reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

Po wizycie. :confused:
Wg lekarza wszystko ok. Serduszko bije, zarodek 3-4 mm, czyli 6 tc... Niby ok, ale powinien być 7 tc 4 dzień... To aż 11 dni, liczyłam wg owulacji. :(
W styczniu było identycznie, zarodek zatrzymał się w rozwoju na tym samym etapie ciąży i też była taka różnica... I też biło serduszko. Po kilku dniach zaczęłam plamić. Teraz pewnie tylko Duphaston podtrzymuje ciążę.
Wizytę chciał umówić za miesiąc, ale powiedział, że "pewnie pani nie wytrzyma" i zapisał za 3 tygodnie.
No cóż. Muszę się oswoić z ewentualnymi wydarzeniami i powrotem do pracy. o_O
Łezka się kręci, ale co zrobić.

Udanych wizyt. :)
Eeej myśl pozytywnie! U mnie wg om powinnam mieć 9tydz6dni a wg wczorajszego usg mam 8tydz3dni... Czyli też duża różnica. I na wizycie trzy tyg temu serducha nie było. Bądź dobrej myśli :)

reklama
Netka
A co to za negatywne myślenie? :sorry: Nie porównuj teraz do tego co było. Czasami różnica między usg a OM jest nawet dwa tygodnie i dzieci albo nadrabiają, albo po prostu owulacja była później. Jeżeli nie byłaś na monitoringu to nie znasz na 100% daty owulacji, może ci się tylko tak wydawać! Głowa do góry! Będzie dobrze i bobas nadrobi :)

Sasanka
Widziałam fotkę małego ludka :) Mały człowieczek ;)

Netka
A co to za negatywne myślenie? :sorry: Nie porównuj teraz do tego co było. Czasami różnica między usg a OM jest nawet dwa tygodnie i dzieci albo nadrabiają, albo po prostu owulacja była później. Jeżeli nie byłaś na monitoringu to nie znasz na 100% daty owulacji, może ci się tylko tak wydawać! Głowa do góry! Będzie dobrze i bobas nadrobi :)

Sasanka
Widziałam fotkę małego ludka :) Mały człowieczek ;)
To prawda :) trudno uwierzyć że jeszcze przed chwilą to była mała kuleczka bez serduszka a teraz już taki ludek :)

A ja dziś napisałam do Medicover, że chciałabym mieć usg częściej niż, co 4 tygodnie. Poprosiłam o skierowanie. Przynajmniej na początku chcę sprawdzać swój stan. Zwłaszcza, że mam kilka towarzyszących chorób. Mam nadzieję, że pójdzie mi na rękę :)

Wg lekarza wszystko ok. Serduszko bije, zarodek 3-4 mm, czyli 6 tc... Niby ok, ale powinien być 7 tc 4 dzień... To aż 11 dni, liczyłam wg owulacji. :(
W styczniu było identycznie, zarodek zatrzymał się w rozwoju na tym samym etapie ciąży i też była taka różnica... I też biło serduszko. Po kilku dniach zaczęłam plamić. Teraz pewnie tylko Duphaston podtrzymuje ciążę.
Wizytę chciał umówić za miesiąc, ale powiedział, że "pewnie pani nie wytrzyma" i zapisał za 3 tygodnie.

gratulacje! musisz myśleć pozytywnie, serduszko bije i to najważniejsze!
A może źle zmierzył malucha? ja byłam 2 razy na usg 29.03 i 3.04. na 1 maluch miał niecałe 5mm i termin był na 21.11, na 2 we wtorek już ponad 11mm i termin na 18.11. Także 3 dni rożnicy w pomiarach.

Netka, ale moze owulacja sie jednak przesunela?
Skoro jest Duphaston to moze nie bedzie powtorki z najgorszego. Trzymam kciuki, zeby wszystko bylo w porzadku! Domyslam sie, ze stres ogromny, ale sle duzo pozytywnych mysli. Wypoczywaj i dbaj o siebie [emoji8]

A ja dziś napisałam do Medicover, że chciałabym mieć usg częściej niż, co 4 tygodnie. Poprosiłam o skierowanie. Przynajmniej na początku chcę sprawdzać swój stan. Zwłaszcza, że mam kilka towarzyszących chorób. Mam nadzieję, że pójdzie mi na rękę :)

ja mam usg na każdej wizycie w medicover + skierowania na obowiązkowe i dodatkowe badania usg:) to chyba zależy od lekarza czy da skierowanie na badanie.

ja mam usg na każdej wizycie w medicover + skierowania na obowiązkowe i dodatkowe badania usg:) to chyba zależy od lekarza czy da skierowanie na badanie.
jetseś z Warszawy? a do którego lekarza chodzisz? bo u mojego muszę się umawiać osobno na wizytę, a na usg chodzić w innym terminie. Powiedział mi ostatnio, że nie byłby w stanie zrobić i wizyty i usg w 15 minut.

jetseś z Warszawy? a do którego lekarza chodzisz? bo u mojego muszę się umawiać osobno na wizytę, a na usg chodzić w innym terminie. Powiedział mi ostatnio, że nie byłby w stanie zrobić i wizyty i usg w 15 minut.

tak, ja chodze do dr pietraszka w centrum inflancka.A Ty do ktorego centrum chodzisz? ja już kilku lekarzy przerobiłam i prawda jest taka, ze nie kazdy umie zrobic i zinterpretowac usg wiec nie robia na wizytach:)

reklama

Jeszcze się z niczym nie oswajają:) na razie maluszkowi bije serce i jest Ok. Nie mam dużych doświadczeń co do różnych pomiarów ale każda ciaza jest inna wiec trzeba czekać na kolejne badanie. Mam nadzieje, ze żadne plamienia Ci się nie zaczną i za 3 tyg znów zobaczyć dzieciaczka:)

Do góry