reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

Dzien dobry Mamusie,
Wlasnie wpadlam na Wasze forum i pomyslalam, ze moze i ja sie jeszcze zalapie ?? Nie jestem w stanie wszystkiego nadrobic, ale teraz postaram sie byc na biezaco.

My dzis zaczynamy 26 tc, termin z usg na 3 listopada. Polowkowe mialam miesiac temu i wszystko wyszlo super, paramerty i wymiary jak najbardziej ok. Dzis jedziemy na 4d, aby juz na 100% potwierdzic plec i obejzec dzidzia. Na 99% chlopak. Mamy juz synka, ktory skonczyl w tym roku 8 lat, takze odchowany i wszystko zaczynamy od poczatku ;)

Jesli chodzi o przebieg ciazy to tak jak w poprzedniej pierwszy trymestr z porannymi mdlosciami, a teraz od 2 tygodni musialam zwolnic obroty, bo cialo dawalo znac, ze jest wyczerpane, ale pracuje jeszcze, tylko na zmienionym stanowisku. Mieszkamy w UK, wiec prowadzenie ciazy troszke inaczej wyglada.

Ide poogladac Wasz watek z brzuszkami, super sie oglada te cudne kraglosci ;)
Witaj. Miło, że do nas dołączyłaś. Też wrzuć zdjęcia swojego brzuszka i na wątek wizyt z usg. Trzymam kciuki za usg 4d, żeby spokojnie maluch dał porobić fajne fotki :)

reklama
Marg88, na to wyglada, ale na 100% dowiemy sie dzis ok 14 na 4D ;) Nie mamy pewnosci, bo w 18 tc wygladalo na dziewuszke, a w 22 tc juz bardziej na chopoka, wiec dzis sie rozstrzygnie ostatecznie. Taka mam nadzieje, bo zakupow robic nie moge ;) Jedyne co mamy tak na prawde to wozek, a reszta czeka na decyzje :)

Jesli chodzi o imie, to padlo kilka propozycji, ale zadne do ktorego obydwoje z mezem byli bysmy przekonani w 100%. Musimy wziac pod uwage fakt, ze mieszkamy w UK i imie powinno miec odpowiednik. Tak jak u starszego syna -Piotr.
A u Was jak z imieniem ?? Starszy syn pewnie ma swoje typy ??
U nas imię wybrane już dawno.... gdyby byla dziewczynka byłby większy problem a na chłopaka mamy małą możliwość wyboru , zarówno w mojej rodzinie jak i męża sami chłopcy .... więc w brzuszku mam Błażeja ❤

Witaj wśród nas [emoji5] daj znać po usg czy na pewno synuś [emoji4] ja tez mieszkam w UK, dokładnie w Szkocji, a Ty?

My mieszkamy w Manchesterze. Pod koniec sierpnia bedzie 3 lata od przeprowadzki do UK, wiec jeszcze sporo jest dla mnie nowosci. Pierwsza ciaza i porod w PL, a jak wiadomo duzo jest roznic, ale poki co jestem bardzo zadowolona i nie mam na co narzekac. Jedynke co, to w pracy musialam troszke o swoje zawalczyc, ale bez dramatu. Zobaczymy jak bedzie dalej.

Witaj. Miło, że do nas dołączyłaś. Też wrzuć zdjęcia swojego brzuszka i na wątek wizyt z usg. Trzymam kciuki za usg 4d, żeby spokojnie maluch dał porobić fajne fotki :)

Dostalam wytyczne od Pani rejestrujacej zeby napic sie odpowiednio duzo wody wczesniej i 10 min przed badaniem jakiegos batonika slodkiego zjesc, ponoc to budzi dzidzie i mozna w ruchu duzo zobaczyc. Dzidzio jest i tak bardzo ruchliwy, czuje go przez caly dzien, a jak leze to brzunio faluje konkrtnke, wiec mam nadzieje ze i na badaniu bedzie aktywne ;)

Mnie to ciągle kręgosłup boli. Mam kilka przepukil na kregoslupie które się zaczynają odzywać... dzisiaj mam jakiś okropny dzień... psychicznie słabo się czuję, nadzwyczajnie zaczyna mi odbijać. Mój m wróci w nocy a w poniedziałek rano znowu jedzie....wiem że musi ale już mam dość takiej samotności. Tylko teraz przyjeżdża na tak krótko bo zazwyczaj jest około 3 dni w domu. Ale i tak mam doła... pracy nie zmieni bo mamy własną działalność a na kolejnego kierowcę zwyczajnie nas nie stać tym bardziej ze powoli zaczynamy myśleć o budowie.
Meliske chyba sobie zaparze bo jakiś dół mnie łapie:(

Do listopada musisz wytrzymać [emoji4] już nie będziesz, aż tak samotna [emoji5] wiem, że to inny rodzaj samotności, ale tak chociaż ktoś zajmie prawie cały Twój czas zwłaszcza przy dwóch chłopakach [emoji4]

Mnie to ciągle kręgosłup boli. Mam kilka przepukil na kregoslupie które się zaczynają odzywać... dzisiaj mam jakiś okropny dzień... psychicznie słabo się czuję, nadzwyczajnie zaczyna mi odbijać. Mój m wróci w nocy a w poniedziałek rano znowu jedzie....wiem że musi ale już mam dość takiej samotności. Tylko teraz przyjeżdża na tak krótko bo zazwyczaj jest około 3 dni w domu. Ale i tak mam doła... pracy nie zmieni bo mamy własną działalność a na kolejnego kierowcę zwyczajnie nas nie stać tym bardziej ze powoli zaczynamy myśleć o budowie.
Meliske chyba sobie zaparze bo jakiś dół mnie łapie:(
Mój w poniedziałek, wróci na 25 sierpnia i to pewnie tylko na kilka dni. Mi też jakoś nastrój się waży, dzisiaj całkiem. W końcu ładna pogoda a mi się nawet nie chce wyjść przed dom, snuje się z jednego miejsca w drugie i tyle.

Do listopada musisz wytrzymać [emoji4] już nie będziesz, aż tak samotna [emoji5] wiem, że to inny rodzaj samotności, ale tak chociaż ktoś zajmie prawie cały Twój czas zwłaszcza przy dwóch chłopakach [emoji4]
Uwierz mi ze na to czekam... pierwsze miesiące leżałam bo miałam krwiaki teraz trochę chodzę ale nie za dużo bo zaraz mnie wszystko ciągnie tam na dole . Niech czas teraz szybko mija :)

Mój w poniedziałek, wróci na 25 sierpnia i to pewnie tylko na kilka dni. Mi też jakoś nastrój się waży, dzisiaj całkiem. W końcu ładna pogoda a mi się nawet nie chce wyjść przed dom, snuje się z jednego miejsca w drugie i tyle.
Ja już wypiłam melise...i trochę lepiej :) niestety teraz takie czasy ze aby coś mieć trzeba poświęcenia :( ale rozłąka jest okropna....nie wiem jak Ty wytrzymesz tak długo ,mojego jak nie ma 4-5 dni to już świra dostaje....

Ja już wypiłam melise...i trochę lepiej :) niestety teraz takie czasy ze aby coś mieć trzeba poświęcenia :( ale rozłąka jest okropna....nie wiem jak Ty wytrzymesz tak długo ,mojego jak nie ma 4-5 dni to już świra dostaje....

Dziewczyny, strasznie Wam wspolczuje tych samotnych dni i nocy. My wlasnie miedzy innymi z tego powodu wyjechalismy z PL, zeby nie konczyc jednej pracy i leciec do drugiej, albo zyc na odleglosc. Byla to bardzo trudna decyzja, ale teraz po prawie trzech latach, gdzie od 4 miesiecy mieszkamy juz we wlasnym nowo wybudowanym domu, mamy obydwoje stabilna prace w NHS, czyli PL NFZ, musze powiedziec, ze byl to dobry krok. Zyje sie nam po prostu spokojniej.
Zycze Wam, aby te dni kiedy czekacie kiedys sie skonczyly, aby w pelnym skladzie cieszyc sie szczesciem rodziny, bo to jest najwazniejsze. Glowa do gory, kazdy z nas miewa gorsze dni, ale po nich zawsze te lepsze przychodza :)

reklama
Ciężko, teraz nie było go prawie 2 miesiące a wrócił tylko na tydzień [emoji30] teraz jeszcze gorzej bo za dużo czasu wolnego to i więcej na myślenie. Ale pocieszam się tym że inni mają gorzej. A ja jestem zdrowa, do tej pory czuję się prawie idelanie, mały zdrowy [emoji5]

Do góry