reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

Po wizycie. :confused:
Wg lekarza wszystko ok. Serduszko bije, zarodek 3-4 mm, czyli 6 tc... Niby ok, ale powinien być 7 tc 4 dzień... To aż 11 dni, liczyłam wg owulacji. :(
W styczniu było identycznie, zarodek zatrzymał się w rozwoju na tym samym etapie ciąży i też była taka różnica... I też biło serduszko. Po kilku dniach zaczęłam plamić. Teraz pewnie tylko Duphaston podtrzymuje ciążę.
Wizytę chciał umówić za miesiąc, ale powiedział, że "pewnie pani nie wytrzyma" i zapisał za 3 tygodnie.
No cóż. Muszę się oswoić z ewentualnymi wydarzeniami i powrotem do pracy. o_O
Łezka się kręci, ale co zrobić.

Udanych wizyt. :)
Eeej myśl pozytywnie! U mnie wg om powinnam mieć 9tydz6dni a wg wczorajszego usg mam 8tydz3dni... Czyli też duża różnica. I na wizycie trzy tyg temu serducha nie było. Bądź dobrej myśli :)

reklama
Netka
A co to za negatywne myślenie? :sorry: Nie porównuj teraz do tego co było. Czasami różnica między usg a OM jest nawet dwa tygodnie i dzieci albo nadrabiają, albo po prostu owulacja była później. Jeżeli nie byłaś na monitoringu to nie znasz na 100% daty owulacji, może ci się tylko tak wydawać! Głowa do góry! Będzie dobrze i bobas nadrobi :)

Sasanka
Widziałam fotkę małego ludka :) Mały człowieczek ;)

Netka
A co to za negatywne myślenie? :sorry: Nie porównuj teraz do tego co było. Czasami różnica między usg a OM jest nawet dwa tygodnie i dzieci albo nadrabiają, albo po prostu owulacja była później. Jeżeli nie byłaś na monitoringu to nie znasz na 100% daty owulacji, może ci się tylko tak wydawać! Głowa do góry! Będzie dobrze i bobas nadrobi :)

Sasanka
Widziałam fotkę małego ludka :) Mały człowieczek ;)
To prawda :) trudno uwierzyć że jeszcze przed chwilą to była mała kuleczka bez serduszka a teraz już taki ludek :)

A ja dziś napisałam do Medicover, że chciałabym mieć usg częściej niż, co 4 tygodnie. Poprosiłam o skierowanie. Przynajmniej na początku chcę sprawdzać swój stan. Zwłaszcza, że mam kilka towarzyszących chorób. Mam nadzieję, że pójdzie mi na rękę :)

Wg lekarza wszystko ok. Serduszko bije, zarodek 3-4 mm, czyli 6 tc... Niby ok, ale powinien być 7 tc 4 dzień... To aż 11 dni, liczyłam wg owulacji. :(
W styczniu było identycznie, zarodek zatrzymał się w rozwoju na tym samym etapie ciąży i też była taka różnica... I też biło serduszko. Po kilku dniach zaczęłam plamić. Teraz pewnie tylko Duphaston podtrzymuje ciążę.
Wizytę chciał umówić za miesiąc, ale powiedział, że "pewnie pani nie wytrzyma" i zapisał za 3 tygodnie.

gratulacje! musisz myśleć pozytywnie, serduszko bije i to najważniejsze!
A może źle zmierzył malucha? ja byłam 2 razy na usg 29.03 i 3.04. na 1 maluch miał niecałe 5mm i termin był na 21.11, na 2 we wtorek już ponad 11mm i termin na 18.11. Także 3 dni rożnicy w pomiarach.

Netka, ale moze owulacja sie jednak przesunela?
Skoro jest Duphaston to moze nie bedzie powtorki z najgorszego. Trzymam kciuki, zeby wszystko bylo w porzadku! Domyslam sie, ze stres ogromny, ale sle duzo pozytywnych mysli. Wypoczywaj i dbaj o siebie [emoji8]

A ja dziś napisałam do Medicover, że chciałabym mieć usg częściej niż, co 4 tygodnie. Poprosiłam o skierowanie. Przynajmniej na początku chcę sprawdzać swój stan. Zwłaszcza, że mam kilka towarzyszących chorób. Mam nadzieję, że pójdzie mi na rękę :)

ja mam usg na każdej wizycie w medicover + skierowania na obowiązkowe i dodatkowe badania usg:) to chyba zależy od lekarza czy da skierowanie na badanie.

ja mam usg na każdej wizycie w medicover + skierowania na obowiązkowe i dodatkowe badania usg:) to chyba zależy od lekarza czy da skierowanie na badanie.
jetseś z Warszawy? a do którego lekarza chodzisz? bo u mojego muszę się umawiać osobno na wizytę, a na usg chodzić w innym terminie. Powiedział mi ostatnio, że nie byłby w stanie zrobić i wizyty i usg w 15 minut.

jetseś z Warszawy? a do którego lekarza chodzisz? bo u mojego muszę się umawiać osobno na wizytę, a na usg chodzić w innym terminie. Powiedział mi ostatnio, że nie byłby w stanie zrobić i wizyty i usg w 15 minut.

tak, ja chodze do dr pietraszka w centrum inflancka.A Ty do ktorego centrum chodzisz? ja już kilku lekarzy przerobiłam i prawda jest taka, ze nie kazdy umie zrobic i zinterpretowac usg wiec nie robia na wizytach:)

reklama

Jeszcze się z niczym nie oswajają:) na razie maluszkowi bije serce i jest Ok. Nie mam dużych doświadczeń co do różnych pomiarów ale każda ciaza jest inna wiec trzeba czekać na kolejne badanie. Mam nadzieje, ze żadne plamienia Ci się nie zaczną i za 3 tyg znów zobaczyć dzieciaczka:)

Do góry