reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

Ile miałyście lat jak urodziłyście 1 dziecko ja będę mieć 22 lata i udało nam się z mężem po 1 rocznicy ślubu

Ja miałam 20 lat i 9 mcy hihi w sumie wpadliśmy, ale nie żałuję. Mój syn był bardzo wyczekanym dzieckiem. W tym roku 20 rocznica ślubu, a syn w grudniu 20 lat skończy i fajny z niego facet.
Drugie dziecko w wieku 23 lat, a trzecie mając 28 lat.
W zeszłym rok po roku starań w 7 tygodniu straciłam 4 bobaska, a teraz po 40tych urodzinach zrobiłam test i 2 kreski :)

Cześć dziewczyny, wczoraj po wizycie nie pisałam bo wkurzało mnie to rozwalone forum:)
Wszystko okej, serduszko bije dzieciątko ma 0,78 cm i między OM a USG jest tylko jeden dzień przerwy. Kolejna wizyta za dwa tygodnie.

Super wieści :)
Ja też wczoraj już nie pisałam, bo nie mogłam dojść kto kiedy i co napisał.

reklama
Dita_33 mogłabym prosić o dodanie w tabelce mam termin na 30 listopad wstępnie ,zobaczymy czy coś się zmieni w poniedziałek :)

Ja mam 25 lat w październiku i pierwsze dziecko urodzi się w listopadzie:) chyba uważam że to dobry wiek :)
Nie czuje żeby mnie coś ominęło, z partnerem jesteśmy 4 lata A ślub w czerwcu:)

Zrobione;)
Nie ma idealnego wieku ciąży. Chyba, ze idealny wiek to ten, w którym każda z nas rodziła/bądź urodzi :p

Dita ja też nie robiłam tego testu Pappa nigdy i prenatalnych nie miałam robionych, ale jak widzisz, nie jesteś sama.
Zapisałaś się już?

Tak, mam skierowanie na 26 albo 27kwietnia, do wyboru. To będzie skończony 12tydzień albo 12+1, wg OM, ale wychodzi na to, że wg usg dzidzia jest ciut większa wiec tak może być że około 13tydzień.
Nie ukrywam, że mam stresa... Nie to, że o tym cały czas myślę, tylko tak siedzi coś z tyłu głowy... Ech..:sorry2:

Mango ja nic nie planuje, staram się żyć dniem dzisiejszym.
Wczoraj znów wieczorem wrócił mój strach o maluszka i nie mogłam zasnąć.
Jakby ładnie było, może bym chwilę posiedziała na balkonie na słonku.
Nie mam leżaka, ani nic z tych rzeczy, a muszę leżeć.
A jak nie to będę obserwować z perspektywy łóżka ładną pogodę przez okno.

Maluch już nie taki malutki :)
Ponad 4cm, fajnie rośnie.
Masz przeczucie co do płci?
Jak się czujesz?

Cieszę się razem w Tobą, mam nadzieję, że w środę też posłucham serduszka, już nie mogę się doczekać.
Teraz podobno są takie wytyczne, że prenatalne 3 razy w ciągu ciąży.
Te pierwsze z testem Pappa koszt około 400zł, ale kobiety po 35 roku życia mają bezpłatnie.
Też wcześniej nie robiłam, będę robić po raz pierwszy.
Muszę do Lublina zadzwonić, bo tam w 2 placówkach mogę zrobić na NFZ.

Dita ja też nie robiłam tego testu Pappa nigdy i prenatalnych nie miałam robionych, ale jak widzisz, nie jesteś sama.
Zapisałaś się już?
Majacyr
Gdzie mieszkasz bo ja pochodzę z Chełma a ty pisałaś że okolice Lublina ?

Ja pierwsze dzieciaki będę miała tuż przed 31:) miałobyc wcześniej ale mieliśmy problemy. W sumie dobrze, ze wyszło jak wyszło bo przez rok byłam na oddelegowaniu za granica wiec średnia na chorobowym i macierzyńskim będzie niezła. Przy bliźniakach kasa się przyda na pewno.

Moje wczorajsze plamienia ustały, wydaje mi się, ze chyba przy badaniu jakieś naczynko poszło, bo wziernikiowanie nieco bolało. Cała noc i dziś nic się nie dzieje:) uf!

Ja pierwsze dzieciaki będę miała tuż przed 31:) miałobyc wcześniej ale mieliśmy problemy. W sumie dobrze, ze wyszło jak wyszło bo przez rok byłam na oddelegowaniu za granica wiec średnia na chorobowym i macierzyńskim będzie niezła. Przy bliźniakach kasa się przyda na pewno.

Moje wczorajsze plamienia ustały, wydaje mi się, ze chyba przy badaniu jakieś naczynko poszło, bo wziernikiowanie nieco bolało. Cała noc i dziś nic się nie dzieje:) uf!
Super kochana że przeszło :)

Hej dziewczyny, nawet nie jestem w stanie Was nadrobić po tygodniu nieobecności [emoji33]
Nie było mnie z powodu przeziębienia, nie miałam siły nawet czytać.. Fatalnie się czułam.Dziś już lepiej i od poniedziałku wracam do pracy. Niestety gardło jeszcze mnie trochę drapie.

Od rana dziś dzwonię w sprawie tych prenatalnych. Pani mnie uświadomiła że 7 maja to ja niw będę w 12 tylko 13 tygodniu ciąży i co najwyżej to ona mnie może napisać na 30 kwietnia.
A ja wtedy nie mogę tzn.chciałabym z mężem jechać bo sama nie mam prawka. A tłuc się busami i komunikacja miejską to nie mam siły tym bardziej, że moja aktywność się ogranicza do wyjścia do wc.
W drugim miejscu facet chce zweryfikować moje skierowanie, żebym osobiście przyjechała. Ta pewnie, nie mam nic innego do roboty tylko się tłuc 50km w 1 stronę.
A w 3 placówce po 16 telefonie(dzięki Bogu, że mam darmowe minuty) Pani mnie wpisała do systemu i w ciągu 48 godzin mają dzwonić i ustalić dogodny termin.
Ale mi ciśnienie podniosły te telefony, ja pierniczę.

reklama
U nas na opolskim jest jakiś projekt z UE i prenatalne mam z tego projektu za darmo (miałam do wyboru szpital albo centrum badań prenatalnych Femmina jakaś firma medyczna - wybrałam drugie, bo podobno można tam spotkać mojego byłego ginekologa) i przed tym badaniem 2 tygodnie wcześniej miałam pobieraną krew na ten test Pappa i jeszcze na coś.

To miałaś robiony ten test Pappa w 1.ciąży, tak? Teraz też robisz? Wynik interpretował jakiś specjalizowany lekarz czy twój ginekolog?

Od rana dziś dzwonię w sprawie tych prenatalnych. Pani mnie uświadomiła że 7 maja to ja niw będę w 12 tylko 13 tygodniu ciąży i co najwyżej to ona mnie może napisać na 30 kwietnia.
A ja wtedy nie mogę tzn.chciałabym z mężem jechać bo sama nie mam prawka. A tłuc się busami i komunikacja miejską to nie mam siły tym bardziej, że moja aktywność się ogranicza do wyjścia do wc.
W drugim miejscu facet chce zweryfikować moje skierowanie, żebym osobiście przyjechała. Ta pewnie, nie mam nic innego do roboty tylko się tłuc 50km w 1 stronę.
A w 3 placówce po 16 telefonie(dzięki Bogu, że mam darmowe minuty) Pani mnie wpisała do systemu i w ciągu 48 godzin mają dzwonić i ustalić dogodny termin.
Ale mi ciśnienie podniosły te telefony, ja pierniczę.

Kurde... A tego 30 kwietnia mąż nie da rady wziąć wolne albo może z jakąś koleżanką mogłabyś pojechać? Ktoś zaufany z prawkiem?

Do góry