reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

Nie byłam na forum od wczoraj a tu kilka stron i kilka świeżych mam :) wszystkim bardzo gratuluję :)
Tu ktoś mówił, że lekarz daje trzy dni to mi też dawał tydzień ponad dwa tygodnie temu, ale tak się trzyma. Pisałam tutaj o moich wątpliwościach co do naturalnego i zastanawiania się nad cesarka. Postanowiłam, że porozmawiam o moich wątpliwościach z lekarzem podczas wizyty w środę i wtedy ewentualnie pojadę zapisać się na cesarkę choć cicho liczę, że zacznie się wcześniej, będzie wszystko dobrze z małym i nie będę musiała podejmować decyzji.
Przypomnę tylko, że moje zastanawianie się nad cesarka wynikają głównie z problemów na KTG i to, że mały od dwóch tygodni jest w kanale rodnym, miał dużo pepowiny koło buzi, a teraz jak się ustawił to jest tak nisko, że nie można nic sprawdzić i nie chce ryzykować jego zdrowia :( dlatego muszę porozmawiać z lekarzem..
Co do tego expres porodu to życzę takiego wszystkim i sobie róenież ;)
Ja pisałam ;) Mam rozwarcie prawie 3 cm, mała główką jest tak nisko, że na USG widać było kawałek uszek, no i gin w czwartek odkleiła dolny biegun pęcherza płodowego...

reklama
Wczoraj poszłam do przychodni koło 10ej ale rodzinna nie zgodziła się mnie przyjąć.
Akurat z gabinetu obok wychodził mój gin. Zgodził się mnie przyjąć.
Na fotelu niby ok, ale powiedział,żebym do niego o 15ej prywatnie przyszła bo tu nie ma usg.
Syn mnie podrzucił, bo mąż został z młodym.
Na usg niby ok, tylko mam sporo jakiś pęcherzyków z płynem.
Być może to w jelitach i stąd ten twardy brzuch o dziwnym kolorze.
Mam co dzień stosować espumisan i lactulose.
Rana z jednej strony zaogniona i gin przepisał mi antybiotyk i kazał leżeć.
Za tydzień do kontroli a jakbym się pogorszyło to do szpitala mam jechać.
Wieczorem po antybiotyku padłam.
Synek się obudził głodny a ja nie byłam w stanie wstać i podgrzać mleka.
Dawałam mu prawą pierś bo nie mogłam się ruszyć a on się złościł bo nie umie z niej za bardzo ssać.
W końcu córka młodsza się młodym zajęła a ja podgrzałam mleko, a on biedny był tak zmęczony, że nie miał siły ssać.
W nocy 3 razy się spociłam tak, aż cała pościel była mokra.
Dziś mąż zaczął swoje jazdy, że jest brudno a ja, że jak mu przeszkadza to niech posprząta.
A on, że jego nie było w domu.
Na co ja, że jakby był w domu to by posprzątał, bo ja wystarczająco dużo robię i nie mam czasu.
No i dziś głównie leżałam i przesypiałam.
Mąż mnie przeprosił,był z młodym na spacerze i poprasował ciuszki.
Dziś mąż ma wolne to skorzystałam z okazji i odpoczęłam.
Wczoraj Mateusz skończył miesiąc :)
Ale się zmienił przez ten czas
IMG_20181109_125125_491.jpg

Załączniki

• IMG_20181109_125125_491.jpg
    IMG_20181109_125125_491.jpg
    61,8 KB · Wyświetleń: 505
majacyr Ale z niego slodziak. Wyglada jak oaza spokoju. Tak sobie blogo spi;)

Wspolczuje takich ekscesow z mezem. To smutne ze niektorzy mezszczyzni nie potrafia wspierac swoich partnerek w takich sytuacjach. Opieka nad takim maluchem to nie lada wyczyn a ty nie robokop, odpoczac tez musisz. Dorze ze masz starsze dzieci ktore ci pomagaja;););)

reklama
Do góry