reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

Miłej niedzieli wszystkim :-* Ja dziś zamawiam już w końcu łóżeczko i będę cierpliwie czekała, do tego muszę iść wyprać te ciuszki które zafarbowaly bo moczylam je całą noc w proszku do pieczenia a nie to wyrzuce z 12 ciuszkow są w plamkach czerwonych niestety [emoji17] Jak się czujecie kochane po nocce? U mnie mała tak mi czadu całą noc dawała, nie zdążyłam się obudzić i znowu [emoji28][emoji4][emoji4]
Dla mnie noc byla laskawa obudzilam sie tylko raz może 2 na siusiu a zazwyczaj chodze po4 razy [emoji4] zgaga mnie nie meczyla maly spal wiec nie moge narzekać porównując poprzednie noce. Zastanawiam sie czy kupic szpiworek czy kompinezon dla dzieciatka i czy 62 wystarczy w sumie nawet nie wiem jsks bedziemy miec zime [emoji52]. Rowniez życzę milej niedzieli [emoji4][emoji4]

reklama
Dla mnie noc byla laskawa obudzilam sie tylko raz może 2 na siusiu a zazwyczaj chodze po4 razy [emoji4] zgaga mnie nie meczyla maly spal wiec nie moge narzekać porównując poprzednie noce. Zastanawiam sie czy kupic szpiworek czy kompinezon dla dzieciatka i czy 62 wystarczy w sumie nawet nie wiem jsks bedziemy miec zime [emoji52]. Rowniez życzę milej niedzieli [emoji4][emoji4]
Ja niestety nie pomogę bo to mój pierwszy dzidziuś i sama nie wiem [emoji17] Ja mam i mniejszy i większy tak na wszelki wypadek [emoji4]

Dokladnie. To jak z rzeczami do ślubu, chociażby buty czy kwiaty. Z dopiskiem slubny cena idzie od razu do gory.
Dlatego ja na swój ślub kupiłam białe sandały w Deichmannie ;) Zaoszczędziłam, do tego dalej w nich chodzę :) No i przynajmniej mi się podobają, bo takie buty typowo ślubne nie są w moim guście :)

Miłej niedzieli wszystkim :-* Ja dziś zamawiam już w końcu łóżeczko i będę cierpliwie czekała, do tego muszę iść wyprać te ciuszki które zafarbowaly bo moczylam je całą noc w proszku do pieczenia a nie to wyrzuce z 12 ciuszkow są w plamkach czerwonych niestety [emoji17] Jak się czujecie kochane po nocce? U mnie mała tak mi czadu całą noc dawała, nie zdążyłam się obudzić i znowu [emoji28][emoji4][emoji4]
Może nie wyrzucaj, przecież mogą być noszone "po domu". Nikt oprócz domowników nie będzie widział tych plamek :)

Otoz to. Ja kiedys na impreze jakas kupilam tez w Deichmannie ladne, biale buty na niewielkiej szpilce, ktore z powodzeniem mozna by miec na slub a kosztowaly z 5 dyszek na przecenie. Cp prawda pozniej ich nie zalozylam i je odsprzedalam nowe, ale to tylko dlatego, ze mi sie koncepcja co do kiecki zmienila i biale nie pasowaly :D

Mój się urodził 59cm i w 56 tylko ze szpitala założyłam. 62 w sam raz.
Ja kupowałam 62 z polskiej rozmiarówki i były idealne

To prawda, polska rozmiarówka mniejsza. Ja mam 56 angielskich firm tez i są prawie jak 62, a niektóre pomiędzy [emoji23] ba! Mam nawet 62 polskie mniejsze od 56 angielskiej rozmiarówki[emoji23]

Dziewczyny powiedzcie mi jesli maly sie urodzi 58 cm tak jak moj starszy syn to jak kupię 62 to nie bedzie za duzy na dzieciątko?

Ja się urodziłam 58cm i się mojej mamie w żadne ubranka 56cm nie zmieściłam, dlatego sama kompletuje większość rzeczy na rozmiar 62 :)

A ja wam powiem dziewczyny, że strasznie zawaliłam z łożeczkiem... Przez ostatnie tygodnie (miesiąc) ciągle albo latałam po lekarzach albo leżałam w szpitalu przez moją skróconą szyjkę macicy i kompletnie nie było kiedy zająć się wyborem łóżeczka... Wczoraj pogoniłam męża po sklepach z łóżeczkami i nie było nic co by nam się spodobało... A nawet jeżeli to czas oczekiwania tak czy siak ok miesiąca. W końcu zamówiłam wczoraj w internecie, ale czas oczekiwania 3 tyg (a potem w mailu po zamówieniu, że 21 dni roboczych, czyli miesiąc...) Niby jestem w tym 32 tyg, za miesiac będzie 36tc, więc teoretycznie powinno dojść i powinniśmy zdążyć wszystko przyszykować, ale ze względu na moje zagrożenie porodem przedwczesnym, boję się że urodzę wcześniej i Malutka nie będzie miała gdzie spać :O
Nawet nie sądziłam, że na łóżeczko czeka się tak długo, albo mam po prostu za duże wymagania :rofl: Może jakieś najzwyklejsze doszłoby w tydzień :D
Czy któraś z was też nie ma jeszcze łóżeczka? I ogólnie może polecacie jakiś materacyk? Tyle się wczoraj naczytałam o materacykach i mam wrażenie, że co strona to inna opinia.
Chyba najlepiej jakiś piankowo-lateksowy? Macie jakieś doświadczenia z takimi?

Dlatego ja na swój ślub kupiłam białe sandały w Deichmannie ;) Zaoszczędziłam, do tego dalej w nich chodzę :) No i przynajmniej mi się podobają, bo takie buty typowo ślubne nie są w moim guście :)

Może nie wyrzucaj, przecież mogą być noszone "po domu". Nikt oprócz domowników nie będzie widział tych plamek :)
Niektóre zostawię, ale z 5 to muszę koniecznie wyrzucić bo to nie jest podobne do niczego już niestety a plamy są dość duże.. Na szczęście nie wszystko mi zafarbowało, tylko tam gdzie ta ciemna bluzka dotknęła innego ciuszka bo taki motyw miała naklejony i to ten obrazek farbował [emoji17]

reklama
Ja się urodziłam 58cm i się mojej mamie w żadne ubranka 56cm nie zmieściłam, dlatego sama kompletuje większość rzeczy na rozmiar 62 :)

A ja wam powiem dziewczyny, że strasznie zawaliłam z łożeczkiem... Przez ostatnie tygodnie (miesiąc) ciągle albo latałam po lekarzach albo leżałam w szpitalu przez moją skróconą szyjkę macicy i kompletnie nie było kiedy zająć się wyborem łóżeczka... Wczoraj pogoniłam męża po sklepach z łóżeczkami i nie było nic co by nam się spodobało... A nawet jeżeli to czas oczekiwania tak czy siak ok miesiąca. W końcu zamówiłam wczoraj w internecie, ale czas oczekiwania 3 tyg (a potem w mailu po zamówieniu, że 21 dni roboczych, czyli miesiąc...) Niby jestem w tym 32 tyg, za miesiac będzie 36tc, więc teoretycznie powinno dojść i powinniśmy zdążyć wszystko przyszykować, ale ze względu na moje zagrożenie porodem przedwczesnym, boję się że urodzę wcześniej i Malutka nie będzie miała gdzie spać :O
Nawet nie sądziłam, że na łóżeczko czeka się tak długo, albo mam po prostu za duże wymagania :rofl: Może jakieś najzwyklejsze doszłoby w tydzień :D
Czy któraś z was też nie ma jeszcze łóżeczka? I ogólnie może polecacie jakiś materacyk? Tyle się wczoraj naczytałam o materacykach i mam wrażenie, że co strona to inna opinia.
Chyba najlepiej jakiś piankowo-lateksowy? Macie jakieś doświadczenia z takimi?
Ja zamówię też dopiero dzisiaj przez Internet z Allegro, Pani napisała że wysyłka w 2 dni robocze od zagotowania przelewu no ale jeszcze łóżeczko musi dojść do mojej siostry a ona musi mi je podać do Belgi przewoznikiem więc dopiero za półtora do swych tygodni gdzieś będzie. A materacyk wzięłam gryko-pianka-kokos nie wiem czy dobry wybór ale taki będzie.. [emoji4]

Do góry