reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2016

Priinceseczka ja czesto miewam opryszcze i slyszalam tak jak Iza pisze, ze gorzej jak to pierwsza w zyciu.. tak czy inaczej wazne jest uwazac zeby nie dotknac najpierw ust a pozniej nie myjac rak miejsc intymnych, bo mozesz przeniesc ja wlasnie tam i to cale niebezpieczenstwo.. oczywiscie to jest zakazenie krwi, wiec lepiej szybko sie pozbyc.. w poprzedniej ciazy gin pozwolil mi uzywac masci hascovir (zovirax czy jakos tak ma podobny sklad) i zeszla po tyg i nic sie nie stalo.. teraz tez juz mialam i od razu uzywalam tej masci to zeszla po 4dniach.. z domowych sposobow nie mam sprawdzonego :-\

Milagros pamietaj, ze Ty nie.jestes w zwiazku z tesciami, wiec nie musisz sie z nimi zawsze zgadzac.. oczywiscie dobry kontakt jest wazny chociazby dla dziecka, ale to Ty i Twoj przyszly maz macie byc szczesliwi :-)i tego Wam zycze :-*

Linka tunczyk fuuu :p dobrego masz meza :-) i fakt wytlumaczenie, ze to dla dziecka najlepsze, bo co odmowi mu :-D

Kejjti a Ty chcesz cos na kolacje poczestowac?? Moze jakies kruche ciasto z jablkami czy drzemem zrob to tanie, latwe i przynajmniej dla mnie pycha :-D a na kolavje nie wiem...

reklama
Linka, polecam Ci zrobić sobie: tuńczyk w brynie w puszce, kukurydza w puszce, serek zwykły biały coś w stylu philadelpia, pieprz sol. Mieszasz ze sobą, tylko więcej tuńczyka ze dwie lub 3 puchy. I pyyyszna pasta. U nas albo do tostowego chleba albo do wrapa. Dzieci uwielbiają.

Milagros a Ty go pewna jesteś? I tego, że Wam się uda? Nie pamiętam, kiedy ślub u Was? Teraz wspólne mieszkanie rozstrzygnie wszystko i Oby piszlo jak nalezy ale pomysł o sytuacjach kryzysowych.. Klotniach, czy jak on nie poradzi sobie z tym co na niego spadło..Nie ucieknie do rodziców? Nieciekawa jest to sytuacja.. Moja babcia tak dziadkowi usluguje ale oni są Oki.. Ona ma gdzieś jego wydziwianie..Tylko zaiwania kolo niego i domu. Ale on tez np.na święta pomaga czy męskie prace robi..
A to dziecko, to od kogo jest? Od drugiego syna?
To buntowanie jest straszne, jak walka z wiatrakami..żeby Ci kiedyś sił nie zabrakło..

Starsza zaraz na konie jedzie, zas jej pół dnia nie będzie a my dzień lenistwa.. Apetyt mi wraca mmm

Nie tak po południu do kawy właśnie problem cały w tym że nie mam piekarnika i chyba albo szybkie ciasto z mikrofalówki albo muszę iść kupić kawałek ciasta ale taaak mi się nie chce wychodzić, mam jeszcze ptasie mleczko i cała szafkę słodyczy jo ale to czekolady żelki batony itp. Właśnie myślałam o salatce ale z moimi zasobami finansowymi muszę odpuścić zresztą wpadnie zaraz po obiedzie..

Błyskawiczne ciasto, 15 minut roboty, akurat na wypadek, gdyby mieli wpaść niezapowiedziani goście ;-)<br /><br /><br /><br /><b>Ciasto Raffaello</b><br /><br /><br /><br /> * 2 tabliczki białej czekolady <br /> * 0,5-0,6l słodkiej śmietany 30% - 36% <br /> * Minimum 2 paczki wiórków kokosowych (ale można dać, ile się chce) <br /> * Paczka biszkoptów okrągłych <br /> * Paczka słonych krakersów <br /><br /><br />Podgrzewamy w garnku śmietanę (nie za wysoka temperatura, żeby się nie zagotowała) i wrzucamy do niej czekoladę. <br />Mieszamy aż do całkowitego jej rozpuszczenia, po czym dosypujemy wiórki kokosowe. <br />Zestawiamy z gazu i do masy wkruszamy biszkopty, ilość na oko, żeby masa była w miarę gęsta.<br />Całe dno blachy wykładamy krakersami i na to wykładamy masę kokosową.<br /><br />Najlepiej schować ciacho do lodówki, żeby się "zawiązało".

Keejti nie wiem jaki koszt wychodzi, choc do najtanszych na pewno nie nalezy, ale na prawde szybko i pysznie :-) i chyba sobie zrobie, bo juz ostatnio myslalam, ale wtedy jeszcze malo co moglam w siebie wmusic:p

Lilith masz racje, ale wiadomo, ze zakochanym ciezko wyobrazić sobie nawet mala sprzeczke.. ja 3 lata temu bylam pewna, a zapytaj mnie teraz haha :-D

Mmm ale kusząco brzmi, chyba muszę zrobić. A ta masa taka płynna ma być czy gestnieje jak się ją wylewa na krakersy?

Krakersy wiórki niedrogo wychodzi czekolada śmietana pewnie lekko pomad dyche w biedrze :p tylko wychodzić mi się nie chce mi ale czasem trzeba

Wiorki troche ja zageszcza a pozniej te biszkopty.. i jak ja wylewam jest taka papkowata, jak kaszka dla dzieci :-) ale pozniej wlasnie tak stezeje, ze mozna spokojnie kroic

Edit.

Smietana najlepiej wychodzo z biedronki, w sensie cenowo :-) a czekolady kupuje zawsze najtansze i jest oki :-)

Linka ale zachcianki ;p Ja nie cierpie ryb ;p
Wy tu takie zachcianki a ja dalej post wczoraj bylam o zupce pomidorowej z ryzem talerzyku ehhhh kiedy minie mi to :D
Byl temat farbowania włosow w pierwszej ciąży farbowalam farba Color and Soin i teraz tez bede nia farbowac. Ide na roczek Chrzesnicy mego meza wiec chce wygladac jak czlowiek haha :D Koszt ok 35-39 zl ale jest naturalna .
tu link Link do: Color&Soin - Farba do włosów w aptekach - naturalne farby bez amoniaku.
mozecie poczytac :)

milagros dziwna sytuacja ja naszczescie nie mam co narzekac....tylko przykre jest to ze Ciebie nie akceptuja ;( To wybor ich syna i powinni akceptowac ehhh dziwna sprawa...

reklama
Do góry