reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

Miętę można w ciąży, len pewnie tez - w niedużych ilościach. Przecież w herbacie tego nie moze być dużo :)

Ja bety w ogóle nie robiłam ani teraz, ani w poprzedniej ciąży. Jakoś nie potrzebuję.

Karolina
Dziś tez nie jest mój dzień :( silne mdłości aż mi słabo... za to nic nie boli w brzuchu, ale jakby piersi bardziej.

Milena
O nie... nie do ósmego m-ca:) za blisko porodu :) mi wystarczy zobaczyć serduszko i jakips przetrwać ten I trymestr, żeby sie mdłości skończyły;(

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja też robiłam z własnej kieszeni za 33zł. A też będę chodzić do Luxmedu od 03.04. ale na nfz, pracuje tam moja teściowa, więc z wizytą nie mam problemu. Tylko ja w Opolu i to już będzie początek 10 tc.
o widzę,że nie tylko ja z Opolskiego [emoji4]

f2w3vfxm32bteq0n.png

860ij44jw6pm2i0p.png

Super, że nie ma plamień:) Czyli idzie ku dobremu :tak:
A ty w Polsce mieszkasz? Bo do becikowego musisz być do 10tygodnia u lekarza...Ale pewnie ten bez usg też się liczy :D

W Polsce, z Warszawy jestem. Musi być wizyta do 10go tygodnia, nie usg, więc wystarczy, że do mojego lekarza pójdę.

Ja chodzę na NFZ. W pierwszej ciąży spędziłam sporo czasu na przeglądaniu opinii w internecie okolicznych lekarzy. Potem się okazało, że gdzie zadzwoniłam, to mi proponowali wizytę za parę tygodni, aż zadzwoniłam do przychodni bardzo blisko, jakiś kilometr od domu i się okazało, że tam mają taką praktykę, że kobiety w ciąży przyjmują na pierwsza wizytę między pacjentkami, a potem już wyznaczają wizyty co miesiąc. Lekarz miał bardzo dobre opinie i nie zawiodłam się, wszystko ok, był bardzo dokładny, zlecał dużo badań. Mi wczoraj na IP w szpitalu na Madalińskiego lekarka zasugerowała, że powinnam powtórzyć betę w tym samym miejscu, bo mogą być różnice między laboratoriami, ale już musiałabym płatnie, bo na IP bez powodu nie przyjmą no i życzą sobie 45 zł w publicznym szpitalu. Stwierdziłam, że bez przesady, jeżeli wynik powinien być 2* większy, to nawet jak będzie jakiś błąd, to raczej będzie widać, czy rośnie, czy nie rośnie. Mój lekarz da mi jutro skierowanie i zrobię za darmo. Ja ani razu w poprzedniej ciąży nie byłam prywatnie i w ogóle od tego czasu nigdy nie byłam prywatnie u ginekologa, po prostu zapisuję się do mojego na NFZ. Oczywiście czasem trzeba czekać, tych usg jest mało, ale tak ogólnie to opieka jest dobra.

No i mam nadzieję, że brak plamień to dobry znak, a nie że gdzieś wczoraj zarodek wypłynął, bo tak dzisiaj w pewnym momencie miałam wrażenie, że nic nie czuję, jakbym nie była w ciąży, ale teraz myślę, że po prostu ten Duphaston pomógł, że po prostu brakowało mi hormonu no i jednak senność trochę jest.

@JInx a z ktorej czesci wawy jestes ze takie zasady u ciebie maja? Musze chyba popytac w swojej okolicy o jakiegos lekarza. A na Madalinskiego rodziła córkę :)

@JInx a z ktorej czesci wawy jestes ze takie zasady u ciebie maja? Musze chyba popytac w swojej okolicy o jakiegos lekarza. A na Madalinskiego rodziła córkę :)

Z Mokotowa. Mam mieszkanie na Dolnym i mojego lekarza na ul. Soczi, ale teraz jeszcze do lata będziemy mieszkać na Górnym Mokotowię.

Napisane na Redmi 4A w aplikacji Forum BabyBoom

Ja sie tak ciagle zastanawiam nad ta wizyta za 80f prywatna tak na 8tydz..ale maz mi to wybija z glowy.. :/ hmmmm
W sumie niby na fundusz robia od 8 do 14 tyg pierwsze usg ale sie kuzwa za pozno wzielam za zapisanie na wizyte wrrr wpierw gp.. Potem polozna i list na usg ale jak to sprawnie pojdzie to sie okaze hmm
Ja dziś miałam pierwsze spotkanie z polożną i niby wcześnie bo zaczęłam dziś 7 tydzień a i tak mi powiedziała ze USG między 11 a 14 tygodniem wiec chyba nie ma reguły ze im wcześniej pójdziesz tym wcześniej badanie. Znalazłam niedawno u siebie gabinet w ktorym robia prywatnie USG, tez od ok 8 tygodnia ale kosztuje jakieś 40f a nie 80 ale to nie jest typową wizyta u lekarza tylko w sumie samo USG, które ma pokazać jak bije serduszko i czy maleństwo się prawidłowo rozwija. Oczywiście będę się zapisywać, bo jestem panikara :)

Dziewczyny jak mnie dzisiaj bola plecy na wysokości mniej więcej płuc.. masakra aż nie wiem czy mam leżeć czy stać

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja dziś miałam pierwsze spotkanie z polożną i niby wcześnie bo zaczęłam dziś 7 tydzień a i tak mi powiedziała ze USG między 11 a 14 tygodniem wiec chyba nie ma reguły ze im wcześniej pójdziesz tym wcześniej badanie. Znalazłam niedawno u siebie gabinet w ktorym robia prywatnie USG, tez od ok 8 tygodnia ale kosztuje jakieś 40f a nie 80 ale to nie jest typową wizyta u lekarza tylko w sumie samo USG, które ma pokazać jak bije serduszko i czy maleństwo się prawidłowo rozwija. Oczywiście będę się zapisywać, bo jestem panikara :)

Ta info na przychodni stronie wyczytalam ale i tak mnie pocieszylas:)
Szukam innych klinic ale ceny podobne mimo ze dalej od mojego miasta . ja w NI

Do góry