reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2016

Dziekuje dziewczyny za wszystkie rady:-* w sumie to nie ma roku zeby mi nie wyszla:-/ w ubieglym roku mialam chyba dwa razy.
Jutro zadzwonie do gina i zobaczymy co powie. Po cichu licze na przyspieszenie wizyty.
Wczoraj rano jechalismy na zakupy i tak myslalam ze dawno nie mialam a tu bach wieczorem juz czulam pieczenie a dzisiaj jest juz ja troche widac i ma biala blamke w srodku:-/

reklama
Hej dziewczyny :)
U mnie brak chęci na wszystko. Najlepiej bym spała cały dzień. :)

Lilith to nie jest tak,że mu na mnie nie zależy, inaczej jest jak jesteśmy sami a inaczej jak oni są. Bo wtedy o co go nie poprosze to ona biegnie go wyręczyć, już jej o to zwróciłam kiedyś uwagę, to ja to strasznie urazilo. I zawsze jest, że ona zrobi lepiej, typu zmywanie odkurzanie pranie. No może i lepiej ale ja chciałam żeby on to zrobił.
Dziecko jest od siostry.
A nie wiesz jak to jest ? Jak córka ma męża który jej pomaga to super trafiła, a jak syn ma żonę która czegoś od niego wymaga to okropna zołza która nic nie umie zrobić. I tutaj to się sprawdza.
A tesciowi nie odpowiadam bo się nie zgadzam z nim w wielu sprawach, on uważa że jest najmądrzejszy i jak ktoś może mu powiedzieć że jest inaczej ? ;)

Na opryszczke mi najlepiej pomagają plasterki ale nie wiem czy w ciąży można. :(

Wysłane z mojego Lenovo TAB 2 A8-50F przy użyciu Tapatalka

Hej :) ja nigdy nie mialam opryszczki wiec się trochę obawiam jak widzę kogoś z z. Ale to podobno tylko w tych pierwszych 3 miesiącach zagraża dziecku a my już mamy zaraz koniec 1 trymestru.

To ciasto super, nawet śmietany nie trzeba ubijac. Tez zrobię. Może założymy wątek kulinarny? Bo tak to się pogubi wszystko. A już wcześniej dziewczyny pisały o fajnych rzeczach. Ta pasta z tuńczyka tez do mnie przemowila. Ja bardxo Lubie ryby ale też czytałam ze np dużych ryb powinno się unikać bo mają więcej metali ciężkich w sobie. Ale czasem też się skuszę, lubię tego rio marre.

Ja myślę milagros ze jak juz się wyprowadzicie to bedxie lepiej. Mieszkanie z obcymi starszymi ludźmi niestety bywa destrukcyjne. Według mnie odzyjecie, a ze to juz niedługo to tym bardziej. Fajnie ci ta lekarka podpowiedziała żeby trochę poczekać żeby te wszystkie zapachy z nowych rzeczy poginely. Ja niedawno miałam wstawiane takie duże dwuskrzydlowe dzrzwi i zabudowę szafy w przedpokoju i powiem Ci ze ledwo to przeżyłam tak mnie te zapachy na mdłości męczyły. Prawie przez tydzień siedziałam u małego w pokoju z otwartym oknem. Jak juz będziesz miała to wszystko nowe to do szafek wstaw miseczki z mlekiem, mleko wciąga zapachy no i wietrzenie na okrągło. Jeśli możesz zostaw okna cały czas otwarte i skręc grzejniki.

Keejti ja robie tez takie karmelki, szklankę mleka i pół szklanki cukru i duża lycha masła, to mieszam na patelni aż zgestnieje i nabierze koloru karmelu, jak już bedxie mega gęste wylewa sz na papier do pieczenia i kroisz w kostkę. Można dodać kakao wtedy będą czekoladowe. Te produkty zawsze są w domu.

Katerineczka moja mama tez robi takie karmelki ale bez masła ;) smak mojego dzieciństwa najlepsze jeszcze ciepłe ciągnące się :D
Co do mieszkania pilnuje żeby okna były pootwierane, panele już trochę puściły jednak dwa tygodnie już są, farby też, najgorzej meble w kuchni, bo w pokoju tylko komoda nowa więc to tylko jeden mebel. Ale pamiętam,że jak łóżko kupowaliśmy to tydzień walilo jak w sklepie meblowym, już wczoraj paczki z meblami pootwierane stały, jutro będą skręcać akurat tydzień zanim AGD przyjdzie i myślę że będę mogła się wprowadzić chyba że będzie dalej czuć ten zapach jak się będzie wchodziło do mieszkania to poczekam.

Dziewczyny ja z ryb lubię tylko smażonego łososia albo dorsza, no i karpia ma wigilię. Czasami tuńczyka ale to bardzo rzadko.

Tez robie takie karmelki Hihi.
Ja większość z tej stronki co pidawalam.

Milagros ja rozumiem, że on jest inny przy Tobie. Kiedyś już nawet pisalas o tym. Ale czy np.w sytuacji krytycznej wstawilby się za Tobą? Pamiętaj, że Ty masz być szczęśliwa a nie jeszcze się uzerac z dziwakami..
Katerineczka dobrze napisała. Jeszcze niedługo!

Jesc mi się chce.. No kurcze.. Nadrabiać chyba bym chciała.. Ograniczam się bo co mam zrobić? I brzuch mi nieźle wywalilo. Dzis kupilam sobie, tzn.moj mi kupił, cyckonosz.. Wow juz C i co gorsza z 32 na 34..

Lilith a już zmieniłam na 75D bo cisnelam się niesamowicie.
Stanie za mną, nie raz już się kłócił w moim imieniu o to jestem spokojna ;) ale czasami muszę mu przypominać że ma się liczyć teraz że mną i z malenstwem a reszte uwag puszczac mimo uszu, bo oni już udowolodnili że nie koniecznie chcą dla nas dobrze ;)

reklama
Aob zrobiłam! Nie mogę dodać zdjęcia jest pyszne, dziękuję! Też jestem za takim wątkiem.
Dziewczyny ja uwielbiam krówki mleka wiejskiego pod dostatkiem czuje ze jutro po wizycie będę robic;) tylko ta wersje z masłem bo ja krówki kruche lubię.

I okazało się że jeszcze jedna kuzynka na komunie zapraszać więc tym lepiej ze zrobilam:)

Do góry