reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

Hej dziewczyny, nawet nie jestem w stanie Was nadrobić po tygodniu nieobecności [emoji33]
Nie było mnie z powodu przeziębienia, nie miałam siły nawet czytać.. Fatalnie się czułam.Dziś już lepiej i od poniedziałku wracam do pracy. Niestety gardło jeszcze mnie trochę drapie.

Ojej, w takim razie zdrówka życzę!
Gardło to moja pięta achillesowa, teraz w ciąży tez już 2 razy mnie bolało :( Na mnie działa płukanie wodą z solą i jakieś zioła delikatne w sprayu, i przechodzi od razu.

reklama
To miałaś robiony ten test Pappa w 1.ciąży, tak? Teraz też robisz? Wynik interpretował jakiś specjalizowany lekarz czy twój ginekolog?

Kurde... A tego 30 kwietnia mąż nie da rady wziąć wolne albo może z jakąś koleżanką mogłabyś pojechać? Ktoś zaufany z prawkiem?
Wiesz chciałabym też aby mąż zobaczył dzidzię.
On też przeżył bardzo naszą czerwcową stratę.
Myślę, że jakby zobaczył, usłyszał bicie serca to i on zaczął by się cieszyć, bo na razie oboje jesteśmy ostrożni.
Wiesz cieszymy się, ale gdzieś tam z tyłu...

Dzwonili do mnie z Luxmedu i Pani wpisała że mogę od 7 maja i będzie dzwonić jak będą mieli rozpisane godziny i wtedy dokładnie mi poda termin i godzinę :)

Wiesz chciałabym też aby mąż zobaczył dzidzię.
On też przeżył bardzo naszą czerwcową stratę.
Myślę, że jakby zobaczył, usłyszał bicie serca to i on zaczął by się cieszyć, bo na razie oboje jesteśmy ostrożni.
Wiesz cieszymy się, ale gdzieś tam z tyłu...

Dzwonili do mnie z Luxmedu i Pani wpisała że mogę od 7 maja i będzie dzwonić jak będą mieli rozpisane godziny i wtedy dokładnie mi poda termin i godzinę :)

A w którym jesteś tygodniu?Bo nie widzę suwaka... :sorry:

Mango ja nic nie planuje, staram się żyć dniem dzisiejszym.
Wczoraj znów wieczorem wrócił mój strach o maluszka i nie mogłam zasnąć.
Jakby ładnie było, może bym chwilę posiedziała na balkonie na słonku.
Nie mam leżaka, ani nic z tych rzeczy, a muszę leżeć.
A jak nie to będę obserwować z perspektywy łóżka ładną pogodę przez okno.

Maluch już nie taki malutki :)
Ponad 4cm, fajnie rośnie.
Masz przeczucie co do płci?
Jak się czujesz?

Cieszę się razem w Tobą, mam nadzieję, że w środę też posłucham serduszka, już nie mogę się doczekać.
Teraz podobno są takie wytyczne, że prenatalne 3 razy w ciągu ciąży.
Te pierwsze z testem Pappa koszt około 400zł, ale kobiety po 35 roku życia mają bezpłatnie.
Też wcześniej nie robiłam, będę robić po raz pierwszy.
Muszę do Lublina zadzwonić, bo tam w 2 placówkach mogę zrobić na NFZ.

Dita ja też nie robiłam tego testu Pappa nigdy i prenatalnych nie miałam robionych, ale jak widzisz, nie jesteś sama.
Zapisałaś się już?

Trzymam kciuki, żeby było wszystko ok, teraz zaczyna się ogrodowy sezon w sklepach, może w jakimś można zamowić leżak przez internet i będziesz mogła na balkonie:)

Ja to 11-14 i połowkowe usg ,w mojej przychodni, miałam robione przez lekarza z certyfikatrem (tego samego co robi test papa, badanie echo serca płodu w medicover). Nawet nie wiedziałam, że zwykły gin może je zrobić, bo w medicover to badanie wykonują tylko w ich szpitalu, na najlepszym sprzecie i tylko kilku lekarzy je robi.

Tez slyszalam ze od takich wnikliwych badan to juz wyspecjalizowany w tym pan ginegokolog wiec nie kazdy prywatny ginekolog taki jest ale ja to sie na tym nie znam mimo ze 2 dzieci urodziłam lol

Czytałam na temat tedtu pappa i ze wzgledu ze to sa statystyki to odchylam sie od tego
Skupie sie na tych obowiazkowych ktore maja robic jak to bylo z corka a wtedy czas pokaze

Pierwsze urpdzilam majac 21 a drugie 25 ..
Moja mam uwaza ze dziecko dzis czy jutro to blogoslawienstwo..widzac to ile osob wokol Nas czy 2 kuzynki z rodziny przez lata zajsc nie moga.. Sie da ..z miloscia wychowac..trzeba tylko chciec jesli sie przydazy wczesniej niz sie to planowalo
Takze wspierala kazde swoje dziecko z ta decyzja ..i zawsze powtarzala..tego nie mozna zalowac! Ale Modlic sie aby bylo zdrowe

To miałaś robiony ten test Pappa w 1.ciąży, tak? Teraz też robisz? Wynik interpretował jakiś specjalizowany lekarz czy twój ginekolog?

Kurde... A tego 30 kwietnia mąż nie da rady wziąć wolne albo może z jakąś koleżanką mogłabyś pojechać? Ktoś zaufany z prawkiem?

Nie w pierwszej ciąży tego nie miałam, ten projekt jest od niedawna. Wynik będzie interpretował lekarz z tej Femminy.

Tez slyszalam ze od takich wnikliwych badan to juz wyspecjalizowany w tym pan ginegokolog wiec nie kazdy prywatny ginekolog taki jest ale ja to sie na tym nie znam mimo ze 2 dzieci urodziłam lol

Czytałam na temat tedtu pappa i ze wzgledu ze to sa statystyki to odchylam sie od tego
Skupie sie na tych obowiazkowych ktore maja robic jak to bylo z corka a wtedy czas pokaze

Pierwsze urpdzilam majac 21 a drugie 25 ..
Moja mam uwaza ze dziecko dzis czy jutro to blogoslawienstwo..widzac to ile osob wokol Nas czy 2 kuzynki z rodziny przez lata zajsc nie moga.. Sie da ..z miloscia wychowac..trzeba tylko chciec jesli sie przydazy wczesniej niz sie to planowalo
Takze wspierala kazde swoje dziecko z ta decyzja ..i zawsze powtarzala..tego nie mozna zalowac! Ale Modlic sie aby bylo zdrowe

Tak, wiem, że statystyki. Ale lekarz mnie wysłał, wiek też mam odpowiedni :szok: To idę.. i zrobię... :sorry2: Z nadzieją i wiarą, że będzie oki :)
Oczywiście, że dzieci to skarb :tak: Chociaż powinni mieć je ludzie, którzy potrafią się tą miłością dzielić... Bo różne się paskudne rzeczy dzieją na tym świecie, a czasami jak słucham radia w pracy to idzie się za głowę złapać... Jak to "mamusie" czy "tatusiowe" kochają swoje bądź przysposobione dzieci. Takim to bym podwiązała jajniki :oo:

Nie w pierwszej ciąży tego nie miałam, ten projekt jest od niedawna. Wynik będzie interpretował lekarz z tej Femminy.

Sorki, źle zrozumiałam :)

Jak się wkleja suwak ?

Układasz sobie suwak ze strony z suwaczkami, może być suwaczki. com, a później wklejasz tutaj, we własną sygnaturę :D

reklama
Po wizycie. :confused:
Wg lekarza wszystko ok. Serduszko bije, zarodek 3-4 mm, czyli 6 tc... Niby ok, ale powinien być 7 tc 4 dzień... To aż 11 dni, liczyłam wg owulacji. :(
W styczniu było identycznie, zarodek zatrzymał się w rozwoju na tym samym etapie ciąży i też była taka różnica... I też biło serduszko. Po kilku dniach zaczęłam plamić. Teraz pewnie tylko Duphaston podtrzymuje ciążę.
Wizytę chciał umówić za miesiąc, ale powiedział, że "pewnie pani nie wytrzyma" i zapisał za 3 tygodnie.
No cóż. Muszę się oswoić z ewentualnymi wydarzeniami i powrotem do pracy. o_O
Łezka się kręci, ale co zrobić.

Udanych wizyt. :)

Do góry