reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

O jak miło :) czujesz ruchy ? Mój mały potrafi cały dzień nic nie dac o sobie znać, dopiero wieczorem trochę fika w brzuchu :D
tak , od jakiegoś czasu bardziej intensywnie już :) mój w ciągu dnia czasem się coś porusza ale bardziej póżnym popołudniem , wieczorem ;) czasami też zaraz pod klatką piersiową na samym środku czuję coś dziwnego :oo2: uczucie podobne do lekko wibrującego telefonu gdzieś tam w środku , za każdym razem zastanawiam się co to takiego :errr:

reklama
@Paulianna89
Nie wiem czy ta poduszka Ci pomoże, ja kupiłam i bez rewelacji, w dzień owszem fajnie się na niej położyć i odpocząć ale w nocy jak dla mnie się nie sprawdza
u mnie to samo , na początku była super ale teraz nawet z nią trudno mi się ułożyć i budzę się ciągle bo w każdej pozycij jest mi niewygodnie:no:

Dzien dobry Mamusie,
Wlasnie wpadlam na Wasze forum i pomyslalam, ze moze i ja sie jeszcze zalapie ?? Nie jestem w stanie wszystkiego nadrobic, ale teraz postaram sie byc na biezaco.

My dzis zaczynamy 26 tc, termin z usg na 3 listopada. Polowkowe mialam miesiac temu i wszystko wyszlo super, paramerty i wymiary jak najbardziej ok. Dzis jedziemy na 4d, aby juz na 100% potwierdzic plec i obejzec dzidzia. Na 99% chlopak. Mamy juz synka, ktory skonczyl w tym roku 8 lat, takze odchowany i wszystko zaczynamy od poczatku ;)

Jesli chodzi o przebieg ciazy to tak jak w poprzedniej pierwszy trymestr z porannymi mdlosciami, a teraz od 2 tygodni musialam zwolnic obroty, bo cialo dawalo znac, ze jest wyczerpane, ale pracuje jeszcze, tylko na zmienionym stanowisku. Mieszkamy w UK, wiec prowadzenie ciazy troszke inaczej wyglada.

Ide poogladac Wasz watek z brzuszkami, super sie oglada te cudne kraglosci ;)

Po pięciu latach walki o maleństwo na pewno jesteś mega szczęśliwa będąc znów w ciąży [emoji106][emoji16] gratuluję synka i zapraszam [emoji5]połowa ciąży za tobą, to już z górki leci. A syn cieszy się na młodszego brata? [emoji854]
Szczęśliwy i to bardzo.... tylko ciekawe jak długo:D kilka nocek go obudzi i szczęście może minąć :p

u mnie to samo , na początku była super ale teraz nawet z nią trudno mi się ułożyć i budzę się ciągle bo w każdej pozycij jest mi niewygodnie:no:
Mnie to ciągle kręgosłup boli. Mam kilka przepukil na kregoslupie które się zaczynają odzywać... dzisiaj mam jakiś okropny dzień... psychicznie słabo się czuję, nadzwyczajnie zaczyna mi odbijać. Mój m wróci w nocy a w poniedziałek rano znowu jedzie....wiem że musi ale już mam dość takiej samotności. Tylko teraz przyjeżdża na tak krótko bo zazwyczaj jest około 3 dni w domu. Ale i tak mam doła... pracy nie zmieni bo mamy własną działalność a na kolejnego kierowcę zwyczajnie nas nie stać tym bardziej ze powoli zaczynamy myśleć o budowie.
Meliske chyba sobie zaparze bo jakiś dół mnie łapie:(

Dzien dobry Mamusie,
Wlasnie wpadlam na Wasze forum i pomyslalam, ze moze i ja sie jeszcze zalapie ?? Nie jestem w stanie wszystkiego nadrobic, ale teraz postaram sie byc na biezaco.

My dzis zaczynamy 26 tc, termin z usg na 3 listopada. Polowkowe mialam miesiac temu i wszystko wyszlo super, paramerty i wymiary jak najbardziej ok. Dzis jedziemy na 4d, aby juz na 100% potwierdzic plec i obejzec dzidzia. Na 99% chlopak. Mamy juz synka, ktory skonczyl w tym roku 8 lat, takze odchowany i wszystko zaczynamy od poczatku ;)

Jesli chodzi o przebieg ciazy to tak jak w poprzedniej pierwszy trymestr z porannymi mdlosciami, a teraz od 2 tygodni musialam zwolnic obroty, bo cialo dawalo znac, ze jest wyczerpane, ale pracuje jeszcze, tylko na zmienionym stanowisku. Mieszkamy w UK, wiec prowadzenie ciazy troszke inaczej wyglada.

Czyli drugi synek tak jak u mnie gratuluję. Imię wybrane ?

Czyli drugi synek tak jak u mnie gratuluję. Imię wybrane ?

Marg88, na to wyglada, ale na 100% dowiemy sie dzis ok 14 na 4D ;) Nie mamy pewnosci, bo w 18 tc wygladalo na dziewuszke, a w 22 tc juz bardziej na chopoka, wiec dzis sie rozstrzygnie ostatecznie. Taka mam nadzieje, bo zakupow robic nie moge ;) Jedyne co mamy tak na prawde to wozek, a reszta czeka na decyzje :)

Jesli chodzi o imie, to padlo kilka propozycji, ale zadne do ktorego obydwoje z mezem byli bysmy przekonani w 100%. Musimy wziac pod uwage fakt, ze mieszkamy w UK i imie powinno miec odpowiednik. Tak jak u starszego syna -Piotr.
A u Was jak z imieniem ?? Starszy syn pewnie ma swoje typy ??

Dzien dobry Mamusie,

Witaj wśród nas [emoji5] daj znać po usg czy na pewno synuś [emoji4] ja tez mieszkam w UK, dokładnie w Szkocji, a Ty?

Witajcie:) nieśmiało się zapytam czy moge do Was dołączyć?
Mam 30 lat, synek brzuchu (21t3dz)[emoji173] termin 28 listopad.
mam też synka w wieku 8 lat [emoji173]
Musiałam troszkę w życiu przejść i poczekać aby moc cieszyć się z kopniaczków małego :) staraliśmy się 5 lat...od lekarza do lekarza, próbowaliśmy dosłownie wszystkiego i się nie udawało albo traciłam ciąże :( ostatnio straciłam w grudniu 2017 i po trzech miesiącach jakimś cudem zaszłam w ciążę i mam mojego Błażeja w brzuchu [emoji173] jednak ciągle gdzieś się boję...niech Ten czas szybciej leci aby do porodu.
Witaj.
Pewnie, że możesz do nas dołączyć.
Rozumiem Twoje obawy, rok temu też straciłam ciążę i gdzieś z tyłu głowy jest ten lęk.
Choć mały rośnie, czuję, że kopie i jest ok.
Czasem moja głowa nie wyrabia i śnią mi się koszmary.
Jak się czujesz?

reklama
Hej Dziewczyny, my już po połówkowym! :) Kropek ma wszystko prawidlowe i ujawnil ostatecznie swojego siusiaka Poplakalam sie w gabinecie z radosci, ze przy mojej cukrzycy wszystko jest na razie bez zarzutu [emoji173]️
Super, że młody jednak się ujawnił. Gratuluję synka, a imię wybrane?

Do góry