reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

No i zaczęłam się martwić. Wczoraj i dzisiaj rano młodej nie dało się od cyca odsunąć bo od różu krzyk a teraz nie mogę jej dobudzic i nakarmić. Coś czuję że żółtaczka bedzie niestety. Położna ma ja zaraz ważyć jaki ma spadek wagi ale już mi się wydaje że robi się żółta na buzce :( no i słabo siusia ale to podobno w pierwszych dobach normalne

reklama
Gratuluję
Witajcie Gratulacje za udane porody i nawet expresy się trafiły :tak:
Chciałam napisać że dziś o 8.20
3000kg 55cm chyba Kubuś przyszedł na świat:wink:

GRATULUJĘ !!
Oj coraz więcej rozpakowanych hahaha :)
Ja czekam twardo do 22.11 to moja data cc :)
Narazie nic sie nie dzieje i nic nie przepowiada wiec grzecznie czeka na swoj dzien :)

Podziwiam ze takie wytrwale jesteście a tym karmieniu..boli ,piecze, ciezkie i wgl a wy dalej twardo stoicie z karmieniem:)
Ja mam dosc duzych piersi juz teraz oszalaabym gdyby jeszcze bolały byly twarde, lejace sie mleko - ja bym mogla cyckow wogole nie miec
Dodatkowy balast ,z którego nie ma pożytku w moim przypadku oprocz pewnych spraw

Zazdroszcze wam tego karmienia piersią. Moje po dokarmianiu dziś urządziły mega awanturę jak próbowałam je dostawić. Ja wiek ze z czasem przynajmniej spróbujemy kp a na razie będę im ściągała i dawała z butli. Duża już zostaje przestawiona na trudniejszy smoczek a mała ciagle z takiego szybko płynącego bo strasznie się jeszcze meczy na trudnym. Przy tych spadkach saturacji musze jeszcze teoche uważać.

Jakich smoczków używacie do butli? Ja mam medele calme i tu Dori ładnie z niej je plus kupiłam butelkę lovi z smoczkiem 0 ale tej nie chce a Kaja wogole nie dała rady z niej ssać. Jaki może być troszkę dla tej małej łatwiejszy na początek?
Ja też mam Medele Calma i mała nie umie z niej pić.. Aventa mam to wypije ale nie całą porcję tylko z 60-70ml i zostawia z 20ml i wtedy zamiast zasnąć zmęczona to płacze że tych parę lykow jej brakuje i bierze butelkę ale jakby zapominala jak się ssie i przelyka ze zmęczenia już nie umie tak jakby i język wysycha, i płacze i płacze i pokazuje że głodna, wpycha butelkę, nie da rady i nie jje aż zaśnie zmęczona po godzinie płaczu nawet, zregeneruje siły i za 30 minut wstaje dojesc końcówkę. Także za dużo męki dla niej i zostałam przy butelce szpitalnej takiej gdzie łatwo zlatuje jej ale też musi ssać bo jak nie ssie to samo jej dużo nie wyleci prócz kropelki czy dwuch ale to jakaś bezfirmowa zwykla butelka z miękkim smoczkiem

No i zaczęłam się martwić. Wczoraj i dzisiaj rano młodej nie dało się od cyca odsunąć bo od różu krzyk a teraz nie mogę jej dobudzic i nakarmić. Coś czuję że żółtaczka bedzie niestety. Położna ma ja zaraz ważyć jaki ma spadek wagi ale już mi się wydaje że robi się żółta na buzce :( no i słabo siusia ale to podobno w pierwszych dobach normalne
płomyk ile młoda ma?
żóltaczke fizjologiczna ma większość noworodków ..grunt by była w normie chyba w 3 dobie od wystapienia bo wtedy bilirubiny osiaga najwyższy poziom . będzie dobrze :)

no i jak dużo spala mało jadła to logicznie że mniej siusiaka? hmm pozatym w pierwszych dobach kiedy jest siara to mało dziecię siusia dopiero z czasem kiedy jest mleczko i kiedy zjada coraz więcej to się to rozkręca i będziesz widzieć różnice z dnia na dzien

Witajcie Gratulacje za udane porody i nawet expresy się trafiły :tak:
Chciałam napisać że dziś o 8.20
3000kg 55cm chyba Kubuś przyszedł na świat:wink:
Gratulacje[emoji4]

Mój dziś dał dwa mega koncerty. Nie mogłam go przystawić do piersi i cały czas słyszę jak mu jeździ w brzuchu.

Mi nawał już się zmniejsza, ale kapusta w lodówce jakby co czeka. Pieluchy też sobie na kaloryfer poloze [emoji16][emoji16][emoji16]

Ja też mam Medele Calma i mała nie umie z niej pić.. Aventa mam to wypije ale nie całą porcję tylko z 60-70ml i zostawia z 20ml i wtedy zamiast zasnąć zmęczona to płacze że tych parę lykow jej brakuje i bierze butelkę ale jakby zapominala jak się ssie i przelyka ze zmęczenia już nie umie tak jakby i język wysycha, i płacze i płacze i pokazuje że głodna, wpycha butelkę, nie da rady i nie jje aż zaśnie zmęczona po godzinie płaczu nawet, zregeneruje siły i za 30 minut wstaje dojesc końcówkę. Także za dużo męki dla niej i zostałam przy butelce szpitalnej takiej gdzie łatwo zlatuje jej ale też musi ssać bo jak nie ssie to samo jej dużo nie wyleci prócz kropelki czy dwuch ale to jakaś bezfirmowa zwykla butelka z miękkim smoczkiem
U mnie widzę ze podobnie, cześć porcji z calmy a reszte na tym szybkim smoczku żeby dojeść. No nic może się przyzwyczai i będzie lepiej. To na razie pierwsze próby :)

reklama
U mnie widzę ze podobnie, cześć porcji z calmy a reszte na tym szybkim smoczku żeby dojeść. No nic może się przyzwyczai i będzie lepiej. To na razie pierwsze próby :)
Będzie lepiej napewno, u mnie na początku i z tej Aventa to dawała radę tylko z 10ml zjeść a teraz dalej nie wszystko ale już dużo więcej ma siłę, z tej Calme raz próbowałam ale nie zjadła nic, i to było Z 2 tygodnie temu, jak zobaczę że z Aventa daje radę całą porcję to wtedy będę dawała calme później z Aventa żeby dojadla aż tylko z Calme będzie jadła no chyba że zechce cycka non stop, jak narazie ciężko jej idzie z niego ssanie i mało jej wylatuje mojego mleczka także lipa.. Dokarmiam ją mm
1541876191179.jpg

Załączniki

• 1541876191179.jpg
    1541876191179.jpg
    342,5 KB · Wyświetleń: 418
Do góry