reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

reklama
Przez przeziębienie i chrapanie męża nie mogę spać...wrrr
Oczy mnie szczypią, nos zatkany i jakoś nie dobrze mi, muli mnie.
Do tego swędzą mnie uszy i piecze gardło. Mam nadzieję że do wtorku mi przejdzie, bo chcę wykorzystać to, że mój małżon ma jeszcze urlop. Chcę z nim zobaczyć wózki i foteliki samochodowe[emoji4]

A pro po CC na życzenie, też nie zawsze się tak da, bo plany swoją drogą a życie swoją. Akcja porodowa może się potoczyć tak szybko, że dziecko będzie już wstawione w kanał, a wtedy jest za późno na CC. Nie ma co się tak nastawiac, bo różnie to bywa.
Ja nie chcę CC, ale bardzo się boję SN. Nie nastawiam się na nic, bo po co mi jakieś rozczarowania. Będzie co ma być. Najważniejsze żeby dziecko było zdrowe a także żebym i ja wyszła z tego wszystkiego bez szwanku.

Przez przeziębienie i chrapanie męża nie mogę spać...wrrr
Oczy mnie szczypią, nos zatkany i jakoś nie dobrze mi, muli mnie.
Do tego swędzą mnie uszy i piecze gardło. Mam nadzieję że do wtorku mi przejdzie, bo chcę wykorzystać to, że mój małżon ma jeszcze urlop. Chcę z nim zobaczyć wózki i foteliki samochodowe[emoji4]
Kup sobie krople, syrop i tabletki do ssania z serii pre na len. Możesz też psiukać gardło tantum verde lub unibenem( to tańszy odpowiednik).
Dużo zdrówka

hej dziewczyny ja po ostatniej wizycie jesten troszke smutna . Mam nisko łożysko powiedziała że jest na granicy patologii. 3 lipca ide do specjalisty od spraw genetycznych i ogolnie ma najlepszy sprzet u nas w miescie oczywiscie prywatnie . Po za tym moja szwagierka powinna juz rodzic termin na 29.06 ale jeszcze czekamy [emoji4]

@Sandrus.k
Z tą pogodą nad polskim morzem tak jest [emoji5] raz słońce, raz deszcz, raz wiatr... a czasami wszystko jednego dnia [emoji23] miłego wczasowania[emoji16]

@Zaneta I
A nie ma szansy, że się podniesie? Albo po prostu tak będzie cały czas i nic się złego nie będzie dziać? Trzeba być dobrej myśli [emoji16][emoji106]
3lipca? To trzymam kciuki [emoji106][emoji847]tego samego dnia mam[emoji5]

W poniedziałek do pracy i o matko jak mi się nie chce [emoji33]ale to już bliżej jak dalej mojego „wolnego” i czuję już trochę w sobie takie rozprężenie [emoji41][emoji23]

hej dziewczyny ja po ostatniej wizycie jesten troszke smutna . Mam nisko łożysko powiedziała że jest na granicy patologii. 3 lipca ide do specjalisty od spraw genetycznych i ogolnie ma najlepszy sprzet u nas w miescie oczywiscie prywatnie . Po za tym moja szwagierka powinna juz rodzic termin na 29.06 ale jeszcze czekamy [emoji4]
Nie martw się na zapas, mama ginekolog pisała:
2. Jeżeli stwierdzimy łożysko przodujące w 20 tygodniu, to nie oznacza to, że będzie ono przodujące do końca ciąży. 90%!!! łożysk, które są za nisko nad ujściem macicy na tym etapie, wraz ze wzrostem macicy „podciąga” się do góry i przestaje przodować. Położenie nisko leżącego łożyska warto kontrolować w USG ok. raz na miesiąc.
:)

reklama
A pro po CC na życzenie, też nie zawsze się tak da, bo plany swoją drogą a życie swoją. Akcja porodowa może się potoczyć tak szybko, że dziecko będzie już wstawione w kanał, a wtedy jest za późno na CC. Nie ma co się tak nastawiac, bo różnie to bywa.
Ja nie chcę CC, ale bardzo się boję SN. Nie nastawiam się na nic, bo po co mi jakieś rozczarowania. Będzie co ma być. Najważniejsze żeby dziecko było zdrowe a także żebym i ja wyszła

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry