reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

reklama
Czekam na wyniki hist-pat. No i mam niekontrolowane napady płaczu. Nie planowałam tej ciązy, ale to juz moja druga strata. Poprzednio też straciłam dziecko 1 kwietnia, dokladnie dwa lata temu i nienawidzę tego miesiąca.
Dziękuję za wsparcie. Nie mogę się doczekać piewszej @ by wiedzieć, na czym stoję. Marzę o byciu lutową czy marcową mamą, ale nie mam już siły na następne tego rodzaju przeżycia.
Dużo sił Kochana :* jeszcze wróci słońce!

Bylam wczoraj na wizycie, bo moja mama miala wolne to zostawilam jej malego i dzis juz maz nie musi sie z pracy wczesniej zwrywac ;)
Maluch ma juz 4,5 cm! Podskakiwal sobie i machal raczkami [emoji7][emoji7] Jeju, az sie wzruszylam na tej lezance :)
Kolejna wizyta 9 maja :)

To wspaniale, gratulacje [emoji173]️

Moja wczorajsza wizyta wspaniała :) serduszko pikalo jak szalone :) człowieczek prawie 2cm :) no i z pomiaru termin na 18.11 czyli jeszcze dwa dni później niż ja myślałam a cały tydzień później niż z om. Następna wizyta 21.05 bo w okolicy 13.05 mam się umówić na prenatalne. Z córka nie robiłam, ale ten lekarz uważa że każda kobieta powinna robić... Orientujecie się ile one kosztują?

Moja wczorajsza wizyta wspaniała :) serduszko pikalo jak szalone :) człowieczek prawie 2cm :) no i z pomiaru termin na 18.11 czyli jeszcze dwa dni później niż ja myślałam a cały tydzień później niż z om. Następna wizyta 21.05 bo w okolicy 13.05 mam się umówić na prenatalne. Z córka nie robiłam, ale ten lekarz uważa że każda kobieta powinna robić... Orientujecie się ile one kosztują?
Gratuluje [emoji7] Kosztuja wszedzie inaczej, u mnie 400 zl.

Super wiadomości:)

gratulacje, ja też na 18.11:) czy badanie usg genetyczne? czy jakieś dodatkowe?
usg prenatalne genetyczne jest przesiewowym obowiązkowe i chyba wszystkie przyszłe mamy powinny je zrobić?
prywatnie kosztuje ok 250-300zł w Warszawie

Ostatnia edycja:
reklama
Czekam na wyniki hist-pat. No i mam niekontrolowane napady płaczu. Nie planowałam tej ciązy, ale to juz moja druga strata. Poprzednio też straciłam dziecko 1 kwietnia, dokladnie dwa lata temu i nienawidzę tego miesiąca.
Dziękuję za wsparcie. Nie mogę się doczekać piewszej @ by wiedzieć, na czym stoję. Marzę o byciu lutową czy marcową mamą, ale nie mam już siły na następne tego rodzaju przeżycia.

Bardzo ci współczuję... Po prostu nie jestem sobie w stanie wyobrazić jak się czujesz. Życzę dużo siły... Wiem, że to przetrwasz. I może jak się serce trochę uspokoi spróbujesz znowu...

Bylam wczoraj na wizycie, bo moja mama miala wolne to zostawilam jej malego i dzis juz maz nie musi sie z pracy wczesniej zwrywac ;)
Maluch ma juz 4,5 cm! Podskakiwal sobie i machal raczkami [emoji7][emoji7] Jeju, az sie wzruszylam na tej lezance :)
Kolejna wizyta 9 maja :)

Super! Gratuluję! Niesamowite wrażenie, prawda? One teraz tak szybko rosną, że masakra :):rolleyes:

Gratuluję serduszka :tak:
Zmienić ci termin w tabelce czy zostawić?
Ja mam prenatalne za darmo z racji wieku, też idę końcem kwietnia. Czytałam, że od 200zł do 400zł, zależy od miejsca gdzie się robi.

Chyba sie forum naprawiło, bo wczoraj to była masakra...Nic nie ogarniałam :baffled:

Do góry