Ja też wizytę mam 3 lipca
U nas kopniaczki widać już na zewnątrz ciagle wybrzuszenia pokazuja sie na brzuszku czuje ruchy bez względu czy leżę, siedzę czy stoję. Maz lubi się bawić z małym bo naciska delikatnie miejsce gdzie siedzi mały i za chwilę widać górkę w tym miejscu tak śmiesznie i obydwaj tak w kółko robią
Dziewczyny mam pytanie bo synek ma problemy z wyproznianiem. Ma zatwardzenia, kupke robi co 3-4 dni i zarówno próby (próbuje kilka razy dziennie ale mu nie wychodzi) jak i zrobienie kupki okupione są strasznym bólem i płaczem. Synek aż się trzęsie z bólu, kupki jak już mu się uda zrobić to są twarde jak kamień... :/ wizytę u lekarza ma 9 lipca dopiero, do tego czasu musimy się męczyć. Dawalam mu czopki, ale też nie chce z tym przesadzać i nie dawać mu za często tym bardziej że czasami trwa to nawet 40 min bo nie daje sobie wsadzić a jak już się uda to po paru sekundach wypycha i tak w kółko. Teraz kupiłam Xenne Balans Junior, czy dawała któraś z Was to dzieciom? Rozpuscilam saszetke w wodzie ale oczywiście Natek nie chce tego pić więc dolalam mu to do mleka. Tylko nie wiem czy tak można, czy lek zatrzyma swoje właściwości? Może wiecie ?
Albo może znacie inne sposoby na częstsze kupki i żeby nie były takie twarde?
A ile pije? Moje dziecko akurat z wypróżnieniem nigdy nie miało problemu, ale znam temat, bo siostry synek ma takie kupki. To znaczy robi je rzadko i często są twarde, choć raczej nie płacze. Wiem, ze siostra jak nie robi 3dni to daje mu syrop jakiś i ponoć wtedy od razu kupka jest. On właśnie mało pije... i ogólnie niejadek też jest[emoji17] w porównaniu do Młodego,który pije wodę jak smok to tamten pije mniej, sporo mniej...
Jak Wam mija niedziela?
Ja jestem trochę zmartwiona i przybita. W nocy miałam straszny sen. Śniło mi się że poroniłam i strasznie obwinialam siebie że to moja wina bo nie potrafię siedzieć i odpoczywać. Wczoraj cały dzień to porządki, koszenie trawy, kwiaty, obiad, ganianie za Tymkiem itd. Nie czułam się wieczorem zmęczona...A sen był okropny. Boję się bo czasem miewam dziwne sny a później coś się dzieje...Miewałyscie takie sny?
Miłego dnia.
Ja wczoraj robiłam porządek w szafkach w kuchni, przenosiłem, opróżnialam, myłam - i jeszcze z synkiem na basenie byłam, bo maz musiał na cały dzień znienacka do pracy isc, wieczorem kończyłam, ale pózniej to niestety brzuch mi twardniał, dosyć dużo razy, i chwile nawet bolał [emoji20]aż nawet sie trochę wystraszyłam.. i dzisiaj już bez szaleństw, spokojna niedziela... także moze podświadomie sie przejęłaś, że za dużo robiłaś i stad ten sen??[emoji5]
O witaj w klubie!! Mi tez ostatnio się śniło, że maz mnie zdradza [emoji23] a w tym tygodniu dwa razy mi się śniło, że synek w brzuchu okazał sie córeczka! Raz mi tak lekarz powiedział, to nie chciałam mu wierzyć i powiedziałam, że pójdę do innego [emoji16]a w drugim już urodziłam i mąż, jak przewijał nie znalazł siusiaka... i stwierdził -ach, przecież to dziewczynka, zapomniałem [emoji23]a ja biegałam za nim i krzyczałam, że podmienili mi dziecko[emoji23][emoji5]W ciazy te "dziwne sny" to normalka Tex miewam, nie bede pisac jakie, bo niektore to az sa smiechu warte, a po niektorych budze sie z placzem... Jak ostatnio, snilo mi sie ze maz mnie zdradza i az go w nocy zaplakana budzilam [emoji14]
To chyba jakieś obawy po tych sytuacjach z forum [emoji23]moze poproszę lekarza o fotkę sprzętu, żeby spokojnie spać w nocy [emoji41][emoji51][emoji3]