reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2016

Priinceseczka ja czesto miewam opryszcze i slyszalam tak jak Iza pisze, ze gorzej jak to pierwsza w zyciu.. tak czy inaczej wazne jest uwazac zeby nie dotknac najpierw ust a pozniej nie myjac rak miejsc intymnych, bo mozesz przeniesc ja wlasnie tam i to cale niebezpieczenstwo.. oczywiscie to jest zakazenie krwi, wiec lepiej szybko sie pozbyc.. w poprzedniej ciazy gin pozwolil mi uzywac masci hascovir (zovirax czy jakos tak ma podobny sklad) i zeszla po tyg i nic sie nie stalo.. teraz tez juz mialam i od razu uzywalam tej masci to zeszla po 4dniach.. z domowych sposobow nie mam sprawdzonego :-\

Milagros pamietaj, ze Ty nie.jestes w zwiazku z tesciami, wiec nie musisz sie z nimi zawsze zgadzac.. oczywiscie dobry kontakt jest wazny chociazby dla dziecka, ale to Ty i Twoj przyszly maz macie byc szczesliwi :-)i tego Wam zycze :-*

Linka tunczyk fuuu :p dobrego masz meza :-) i fakt wytlumaczenie, ze to dla dziecka najlepsze, bo co odmowi mu :-D

Kejjti a Ty chcesz cos na kolacje poczestowac?? Moze jakies kruche ciasto z jablkami czy drzemem zrob to tanie, latwe i przynajmniej dla mnie pycha :-D a na kolavje nie wiem...

reklama
Linka, polecam Ci zrobić sobie: tuńczyk w brynie w puszce, kukurydza w puszce, serek zwykły biały coś w stylu philadelpia, pieprz sol. Mieszasz ze sobą, tylko więcej tuńczyka ze dwie lub 3 puchy. I pyyyszna pasta. U nas albo do tostowego chleba albo do wrapa. Dzieci uwielbiają.

Milagros a Ty go pewna jesteś? I tego, że Wam się uda? Nie pamiętam, kiedy ślub u Was? Teraz wspólne mieszkanie rozstrzygnie wszystko i Oby piszlo jak nalezy ale pomysł o sytuacjach kryzysowych.. Klotniach, czy jak on nie poradzi sobie z tym co na niego spadło..Nie ucieknie do rodziców? Nieciekawa jest to sytuacja.. Moja babcia tak dziadkowi usluguje ale oni są Oki.. Ona ma gdzieś jego wydziwianie..Tylko zaiwania kolo niego i domu. Ale on tez np.na święta pomaga czy męskie prace robi..
A to dziecko, to od kogo jest? Od drugiego syna?
To buntowanie jest straszne, jak walka z wiatrakami..żeby Ci kiedyś sił nie zabrakło..

Starsza zaraz na konie jedzie, zas jej pół dnia nie będzie a my dzień lenistwa.. Apetyt mi wraca mmm

Nie tak po południu do kawy właśnie problem cały w tym że nie mam piekarnika i chyba albo szybkie ciasto z mikrofalówki albo muszę iść kupić kawałek ciasta ale taaak mi się nie chce wychodzić, mam jeszcze ptasie mleczko i cała szafkę słodyczy jo ale to czekolady żelki batony itp. Właśnie myślałam o salatce ale z moimi zasobami finansowymi muszę odpuścić zresztą wpadnie zaraz po obiedzie..

Błyskawiczne ciasto, 15 minut roboty, akurat na wypadek, gdyby mieli wpaść niezapowiedziani goście ;-)<br /><br /><br /><br /><b>Ciasto Raffaello</b><br /><br /><br /><br /> * 2 tabliczki białej czekolady <br /> * 0,5-0,6l słodkiej śmietany 30% - 36% <br /> * Minimum 2 paczki wiórków kokosowych (ale można dać, ile się chce) <br /> * Paczka biszkoptów okrągłych <br /> * Paczka słonych krakersów <br /><br /><br />Podgrzewamy w garnku śmietanę (nie za wysoka temperatura, żeby się nie zagotowała) i wrzucamy do niej czekoladę. <br />Mieszamy aż do całkowitego jej rozpuszczenia, po czym dosypujemy wiórki kokosowe. <br />Zestawiamy z gazu i do masy wkruszamy biszkopty, ilość na oko, żeby masa była w miarę gęsta.<br />Całe dno blachy wykładamy krakersami i na to wykładamy masę kokosową.<br /><br />Najlepiej schować ciacho do lodówki, żeby się "zawiązało".

Keejti nie wiem jaki koszt wychodzi, choc do najtanszych na pewno nie nalezy, ale na prawde szybko i pysznie :-) i chyba sobie zrobie, bo juz ostatnio myslalam, ale wtedy jeszcze malo co moglam w siebie wmusic:p

Lilith masz racje, ale wiadomo, ze zakochanym ciezko wyobrazić sobie nawet mala sprzeczke.. ja 3 lata temu bylam pewna, a zapytaj mnie teraz haha :-D

Mmm ale kusząco brzmi, chyba muszę zrobić. A ta masa taka płynna ma być czy gestnieje jak się ją wylewa na krakersy?

Krakersy wiórki niedrogo wychodzi czekolada śmietana pewnie lekko pomad dyche w biedrze :p tylko wychodzić mi się nie chce mi ale czasem trzeba

Wiorki troche ja zageszcza a pozniej te biszkopty.. i jak ja wylewam jest taka papkowata, jak kaszka dla dzieci :-) ale pozniej wlasnie tak stezeje, ze mozna spokojnie kroic

Edit.

Smietana najlepiej wychodzo z biedronki, w sensie cenowo :-) a czekolady kupuje zawsze najtansze i jest oki :-)

Linka ale zachcianki ;p Ja nie cierpie ryb ;p
Wy tu takie zachcianki a ja dalej post wczoraj bylam o zupce pomidorowej z ryzem talerzyku ehhhh kiedy minie mi to :D
Byl temat farbowania włosow w pierwszej ciąży farbowalam farba Color and Soin i teraz tez bede nia farbowac. Ide na roczek Chrzesnicy mego meza wiec chce wygladac jak czlowiek haha :D Koszt ok 35-39 zl ale jest naturalna .
tu link Link do: Color&Soin - Farba do włosów w aptekach - naturalne farby bez amoniaku.
mozecie poczytac :)

milagros dziwna sytuacja ja naszczescie nie mam co narzekac....tylko przykre jest to ze Ciebie nie akceptuja ;( To wybor ich syna i powinni akceptowac ehhh dziwna sprawa...

reklama
Do góry