniu bardzo źle się czułam i poszłam na zwolnienie lekarskie od lekarz rodzinnej :) A on bez słowa przedłużył :)
Teraz pozostaje mi znaleźć dobrego endokrynologa w Kozienicach, Radomiu lub Pionkach...może ktoś coś???

Super, ze z maluszkiem ok!
Polecam portal znany lekarz ja tak zawsze szukam dobrych lekarzy.

ja będę wybierała między Starynkiewicza (mam ginekologa, który tam pracuje), a Madalińskiego (tam można mieć salę poporodową z mężem, a mój mąż na bank nie wyjdzie ze szpitala nawet na chwilę. Najwyżej będzie siedział na korytarzu, więc wolałabym wcześniej zapewnić mu możliwość zostania z nami :) Nie wiem gdzie jeszcze jest taka możliwość.

Moja koleżanka rodziła w tym 1 szpitalu i była zadowolona.

A ja pracuję w Radomiu a mieszkam około 35 km od Radomia.
Z tym lepszym taktowanie to różnie bywa, zależy od lekarza. Kolega mi opowiadał jak chodzili do ordynatora czy jego zastępcy (nie pamiętam dokładnie) prywatnie bo niby miało być lepsze traktowanie, a jak przyszło do porodu to tylko zajrzał na salę i wyszedł-tyle go widzieli. Mnóstwo kasy wydali, teraz przy trzecim normalnie na NFZ i wszystko było ok.

Bo to zalezy od samego czlowieka. Moja mama tez mnie naciskala ze mam poloznej chociaz zaplacic a ja ze nie i koniec. w gruncie okazało sie ze trafilam na dyzur swojej pani doktor ale przyszla pod koniec kiedy skurcze oslably..zarzadzila oksy i zaczely sie komplikacje i szYbko cc. Maly mial 4.050 i 62cm glowka 38 ale widzę taki jego urok . urodzil sie w zamartwicy ale ten ktory przeprowadzl operacje mi dziecko odratowal. Powolanie ludzkie jest bardzo wazne. Szkoda ze wielu z nich nauczylo sie branie pieniedzy za cos co powinno byc w naturze danej pracy i wiem ze mozna trafic na kogos naprawde godnego swojego zawodu..no ale ktos kogos musial nauczyc a pazernosc nie zna granic i tylko sie to poglebia

@Dita_333 też mam ale bez plamienia i mam sie oszczedzac itd. Ale moja mała śmiga rowerem do przedszkola i musze ja co chwila chamowac bo mi ucieka i marudzie ze nie umie wolno jezdzic.
W sumie to moze i sie juz wchłonął. Kontrolne usg mam 27.04 ale bardziej mi dokucza to kłucie w okolicy pępka :(

Plomyk tez mnie dzisiaj kłuło w okolicy pepka.. Wczoraj jelitka mnie bolaly i plecy..i potem jajniki cmily czasem (juz dawno ich tak nie czułam hmm) takze dzis z wlasnej inicjatywy wiecej odpoczywam ..wczoraj zrezygnowalam z kolacji nawet . A teraz leze sobie i mam polegiwanie do 15 ..

jestem już po wizycie, wszystko ok, dał mi zdjęcie bąbelka i teraz dzieci go podziwiają :) Maleństwo ma 3 cm. OM zgodna z USG. Wyniki są ok, tylko TSH mam poniżej normy i kazał mi się skonsultować z endokrynologiem. Dał mi jeszcze skierowanie na na jakieś dodatkowe hormony tarczycy, ale nie pamiętam jakie(skierowania już nie mam, bo jestem już po badaniu) TSH mam 0,323 a norma: 0,350-4,940
Zwolnienie dał mi bez mojego proszenia. Tylko mu powiedziałam, że w zeszłym tygodniu bardzo źle się czułam i poszłam na zwolnienie lekarskie od lekarz rodzinnej :) A on bez słowa przedłużył :)
Teraz pozostaje mi znaleźć dobrego endokrynologa w Kozienicach, Radomiu lub Pionkach...może ktoś coś???
Super ze malenstwo rosnie :) ktory tydzien?

@ONAONAONA ja tez poleguje do 15 ale pozniej musze isc po rajdowca i jeszcze w drodze do domu odebrac gajer mężowski z pralni a na 18 młoda na akrobatyke. I wcale nie czuje ze mi pomoglo do nicnierobienie. Po prostu przychodzi taka pora ze zaczynam czuc jak mi puchnie brzuch i znowu dokucza to kłucie :sad:

Dzięki :)
Dita_333 z moim uczuleniem niestety nic lepiej, a nawet gorzej. Jeszcze jakieś zgrubienia na stopach mi się zrobiły, które również mega swedza.
Dzisiaj odbieram wyniki więc zobaczymy.

Kurka, ciekawe co to jest... jakaś alergia pewnie... W ciąży to różne rzeczy wychodzą. Z wynikami do lekarza?

@Dita_333 też mam ale bez plamienia i mam sie oszczedzac itd. Ale moja mała śmiga rowerem do przedszkola i musze ja co chwila chamowac bo mi ucieka i marudzie ze nie umie wolno jezdzic.
W sumie to moze i sie juz wchłonął. Kontrolne usg mam 27.04 ale bardziej mi dokucza to kłucie w okolicy pępka :(

Mój tez śmiga na rowerze, ale od lipca zeszłego roku bez kółek bocznych i to jest masakra po prostu. W niedzielę byłam razem z mężem i z Młodym to mąż musiał biegać, bo mnie po chwili brzuch bolał. Więc teraz na spacery rowerowe już tylko z mężem, który też już będzie brał swój rower.
Myślę, że jak nie plamisz to się wchłonął i jest dobrze :tak: także nie przejmuj się. Mnie też czasami kłuje obok pępka i wcale nie po wysiłku, tak po prostu mam czasami. Zakładam, że to nic takiego ;)

Gratuluję udanej wizyty!! :laugh2: Bobas rośnie :)

reklama
@ONAONAONA ja tez poleguje do 15 ale pozniej musze isc po rajdowca i jeszcze w drodze do domu odebrac gajer mężowski z pralni a na 18 młoda na akrobatyke. I wcale nie czuje ze mi pomoglo do nicnierobienie. Po prostu przychodzi taka pora ze zaczynam czuc jak mi puchnie brzuch i znowu dokucza to kłucie :sad:
Akrobatyka?? Super. Coreczke chce wlasnie na cos zapisac..taniec badz cos podobnego:) maja w szkole czaswm takie kluby gdzie ja zapisuje ale to na pare tyg jest .

Brzuszek puchnie?. To jelitka pewnie. Ja tez ze swoimi czasem cierpie. Kapusniak mi napewno nie pomogl ..ani fasolka ani brokul ktory uwielbiam lol
A to klucie to juz ile czasu? Mi to sie czasem powtarza a potem mam spokoj na pare dni..ogolnie to ja czuje ze mnie jelitka czasem bola jak zjem taka fasole:p a nie macica jak wczesniej myslalam. Jeszcze troche i bede jesc trawe jak mi to tak bedzoe dokuczac Z czym wczesniej nie mialam doczynienia wrr

Do góry