Mirakulum
Fanka BB :)
Jezeli chodzi o rozstępy, to na razie nic nie mam i w poprzednich ciazach też nic nie miałam oprócz kilku na piersiach. Ale mam za to problemy z zylakami. Bardzo mi wyszły w tej ciąży na lydkach i udach, kostki mam aż fioletowe. Nieładnie to wygląda i czasami krępuje się założyć sukienkę, ale co zrobić w upały, przecież nie będę chodzić w długich spodniach. Jak urodze, to wezmę się za siebie.
Czy któraś z Was ma podobne problemy?
W pachwinie na dole zauważyłam żyłkę hmm i za kolanem grubsza i widoczna kręta ale nie wystaje. Parę pajączków też . Moja znajoma 3 ciąża zapajeczykowala... I teraz po porodzie boli ją noga rwie jeśli chodzi o żyłe ..jeszcze ma taką pracę stojąca że grzeje niej wnte nogi i problem sie robi widzę
Po ciąży chce ta żyłę załatwić
Hej! Gratuluje kolejnej pociechy!!
Ja żylaków nie mam, ale zaczęły mi pękać naczynka. Moja gin zabroniła mi spania na plecach już od 20 tyg ciąży. Bo wtedy aorta jest bardziej uciskana czy coś i to też wpływa w większym stopniu na to. Ja i tak zawsze miałam tendencje do tego.
Dobrze wiedzieć choć jabw żadnej ciąży jak tylko brzuszek mi wyskakiwał nie mogłam spać na plecach ani leżeć dłużej jak dosłownie minuty . I w tej to samo.. pozostaje mi spać na jednym bądź na drugim boku
Haha ja się na mężu opieram i mi się nto podoba ale jemu na dłuższą metę już nie hahaA mi poduszka się sprawdza . Fajnie się wtulić w nocy . Czasem pod plecy w dzień dla wygody . Mój mąż też jest z niej zadowolony czasem pozycza pod swój brzuszek tylko stwierdził że bardziej przytulam tą "parówek"jak jego
Dzien dobry Mamusie,
Wlasnie wpadlam na Wasze forum i pomyslalam, ze moze i ja sie jeszcze zalapie ?? Nie jestem w stanie wszystkiego nadrobic, ale teraz postaram sie byc na biezaco.
My dzis zaczynamy 26 tc, termin z usg na 3 listopada. Polowkowe mialam miesiac temu i wszystko wyszlo super, paramerty i wymiary jak najbardziej ok. Dzis jedziemy na 4d, aby juz na 100% potwierdzic plec i obejzec dzidzia. Na 99% chlopak. Mamy juz synka, ktory skonczyl w tym roku 8 lat, takze odchowany i wszystko zaczynamy od poczatku
Jesli chodzi o przebieg ciazy to tak jak w poprzedniej pierwszy trymestr z porannymi mdlosciami, a teraz od 2 tygodni musialam zwolnic obroty, bo cialo dawalo znac, ze jest wyczerpane, ale pracuje jeszcze, tylko na zmienionym stanowisku. Mieszkamy w UK, wiec prowadzenie ciazy troszke inaczej wyglada.
Ide poogladac Wasz watek z brzuszkami, super sie oglada te cudne kraglosci
Witaj i gratuluję ja też w UK . Mam dwójkę 11i 8