reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

reklama
Byłam u gina, sprawdził szyjkę bo coś mnie kłuje ale ogólnie jak mam co dzień bóle takie lub inne to już człowiek nie wie.
Szyjka ok, ph dobre. Ale prawdopodobnie stan zapalny, bo ciągle siku latam i mnie piecze.
Dał mi feminost i jutro mam zrobić posiew moczu.
Dzidziek 3cm, bryka aż miło rozpycha się i wierci.
Serducho super bije 180/minutę
Jak mi ktoś da instrukcje jak się zamieszcza fotki to bym wrzuciła.

Dziewczyny potrzebuję pomocy... Miałam mieć jutro wizytę u super lekarza, ale zapomniałam się zapisać :( i już ma zajęte wszystkie godziny. Luteiny starczy mi do pn rano.

Znalazłam innego lekarza na dzisiaj o 17.10, ale też dzisiaj rano robiłam badania te szczegółowe i prawdopodobnie nie dostanę wyników do tej godziny :/ nie wiem czy iść bez wyników i zapłacić 150zł za samo wypisanie recepty czy szukać innego lekarza gdzieś dalej :/// wrrrrrr
Moja mama ma cukrzyce, kiedys tez zapomniala ze leki sie koncza i nie miala recepty, wziela opakowanie i zapytala w aptece czy moga jej sprzedac a ona recepte doniesie jak najszybciej. Warto sprobowac.

Dziewczyny mam problem którego się nie spodziewałam. Całe życie byłam przekonana że mam grupę krwi A RH+. Mam przed sobą wynik badania z 2009 roku, które to potwierdza. Dziś odebrałam wynik badania z Medicoveru i tu info, że mam A RH-. Pacjentkę należy objąć imunoprofilaktyką konfliktu rhd. Jutro jadę do innego laboratorium powtorzyc badanie. Jestem w szoku !!!

Zadzwoniłam i jeśli mam umowę do końca roku i urodze przed jej zakończeniem to macierzyńskie będą mi płacić.
Ważna rzecz może się komuś przyda.
Zaczęłam pracę dziś i jeśli z tydzień pójdę na l4 to pierwsze 31 dni mam nie płacone następne dopiero mam ...
I jeśli pójdę na l4 to normalnie będą mi płacić l4 w ciąży .
Ale nie otrzymałam informacji czy muszę być w 3 mc ciąży W chwili pojęcia na l4 że niby wtedy jestem chroniona bo tu mnie skierowali do inspekcji pracy:/ i hmm przecież kobiety ida normalnie w 5 czy 8 tyg ciąży na l4 i jakoś nie mają problemów itp i nie muszą czekać 3 mc no chyba że to obowiązuje jak ktoś nie dawno pracę zaczął lub krótsze umowy ..
Ja poszlam przed 3 miesiacem i nikt nie ma z tym problemu wiec nie bardzo rozumiem skąd ci sie to wzielo

Dziewczyny mam problem którego się nie spodziewałam. Całe życie byłam przekonana że mam grupę krwi A RH+. Mam przed sobą wynik badania z 2009 roku, które to potwierdza. Dziś odebrałam wynik badania z Medicoveru i tu info, że mam A RH-. Pacjentkę należy objąć imunoprofilaktyką konfliktu rhd. Jutro jadę do innego laboratorium powtorzyc badanie. Jestem w szoku !!!
Jestem tez na pazdziernikowkach i tam dziewczyna tez miala ten sam problem!! Okazalo sie, ze ktos sie pomylil! Powtorz baadanie albo podjedz do laboratorium zeby to wyjasnic

Sandrus.K wklejałam klika stron wstecz wycinek z kodeksu pracy.
Jeżeli umowa kończyła by Ci się w czasie tych pierwszych 3 miesięcy to pracodawca nie musi Ci jej przedłużyć. W Twoim wypadku nie masz się czego obawiać. Tak, że śmiało idź na L4 jeżeli czujesz taką potrzebę.

reklama
Do góry