reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

reklama
@Balonsbalons Trzymam kciuki!
@Ewela2805 Nie przejmuj się teściową. Z Twoich opowieści wynika że jest złą kobietą.
Poproś męża o więcej wsparcia.
Rozmiar piersi nie znaczy o mniejszej bądź większej ilości pokarmu. Na pocieszenie powiem że moja mama małymi piersiami wykarmiła trójkę dzieci, w tym mnie aż 2lata i 8 miesięcy na cycu trzymała :)

Czesc dziewczyny gratulacje dla nowych mamusiek

Ja znowu walczę o cyca mała ma straszny problem żeby złapać sutka a jak złapie to odrazu puszcza i płacze niewiem jak zrobić żeby było dobrze wczoraj 3 razy zjadła ż cyca a resztę ż butelki ale moje mleko je co 2.5 godziny do 3

Przybrała w ciągu 3 dni 150 gr niewiem czy to duzi najwazniwjszd że nie spada ż wagi

Bardzo ładnie przybrała:)
a co do puszczania sutka..jesli dobrze lapie i zasysa prawidlowo ale nie chce dluzej ssac jak pare razy to prawdopodobnie woli z butelki hmm

mojej córeczce jak miała 4 miesiące tatuś dał się napić z butelki jak Mnie nie było i 2 h walczyłam by zjadła normalnie z piersi LOL
nie każde dziecię tak ma..no moje coś się uparło wtedy ale ja byłam uparta bardziej:p

@Balonsbalons powodzenia i przykre że tyle nerwów masz w tej ciąży ehh le jeszcze trochę i się skończy!

Trzymam mocno kciuki!!! Daj znac po!![emoji106][emoji5]

U nas z reguły trzymaja 3 doby, chyba ze jest duża żółtaczka albo cos jest nie tak to trzymaja dłużej. U was puszczają już po 2dobie?
Tak u nas po dwóch dobach puszczają do domu. Wychodzimy dziś,ale dopiero o 16 po badaniu przesiewowym.

reklama
Czesc dziewczyny gratulacje dla nowych mamusiek

Ja znowu walczę o cyca mała ma straszny problem żeby złapać sutka a jak złapie to odrazu puszcza i płacze niewiem jak zrobić żeby było dobrze wczoraj 3 razy zjadła ż cyca a resztę ż butelki ale moje mleko je co 2.5 godziny do 3

Przybrała w ciągu 3 dni 150 gr niewiem czy to duzi najwazniwjszd że nie spada ż wagi
Moja też coś nie może załapać sutka, karmię przez nakładkę i nie wiem jak tu ją wyćwiczyć, żeby łapała. A raczej moje brodawki, bo mała ssie chyba dobrze. Mleka też mam coraz więcej, nawet czasami uleje. Dziś ja mam jakiegoś doła, jeszcze mi się rodzice zwalają, myślałam że chociaż z tydzień wytrzymają, no ale co mam im powiedzieć. Jutro położna przyjdzie. Poza tym to od wczoraj w domu jesteśmy.
Nie dam rady nadrobić, kto urodził, ale gratuluję :)

Do góry