reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

Ta info na przychodni stronie wyczytalam ale i tak mnie pocieszylas:)
Szukam innych klinic ale ceny podobne mimo ze dalej od mojego miasta . ja w NI
Oni chyba takie ceny mniej więcej mają, bo tam gdzie ja chcę iść to są różne pakiety, niektóre nawet za ponad 200f a dla wczesnej ciąży jest ten za 39f ale to teraz jest promocja a normalnie tez niby kosztuje 90f tylko ja to już sprawdzam od jakiegoś czasu i caly czas jest ta promocja :)

reklama
Słuchajcie... Ja zdecydowałam, że będę chodzić do miejscowego ginekologa w mojej przychodni, bo wiem, że jest dobrym lekarzem. Ale jedno mnie zastanowiło. Jak byłam na pierwszej wizycie teraz no to wiadomo na usg za wcześnie i powiedział żeby przyjść za trzy tygodnie.. Dał mi natomiast skierowania na badania krwi i moczu. Nie mam na nim informacji o badaniu poziomu HCG jest tylko morfologia ogólna i glukoza - to normalne? Sama bety też nie robiłam
Tak to normalne. Skoro ciaza jest potwierdzona to beta jest juz zbedna

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom

Oni chyba takie ceny mniej więcej mają, bo tam gdzie ja chcę iść to są różne pakiety, niektóre nawet za ponad 200f a dla wczesnej ciąży jest ten za 39f ale to teraz jest promocja a normalnie tez niby kosztuje 90f tylko ja to już sprawdzam od jakiegoś czasu i caly czas jest ta promocja :)

Noo. Tez sa rozne pakiety ale nie ma promocji:ppp bede sprawdzac ..zadzwonie jak predko umawiaja na wizyte w razie co

Aga mnie tak bolalo i przed ciaza..bol promieniowal jakby na przelyk i pluca..byly to epizody

Ja z synkiem bylam pierwszy raz na wizycie w 6 tyg. Mialam wizyty co 3 tyg, pod koniec ciazy co 2 tyg i na koncowce ktg robione. Wszystko na nfz.Na kazdej wizycie mialam usg i pelno zdjec maluszka. Mam kilakanascie stron w albumie zdjec z usg. Badania prawie wszystkie za darmo. Bety nigdy nie robilam i nawet takiego pomyslu nie mialam zeby robic skoro ciaza potwierdzona na usg byla. Dodatkowo przed kazda wizyta mialam spotkanie ze swoja polozna. Moglam o wszystko na biezaco pytac. Dostalam pelno probek i poradnikow dla mam. Opieka na 6 :)

Ja z synkiem bylam pierwszy raz na wizycie w 6 tyg. Mialam wizyty co 3 tyg, pod koniec ciazy co 2 tyg i na koncowce ktg robione. Wszystko na nfz.Na kazdej wizycie mialam usg i pelno zdjec maluszka. Mam kilakanascie stron w albumie zdjec z usg. Badania prawie wszystkie za darmo. Bety nigdy nie robilam i nawet takiego pomyslu nie mialam zeby robic skoro ciaza potwierdzona na usg byla. Dodatkowo przed kazda wizyta mialam spotkanie ze swoja polozna. Moglam o wszystko na biezaco pytac. Dostalam pelno probek i poradnikow dla mam. Opieka na 6 :)

Tez nie zamierzam placic jesli wszystko bedzie ok .z cora tak przeszlam i oby tym razem tez bylo wszystko wporzadku:)

Zocha
Wow, ale opieka :) ale chyba miałaś duże szczęście, u nas to i trzeba czekać i zależy na jakiego sie trafi lekarza i usg 100% pewne te 3, a reszta od lekarza zależy...
Ale fajnie wiedzieć, że są takie miejsca jak u ciebie czy Jinx;)

Jinx
Moze pomógł duphaston a moze to była solidna implantacja lub krwawienie jakie czasami ma miejsce w pierwszych miesiącach ciąży u niektórych kobiet.

Karolina
Szukaj, szukaj jakiejś kliniki ...ale moze dasz radę wytrzymać do tego 11tygodnia ;)
Tak myśle, że my tu przyzwyczajone jesteśmy do usg co dwa, trzy tygodnie prywatnie i pewnie jakbym miała tyle nagle czekać to na głowę bym dostała;) Ale przecież u was to normalne i taki system funkcjonuje na pewno już długo.. kobiety przyzwyczajone i pewnie nawet nie narzekają? ;)

A co do bety to niektórzy lekarze w ogole jej nie wymagają. Na przykład mój ;)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny jak mnie dzisiaj bola plecy na wysokości mniej więcej płuc.. masakra aż nie wiem czy mam leżeć czy stać

Dziwne to trochę... moze jakieś chwilowe? I chyba nie od ciąży :) ;)

Dziwne to trochę... moze jakieś chwilowe? I chyba nie od ciąży :) ;)

No właśnie tak się zastanawiam ze może to z nieróbstwa ? :D bo mam prace bardziej fizyczna i dosyć dużo dźwigania, a od tygodnia na l4 jestem i dużo leżę, siedzę a jak gdzieś się wybieram to wszędzie samochodem po prostu organizm jest przyzyczajony do innego trybu.. będę to obserwować może niedługo przejdzie

No właśnie tak się zastanawiam ze może to z nieróbstwa ? :D bo mam prace bardziej fizyczna i dosyć dużo dźwigania, a od tygodnia na l4 jestem i dużo leżę, siedzę a jak gdzieś się wybieram to wszędzie samochodem po prostu organizm jest przyzyczajony do innego trybu.. będę to obserwować może niedługo przejdzie

Myśle, że to nic groźnego i powinno przejść niedługo :) moze z nieróbstwa hehe ;)organizm przyzwyczajony do innej postawy i pracy :) obserwuj to ale pewnie zniknie :)

Mnie to znowu jakaś słabość ogarnęła..nie wiem czy z mdłości czy bierze mnie jakieś przeziębienie ale jakoś tak stawy czuję i trochę mi zimno...poleżałabym pod kocykiem najlepiej :)

reklama
Do góry