reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

Tutaj się idzie i czeka w kolejce tego samego dnia. Jak zacznę chodzić od kwietnia do właściwego ginekologa to będzie inaczej. Teraz ustało a mało tego było, wiec chyba sobie daruje. Poczekam do poniedziałku.

reklama
Ja tez bete robulam z wlasnej kieszeni 36zl w alab... Medicover sobie ładnie liczy :baffled:
A wizyte pierwsza mam 3.04 bo to bedzie chyba koncowka 7 tyg. Bede chodzic do luxmedu bo mam pakiet oplacony a w stolicy dostac sie lekarza na nfz to trzeba rok wczesniej wiedziec ze sie zaciąży :sad:

Ja też robiłam z własnej kieszeni za 33zł. A też będę chodzić do Luxmedu od 03.04. ale na nfz, pracuje tam moja teściowa, więc z wizytą nie mam problemu. Tylko ja w Opolu i to już będzie początek 10 tc.

A swoją drogą w pierwszej ciąży chodzilam na nfz do przypadkowej lekarki bo moj pierwszy lekarz zapadl sie pod ziemie i nie miala za bardzo wyboru no i szczerze nigdy wiecej. Czulam sie traktowana jak zlo konieczne, usg pierwsze w 12 tyg i to jeszcze lekarz do ktorwgo mnie zapisali odmowil mi badania i wracalam do domy zaryczana bo co ja teraz zrobie to maz mnie wziął do cm Damiana na prywatne usg to czekalismy tylko 15 minut i juz mialam wizyte

Ladne cenki za ta bete widze oO coraz drożej

Edytka ja mam ostatnio tak ze ssie..najem sie a potem stoi to w zoladku jakbym koryto wszamala i dzis tak mi wlasnie niedobrze..w glowiie cmi..jakby sie krecic chcialo..no blee jakos i brzuch mam wydety a rano bylo juz lepiej ehhhh
ciagnie w pachwinach mnie dzis i w macicy
Kolejny nie moj dzien i pogoda deszczowa

Ja sie tak ciagle zastanawiam nad ta wizyta za 80f prywatna tak na 8tydz..ale maz mi to wybija z glowy.. :/ hmmmm
W sumie niby na fundusz robia od 8 do 14 tyg pierwsze usg ale sie kuzwa za pozno wzielam za zapisanie na wizyte wrrr wpierw gp.. Potem polozna i list na usg ale jak to sprawnie pojdzie to sie okaze hmm

Tak sie zasnawaiam nad tymi wzdeciami... Ogolnie jak mialam jakies problemy trawienne to pilam miete z lnem i fajnie pomagalo. Moglybyscie tego spróbować tylko nigdzie nie znalazlam informacji czy mozna w ciąży. Mieta spoko tylko czy ten len... No nie znam sie.
Moze ktoras znajdzie cos na ten temat

reklama
No wlasnie chyba to mi dzis dokucza :/
A normalnie to ja rzadko kiedy miałam takie dolegliwosci
Miety nie lubie :/
Nie wiem
Przetrwam
Szkoda ze nie z kocykiem w domu
Minie...
Na pare dni haha

Do góry