reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2018

Ja się urodziłam 58cm i się mojej mamie w żadne ubranka 56cm nie zmieściłam, dlatego sama kompletuje większość rzeczy na rozmiar 62 :)

A ja wam powiem dziewczyny, że strasznie zawaliłam z łożeczkiem... Przez ostatnie tygodnie (miesiąc) ciągle albo latałam po lekarzach albo leżałam w szpitalu przez moją skróconą szyjkę macicy i kompletnie nie było kiedy zająć się wyborem łóżeczka... Wczoraj pogoniłam męża po sklepach z łóżeczkami i nie było nic co by nam się spodobało... A nawet jeżeli to czas oczekiwania tak czy siak ok miesiąca. W końcu zamówiłam wczoraj w internecie, ale czas oczekiwania 3 tyg (a potem w mailu po zamówieniu, że 21 dni roboczych, czyli miesiąc...) Niby jestem w tym 32 tyg, za miesiac będzie 36tc, więc teoretycznie powinno dojść i powinniśmy zdążyć wszystko przyszykować, ale ze względu na moje zagrożenie porodem przedwczesnym, boję się że urodzę wcześniej i Malutka nie będzie miała gdzie spać :O
Nawet nie sądziłam, że na łóżeczko czeka się tak długo, albo mam po prostu za duże wymagania :rofl: Może jakieś najzwyklejsze doszłoby w tydzień :D
Czy któraś z was też nie ma jeszcze łóżeczka? I ogólnie może polecacie jakiś materacyk? Tyle się wczoraj naczytałam o materacykach i mam wrażenie, że co strona to inna opinia.
Chyba najlepiej jakiś piankowo-lateksowy? Macie jakieś doświadczenia z takimi?

Tak, ja nie mam - nauczona pierwszą ciążą. Przy pierwszym synu łóżeczko stało odpicowane od kilku miesięcy przed, z całymi tymi osprzętami, przewijakami itd. Po czym młody za Chiny nie chciał w nim spać. Tym razem kupuję kokon, bo i tak wiem że będzie pierwsze noce spał z nami, potem z czasem jak do cyca dołączę butelkę, przerzucę go do własnego - także na razie wstrzymuję się z zakupem. Ale wiadomo, każda z nas zrobi po swojemu :) każdy młody człowieczek jest inny.

reklama
Dziewczyny jak tam Wasze teściowe dzisiaj, mocno Wam działają na nerwy, czy tylko ja tak mam?
Moja mieszka prawie 200 km to mam spokoj ;) chociaz ja na teściowa narzekac nie moge, dobra kobita tylko czasem nad opiekuńcza, ale to z dobrego serca, bo zawsze by chciala jak najlepiej dla wszystkich nawet kosztem siebie.

Dziewczyny jak tam Wasze teściowe dzisiaj, mocno Wam działają na nerwy, czy tylko ja tak mam?
Mój mąż jest właśnie z córką u teściowej, pojechał wczoraj, godzinna podróż, bo babcia musi widzieć wnuczkę, nie ważne, że ciężko znosi podróż wymiotowała 3 razy po drodze. Oczywiście wielka dama tutaj nie przyjedzie z córką księżniczką, bo podobno ostatnio jej odpyskowałam (powiedziałam, że mówiłam już dzień dobry, ale nikt mnie nie słyszał). Poszła na spacer, ja czekam z obiadem, a mąż wrócił sam z córką, a babcia z moją szwagierką pojechały obrażone do domu.

Teściowa nie, za to kiedy byliśmy u niej na obiedzie, to przyszedł chrzestny mojego ze swoją kobietą. Stara gruba Grażyna żarła loda i jeszcze do mnie z tekstem OSTATNIO CIE CHUDSZĄ WIDZIAŁAM, TEŚCIOWA CIĘ TAK NAKARMIŁA? Nie, k*** wcale nie jestem w 8 miesiącu... a potem sama gadała, że żartowała i jej córka to dwa razy grubsza była. Niech se te swoje żarciki dla bliższej rodziny zostawi, bo nawet z tym wujkiem po ślubie nie są. Zresztą od wczoraj mam nerwy, bo mieli malować, to nie...

Widziałam, że w Lidlu znowu będą ubranka dziecięce :) Z tej serii looney tunes :)
Jeszcze 50 dni pokazuje aplikacja :laugh2:

Ostatnia edycja:
@Szara20 ja przy pierwszym dziecku kupiłam łóżeczko najzwyklejsze za bodajże 140zł. Syn spał do czasu aż siostra się nie urodziła.
Wtedy zaczął spać na fotelu rozkładanym.
Córka spała w tym zwykłym łóżeczku do 3 roku życia.
Potem sprzedałam jeszcze.
Dla młodszej córki mąż kupił najtańsze za 80zł ale ono było mniej stabilne i trochę jak była starsza latało na boki, ale do 3roku w nim spała.
Jakiś czas temu byliśmy w sklepie i spokojnie od ręki były łóżeczka po 200zł takie białe i szare, całkiem spoko.
Mąż dla Matiego kupił na olx od babeczki z osiedla obok ,łóżeczko z komodą i szafkami za 420zł.

Materacyk kupię pewnie najtańszy tak jak miałam przy tamtych dzieciach.

@Ola_7 ja mam extra teściową, serio.
Tęskni za mną i co kilka dni się pyta jak się czuję.

A co Twojej odbija?

reklama
Mój mąż jest właśnie z córką u teściowej, pojechał wczoraj, godzinna podróż, bo babcia musi widzieć wnuczkę, nie ważne, że ciężko znosi podróż wymiotowała 3 razy po drodze. Oczywiście wielka dama tutaj nie przyjedzie z córką księżniczką, bo podobno ostatnio jej odpyskowałam (powiedziałam, że mówiłam już dzień dobry, ale nikt mnie nie słyszał). Poszła na spacer, ja czekam z obiadem, a mąż wrócił sam z córką, a babcia z moją szwagierką pojechały obrażone do domu.

Przynajmniej masz od teściowej święty spokój :)

Do góry