reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

Dziewczyny, wczoraj o 12:10 na świat przyszedł nasz syn, Jan. [emoji7] 10/10, 2950 gram i całe 52 cm! Niestety CC, boli, ale widok tego małego księcia wszystko wynagradza.[emoji173]
Gratulacje! :)

A ja po wizycie. Szłam z nadzieją, że będę miec rozwarcie 3 cm i mam 2.5cm :D Szyjka zgładzona, gin odkleiła mi dolny biegun, żebym się nie umęczyła jak zaczną się skurcze. Było to nieprzyjemne, ale trwało chwilkę.
Przepowiedziała mi, że w 3 dni urodzę.

reklama
@Weronikakrz jest jeszcze taki jeden trik, moze akurat.... zanim przystawisz do cyca, sciagnij kilka razy laktatorem. Sutek zmieni troszke ksztalt i mleczko bedzie szybciej lecialo. No i smoczek w butelce mozna na “trudniejszy” wymienic, tak zeby to cyco byl tym fajniejszym i lzejszym. Powidzenia Kochana i nie zalamuj sie, jak sie nie uda to trudno. Najwazniejszy jest pelen brzuszek dzidzi.
Juz wszystkiego probowalismy teraz stwierdzilam ze bede laktatorem sciagala i bedzie moje mleko pila z butelki bo jak i ja i ona się denerwujemy to nic ż tego nie wychodzi

Jeszcze dostała plesniawek byłam u rodzinnego i dostalam jakaś zawiesine 4 razy dziennie smarować mam

A jeszcze stanelam na wadze i szok 13 kilo to co przytylam w ciazy wszystko zrzucilam pewnie i stres też dużo robi

Dziewczyny, wczoraj o 12:10 na świat przyszedł nasz syn, Jan. [emoji7] 10/10, 2950 gram i całe 52 cm! Niestety CC, boli, ale widok tego małego księcia wszystko wynagradza.[emoji173]

Gratuluje!!! [emoji8] też mam Jaśka w domu, pierworodnego [emoji16]

A ja po wizycie. Szłam z nadzieją, że będę miec rozwarcie 3 cm i mam 2.5cm :D Szyjka zgładzona, gin odkleiła mi dolny biegun, żebym się nie umęczyła jak zaczną się skurcze. Było to nieprzyjemne, ale trwało chwilkę.

A może nawet dziś zaczniesz rodzic [emoji2] kto tam wie... kciuki za szybki poród [emoji16][emoji846]

No to niezłe rozwarcie sobie wywróżyłaś [emoji16] teraz tylko niech się skurcze zaczną lub wody odejdą i heja
Męża wykorzystać musisz. Ja w poniedziałek wieczorem miałam ze swoim małżem niebiańskie bzykanko. Odczucia inne niż zazwyczaj,a we wtorek urodziłam hehehe oczywiście to pewnie zbieg okoliczności ale jednak hehehe
Annulek gratulacje synka :)

To z tego co widać tylko ja jeszcze zostałam w dwupaku, jutro mam się zgłosić do szpitala po 7 dniach po terminie ciekawe czy mnie zatrzymaja czy odesla do domu
Może się zacznie jeszcze dziś, nie znasz dnia ani godziny [emoji16]

@Annulek gratulacje !:) oj boli cc ale warto.

@majacyr sama nie wiem jak ja to nosiłam, brzuch mam dalej jak w 6 mies ciąży wiec mnie tam rozciągnęło :) czuje się całkiem dobrze, druga doba była ciężka ale już dziś jest dużo lepiej. Malutkie ciagle pod obserwacja, jak przychodzę i płaczą to serce mi się kroi bo chciałby człowiek przutulic a nie może. No, ale jedna wyglada, że zaczyna już lepiej oddychać przy jedzeniu wiec mam nadzieje ze rozłąka nie potrwa długo. Najważniejsze ze są pod dobra opieka. Walczę z laktatorem żeby rozbujać laktację ale na razie z marnym skutkiem:D ale ja jestem uparta i wiem ze już zaraz ruszy! Jak tam Mati i Twoje samopoczucie ?:)

@Balonsbalons trzymam kciuki za rozprawę na pewno skopiesz tam tyłki :D a później tylko rodzic !

@Annulek gratulacje !:) oj boli cc ale warto.

@majacyr sama nie wiem jak ja to nosiłam, brzuch mam dalej jak w 6 mies ciąży wiec mnie tam rozciągnęło :) czuje się całkiem dobrze, druga doba była ciężka ale już dziś jest dużo lepiej. Malutkie ciagle pod obserwacja, jak przychodzę i płaczą to serce mi się kroi bo chciałby człowiek przutulic a nie może. No, ale jedna wyglada, że zaczyna już lepiej oddychać przy jedzeniu wiec mam nadzieje ze rozłąka nie potrwa długo. Najważniejsze ze są pod dobra opieka. Walczę z laktatorem żeby rozbujać laktację ale na razie z marnym skutkiem:D ale ja jestem uparta i wiem ze już zaraz ruszy! Jak tam Mati i Twoje samopoczucie ?:)

@Balonsbalons trzymam kciuki za rozprawę na pewno skopiesz tam tyłki :D a później tylko rodzic !
A może już @Balonsbalons zaczęła rodzić?? Bo długo jej już nie ma..

A co do tracenia na wadze ja na razie 6 kg tylko. Tyle to mi same dzieci ważyły, aż się śmiałam na wadze, ze przecież wody i łożyska i ze 10 powinno zjeść conajmniej ! No ale widzę ze popuchlam teraz mocno, pewnie od kroplówek. Nic to :) zejdzie później.
Ja też jestem mocno spuchnięta i to bez kroplówek. Mam nadzieję, że to zejdzie jak najszybciej, bo nie będę miała co na stopy założyć.

reklama
Do góry