reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

Kup sobie krople, syrop i tabletki do ssania z serii pre na len. Możesz też psiukać gardło tantum verde lub unibenem( to tańszy odpowiednik).
Dużo zdrówka
Syrop z tej serii jest tak paskudny, że aż mi się na wymioty zbiera.
Mam tabletki na gardło z pro ma ma i uniben. Dziś mama gotuje pyszny rosołek
hej dziewczyny ja po ostatniej wizycie jesten troszke smutna . Mam nisko łożysko powiedziała że jest na granicy patologii. 3 lipca ide do specjalisty od spraw genetycznych i ogolnie ma najlepszy sprzet u nas w miescie oczywiscie prywatnie . Po za tym moja szwagierka powinna juz rodzic termin na 29.06 ale jeszcze czekamy [emoji4]
Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze!!!
Dlatego cc planuje się z wyprzedzeniem 2 tygodni .
Rozmawiałam z lekarzem na ten temat gdzie chce rodzić i mam klepniete bez wskazań mam jechać w wrześniu umówić się na termin z ordynatorem ,a lekarz z mojego miasta który tam pracuje wiele lat wykona mi cc .
Także jeśli dziecko zdrowo dotrzyma do końca to ja już kwesti rozwiązania zmieniać nie będę...
Poprostu dla mnie ten temat jest zamknięty i całkowicie postanowiony:)
I albo rodzina to przelknie (mojego tzn) bez komentarzy albo nas nie odwiedza długo po narodzinach jakoś z tym problemu nie mam :)
Może dlatego nigdy nie przejmowałam się zdaniem innych i robiłam po swojemu:)

Czekam na prenatalne chciałabym konkretnie wiedzieć kto mieszka w brzuchu bo już lipiec a tu dalej nic
Albo Lilianka będzie albo Nikodem innej opcji nie ma hahah
A wy jak się czujecie? Jak z tym ruszaniem w brzuszku?
A na początku naszego forum pisałaś że masz wskazania....cóż Twoja sprawa. Życzę wszystkiego dobrego.

reklama
Rozmawiałam z lekarzem na ten temat gdzie chce rodzić i mam klepniete bez wskazań mam jechać w wrześniu umówić się na termin z ordynatorem ,a lekarz z mojego miasta który tam pracuje wiele lat wykona mi cc .
Także jeśli dziecko zdrowo dotrzyma do końca to ja już kwesti rozwiązania zmieniać nie będę...
I albo rodzina to przelknie (mojego tzn) bez komentarzy albo nas nie odwiedza długo po narodzinach jakoś z tym problemu nie mam :)

Czekam na prenatalne chciałabym konkretnie wiedzieć kto mieszka w brzuchu bo już lipiec a tu dalej nic

Ja już pisałam, że od dłuższego czasu czuję regularne kopniaki [emoji5] o określonych godzinach albo po zjedzeniu jakiegoś posiłku [emoji5] i to już na tyle intensywnie, że jak coś robię to mi nawet przeszkadza to w skupieniu się[emoji23][emoji23] wali jak mały Lewandowski [emoji41]ale najbardziej lubię zabawę w pukanie [emoji28]jaj pukam palcem i za chwile w tym miejscu jest - puk z drugiej strony [emoji23]i tak kilka razy [emoji16]ciekawe co ten mały człowiek ma na myśli jak tak odpukuje- przeszkadza mu to czy raczej to ciekawość z jego strony [emoji57]i w ogole zauważyłam, że bardzo reaguje na głos brata, czyli Młodego [emoji41]

@Sandrus.k to Twoja sprawa jak chcesz urodzić, ważne aby dziecko było zdrowe.
Jeżeli chodzi o ruchy to 4 tygodnie temu czyli w 17 tygodniu jednego wieczora mnie kopnął młody 4 razy pod rząd.
A tak tp głównie czułam jak się rozciąga i przekręca.
Nawet teraz na usg było widać jak się rusza a ja tego za bardzo nie czułam, ale mój gin mówi, że to przez ułożenie dziecka.
Młody się przekrecił i jest poprzecznie w mojej miednicy sobie łóżeczko zrobił dlatego delikatnie go czuję jak mocno kopie.
A kiedy masz prenatalne?
Może tym razem się dowiesz, kto u Ciebie mieszka.

@Mama Zuzi i Antosia ja uwielbiam czosnek, więc mnie ten syrop nie brzydzi. To możesz wcinać czosnek albo kupić kapsułki np alitol, bo on działa jak naturalny antybiotyk.

@Dita mój w brzuchu tak nie współpracuje z kopniakami. Jak kopie to wołam domowników i mimo tego, że przyłożą rękę w tym samym miejscu młody się nie odzywa.
Jak zabiorą rękę to zaraz łup [emoji23]
Jedynie moja starsza córka tydzień temu położyła się koło mnie, położyła rękę i kilka razy ją młody kopną.
Młodsza chciała i gucio i od młodszej usłyszał, że jest wredny, ale i tak go kocha :)
Mój reaguje na muzykę, zwłaszcza utwory które ja lubię, zaraz się budzi i kopie, i na głos Nicoli jak oglądam jej instastory [emoji14]

Ja od kilku dni czuje chyba delikatne muśnięcia, jakby mnie ktoś głaskał od środka i chyba takie nieśmiałe pukanie. Sama nie wiem czy to już to ale chyba tak. Głównie późno wieczór jak leżę spokojnie to chyba się im nudzi i zaczynaja buszować :)

Ja też wizytę mam 3 lipca :)

U nas kopniaczki widać już na zewnątrz :) ciagle wybrzuszenia pokazuja sie na brzuszku :) czuje ruchy bez względu czy leżę, siedzę czy stoję. Maz lubi się bawić z małym bo naciska delikatnie miejsce gdzie siedzi mały i za chwilę widać górkę w tym miejscu tak śmiesznie i obydwaj tak w kółko robią :)

Dziewczyny mam pytanie bo synek ma problemy z wyproznianiem. Ma zatwardzenia, kupke robi co 3-4 dni i zarówno próby (próbuje kilka razy dziennie ale mu nie wychodzi) jak i zrobienie kupki okupione są strasznym bólem i płaczem. Synek aż się trzęsie z bólu, kupki jak już mu się uda zrobić to są twarde jak kamień... :/ wizytę u lekarza ma 9 lipca dopiero, do tego czasu musimy się męczyć. Dawalam mu czopki, ale też nie chce z tym przesadzać i nie dawać mu za często tym bardziej że czasami trwa to nawet 40 min bo nie daje sobie wsadzić a jak już się uda to po paru sekundach wypycha i tak w kółko. Teraz kupiłam Xenne Balans Junior, czy dawała któraś z Was to dzieciom? Rozpuscilam saszetke w wodzie ale oczywiście Natek nie chce tego pić więc dolalam mu to do mleka. Tylko nie wiem czy tak można, czy lek zatrzyma swoje właściwości? Może wiecie ?
Albo może znacie inne sposoby na częstsze kupki i żeby nie były takie twarde?

U nas kopniaczki widać już na zewnątrz :) ciagle wybrzuszenia pokazuja sie na brzuszku :) czuje ruchy bez względu czy leżę, siedzę czy stoję. Maz lubi się bawić z małym bo naciska delikatnie miejsce gdzie siedzi mały i za chwilę widać górkę w tym miejscu tak śmiesznie i obydwaj tak w kółko robią :)

Dziewczyny mam pytanie bo synek ma problemy z wyproznianiem. Ma zatwardzenia, kupke robi co 3-4 dni i zarówno próby (próbuje kilka razy dziennie ale mu nie wychodzi) jak i zrobienie kupki okupione są strasznym bólem i płaczem. Synek aż się trzęsie z bólu, kupki jak już mu się uda zrobić to są twarde jak kamień... :/ wizytę u lekarza ma 9 lipca dopiero, do tego czasu musimy się męczyć. Dawalam mu czopki, ale też nie chce z tym przesadzać i nie dawać mu za często tym bardziej że czasami trwa to nawet 40 min bo nie daje sobie wsadzić a jak już się uda to po paru sekundach wypycha i tak w kółko. Teraz kupiłam Xenne Balans Junior, czy dawała któraś z Was to dzieciom? Rozpuscilam saszetke w wodzie ale oczywiście Natek nie chce tego pić więc dolalam mu to do mleka. Tylko nie wiem czy tak można, czy lek zatrzyma swoje właściwości? Może wiecie ?
Jeżeli chodzi o xenne balance junior to myślę, że spokojnie możesz dodać do mleka. Choć lepiej by było rozpuścić w wodzie lub herbatce, ale jak nie chce pić tak to spróbuj z mlekiem.
Najwyżej troszkę lżejsze działanie będzie, ale zadziała, nie straci właściwości.
Nie wiem, ile Twój mały ma, bo w zależności od wieku trzeba podawać 1 lub więcej saszetek dziennie.

Możesz też stosować syrop lactulosum zamiennie z xenną.
Może młody za mało pije, albo za mało błonnika w diecie?
Nie zmieniliście nic w jedzeniu?

Ja swojemu synowi gdy jest problem podaje syrop Lactulosum i pomaga. Może ma coś takiego w diecie albo mało pije. Mój syn miewał zatwierdzenia często po powrocie od babci. A dlaczego? Chrupki kukurydziane, kinderki, soczki kubusie itd jak to z babciami...

Jak Wam mija niedziela?
Ja jestem trochę zmartwiona i przybita. W nocy miałam straszny sen. Śniło mi się że poroniłam i strasznie obwinialam siebie że to moja wina bo nie potrafię siedzieć i odpoczywać. Wczoraj cały dzień to porządki, koszenie trawy, kwiaty, obiad, ganianie za Tymkiem itd. Nie czułam się wieczorem zmęczona...A sen był okropny. Boję się bo czasem miewam dziwne sny a później coś się dzieje...Miewałyscie takie sny?
Miłego dnia.

Jak Wam mija niedziela?
Ja jestem trochę zmartwiona i przybita. W nocy miałam straszny sen. Śniło mi się że poroniłam i strasznie obwinialam siebie że to moja wina bo nie potrafię siedzieć i odpoczywać. Wczoraj cały dzień to porządki, koszenie trawy, kwiaty, obiad, ganianie za Tymkiem itd. Nie czułam się wieczorem zmęczona...A sen był okropny. Boję się bo czasem miewam dziwne sny a później coś się dzieje...Miewałyscie takie sny?
Miłego dnia.
W ciazy te "dziwne sny" to normalka :) Tex miewam, nie bede pisac jakie, bo niektore to az sa smiechu warte, a po niektorych budze sie z placzem... Jak ostatnio, snilo mi sie ze maz mnie zdradza i az go w nocy zaplakana budzilam [emoji14]

reklama
Jak Wam mija niedziela?
Miłego dnia.
Ja myślę, że o po prostu podświadomość każe ci zwolnić tempo i stąd takie sny. Odpocznij po prostu ;)

Do góry