reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

Ja tam zamierzam karmić wszędzie, ale wiadomo, że jak będę w domu albo podczas jakiś świąt u rodziny to będę wolała robić to w oddzielnym pokoju. Po pierwsze żeby samej mieć spokój, a po drugie że niektórych faktycznie może to krępować (np młodszych kuzynów :p)
Ubrania specjalnie do karmienia zamierzam jakieś kupić, czasami będą sytuacje że nie będę mogła wyjść do innego pomieszczenia np przychodnia, kawiarnia, restauracja :)
Przeraża mnie tylko, że te wszystkie ubrania do karmienia są takie drogie... A jeśli są tanie to kiczowate... Może znacie jakieś sklepy gdzie można kupić coś ładnego i w rozsądnej cenie?

A nie taniej kupić po prostu bluzki normalne, tylko np.rozpinane na guziki górą albo kopertowe bluzki czy cos w tym stylu? Z reguły wszystko co ma dopiskę- do karmienia ma cenę dwa albo i trzy razy wiekszą, a często wcale ładne nie są.. można mieć koszulę zwykła, pod nią top i już łatwo sie wyswobodzisz [emoji28]

reklama
A nie taniej kupić po prostu bluzki normalne, tylko np.rozpinane na guziki górą albo kopertowe bluzki czy cos w tym stylu? Z reguły wszystko co ma dopiskę- do karmienia ma cenę dwa albo i trzy razy wiekszą, a często wcale ładne nie są.. można mieć koszulę zwykła, pod nią top i już łatwo sie wyswobodzisz [emoji28]
Na pewno taniej, tylko ja nigdy nie chodzilam w koszulach - nie czuję się w nich komfortowo.
Zazwyczaj jakieś tuniki, sweterki, sukienki :) Ale może przekonam się do koszul :)

Dokladnie. To jak z rzeczami do ślubu, chociażby buty czy kwiaty. Z dopiskiem slubny cena idzie od razu do gory.

Miłej niedzieli wszystkim :-* Ja dziś zamawiam już w końcu łóżeczko i będę cierpliwie czekała, do tego muszę iść wyprać te ciuszki które zafarbowaly bo moczylam je całą noc w proszku do pieczenia a nie to wyrzuce z 12 ciuszkow są w plamkach czerwonych niestety [emoji17] Jak się czujecie kochane po nocce? U mnie mała tak mi czadu całą noc dawała, nie zdążyłam się obudzić i znowu [emoji28][emoji4][emoji4]

@Kacprysiowo wyszły mi jakieś bakterie , stwierdził po śluzie że coś się zaczyna dziać . Dał mi maść do zaaplikowania i na powtórkę z moczu . Dwie wizyty wcześniej mówiłam przy badaniu szyjki że odczuwam swędzenie itd , nawet dobrze nie spojrzał tylko stwierdził że jest ok .Dopiero teraz jak wyszły gorsze wyniki:evil:

reklama
Na pewno taniej, tylko ja nigdy nie chodzilam w koszulach - nie czuję się w nich komfortowo.
Zazwyczaj jakieś tuniki, sweterki, sukienki :) Ale może przekonam się do koszul :)

Ale mogą być bluzki, tuniki z kopertowym dekoltem albo na guziki

Link do: Bluzki damskie - koronkowe, koszulowe, wieczorowe, wizytowe (36 (S)) - Allegro.pl

Albo tu różne rzeczy w kopertowym stylu:
https://www.fasardi.com/pl/catalogsearch/result/?q=Kopertowy

Albo na guziki [emoji5] wystarczy poszukać [emoji106]

Dziewczyny powiedzcie mi jesli maly sie urodzi 58 cm tak jak moj starszy syn to jak kupię 62 to nie bedzie za duzy na dzieciątko?
Chyba na początku 56, a pózniej 62,ale bobasy szybko rosną [emoji5]

Do góry