reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

2 tygodnie temu był pęcherzyk wielkości 7 mm (co odpowiada 5 tc 3 d).
Teraz zarodek w pęcherzyku wielkości 3-4 mm (co odpowiada 6 tc 1 d).
W przeciągu 14 dni urósł o 5 dni.
Pozdrawiam.
To podobnie jak u mnie. Na pierwszej wizycie pęcherzyk 5 mm, na drugiej tydzień poźniej pęcherzyk 14mm z kropeczką. A 2 tygodnie później 15mm zarodek z serduszkiem :)
Super, że dzidziek rośnie i dobrze się rozwija.

reklama
Dziewczyny ja miałam problemy z 2.dopóki tej cytryny z ciepłą wodą na czczo nie piłam. Teraz to bez problemu od kilku dniu. Czasami codziennie, czasami co 2.dzień ale nie ma zaparć :tak:
Nie wiem tak na pewno czy to akurat pomogło czy tez taka moja natura, bo ja ogólnie nigdy nie miałam z tym problem, w 1.ciąży też nie, ale teraz przez pierwsze tygodnie miałam rzadkie wizyty w toalecie z 2 (jak na mnie), więc ta woda z cytryną unormowała mi to. Musi być na czczo i musi być ciepła, i dużo cytryny, cała polówka mocno wyciśnięta, a wody niedużo.

Uwielbiam wode z cytryna u rowniez pije no ale jest jak jest. Przed ciaza problemu zadnego!.. Tak jak powinno byc i codzien. W sekund pare. ..slodyczy jem duzo mniej jak przed ciaza i tym bardziej trzymam sie pory ..kawy w ogole a herbaty juz coraz mniej. .. Pozniej dzidzia uciska i temu moze byc gorzej..urodze i w pare dni wszystko wroci do normy takze uroki hormonow...
Beda napewno lepsze i gorsze dni to wiem co do tego

Pozatym zrobilam sie zupowa!!
Nabial lubie..zaopatrzony w zywe kultury bakterii ..podrobek jogurtu nie kupuje
u mnie pieczenie niestety dość często występowało, w ciążach i poza ciążami również.
Jeśli chodzi o dwójkę, to też w obu ciążach był problem. Więc u mnie to też nic nowego. Po porodzie prze pierwsze dni też tak miałam, ale to raczej ze strachu, żeby nic mi tam nie popękało przy stękaniu..

Haba tez po porodzie zaraz powstrzymywalam i mialam potem nie lada wyzwanie!!!! Nauczka jest

Bedzie dobrze dziewczyny:):):)

Ja mam w poniedziałek czekam z utęsknieniem czy wszystko wporzadku czy się rozwija i czy będzie zdrowe ...czy serduszko tyle pytań:(
Nie wiem czy dla uspokojenia nie pójdę na bete:(
Od 3 tyg nic nie wiem stanowczo wizyta powinna być dziś lub wcześniej A nie tyle czekać:(
Sandrus beta tak jeśli chcesz sprawdzić czy urosła, nie licz na kalkulatorach już przyrostów, bo przy wyższych wartościach nie rosną już książkowo. Ja zrobiłam betę, chociaż obiecywałam sobie ze dam już spokój i przeżyłam zawał bo urosła tylko o 40% i to przy bliźniakach, a u maluchów wszystko Ok. Teraz najbardziej miarodajne będzie usg. Cierpliwości i trzymaj się ciepło!

Ostatnia edycja:
No ja widziałam tylko spory pecherzyk 3 tygodnie temu i nic więcej:(
Beta rośnie bo robiłam 28 dla kontroli ale i tak człowiek się stresuje bo nie wie co się dzieje czy rośnie ...

U Ciebie faktycznie rośnie maluch :)
Co ile chodzisz?
Ze względu na stratę w czerwcu chodzę często.
Sorki nie doczytałam, że w 2 tygodnie. Myślałam że w tydzień taki przyrost.
Ale wiesz może gin źle pomierzył.
Ja też się stresuje, każde kłucie brzucha czy upławy to latam sprawdzam.
Piewszy raz byłam na wizycie w 5 tygodniu i dostałam luteine, w 6 tygodniu z bólem brzucha i plamieniem i dodatkowo dostałam duphaston.
Kolejna wizyta w 8 tygodniu i tu było widać zarodek 15mm i serduszko.
A teraz 18ego mam kontrolę w 10 tygodniu, abym się uspokoiła i posłuchała serducha.
Mój gin widzi jak przeżywam i się stresuje.
Kolejną wizytę u gina mam za ponad miesiąc bo 23 maja.
Ale wcześniej na początku maja prenatalne, na które jadę do Lublina.

Ja tez w sobote ide na obciazenie glukoza, czasem trzeba od razu sprawdzac. Ja np. musze ze wzgledu na wage, ale wiem ze zaleca sie rowniez gdy w wywiadzie rodzinnym ktos mial cukrzyce..
aha, nie wiedziałam o tym.
w poprzednich ciążach miałam robione w połowie ciąży obciążenie glukozą, teraz robiłam badania to sama glukoza była (poza innymi zleconymi)
W takim razie dziewczęta trzymam kciuki, żeby nie było cukrzycy!!!

Ona też miała chyba podejrzenie poronienia, więc chyba się nie udało :(

:sorry2::(
Może się jeszcze odezwie... :-( :(

Krzywą cukrową robi się też chyba jak ta glukoza na czczo wyjdzie powyżej normy dla kobiet w ciąży. Cieszę się, że mnie to ominęło, z tymi mdłościami...:sorry:
Kurde, a dzisiaj coś mi kłuje w pochwie. Nie pamiętam czy tak miałam z Młodym :baffled: Dobrze, ze nie cały czas, ale od czasu do czasu. Dziwne to o_O

reklama
Hej dziewczyny ;)
Malo sie odzywam bo ledwa nadążam za wami haha
Moze jak wygonie chorowitkow do pracy i przedszkola to bede miala wiecej czasu na forum.

Widze ze sie jeszcze nowe mamusie pojawiają. :) fajnie nas tak duzo ;)

I dobre wiesci z wizyt sie posypaly :) super i Gratuluje

Ja sie czuje troche lepiej. Muli glownie wieczorami a nie caly dzien jak wczesniej :)

Milego slonecznego dzionka ;)

Do góry