reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2016

reklama
Gosia wg om 7t1d ciaza młodsza o kolka dni 6t4d . Musze sie zalogować na tablet wtedy zrobię :) Ty który masz tydzień ? Ja nie widze w tel. Bedzie dobrze kochana :***

Papciorkowa wow ale chatka :)

Princeseczka robią tez z krwi od razu.

Gosia ja tez na minusie jak karmiłam dziecko to ważyłam 60kg (przed ciaza 48) , skończyłam karmić poszło mi 3 kg i dzis tez mam minus 2 kg... Co mnie martwi ...

Apropo siusiaków nam sie nieodklejala położna kazała od urodzenia ściągać i maz robił to zbyt delikatnie bo sie bal, ja zostawiłam to jemu bo facet i któregoś razu jak ja go kapalam okazało sie ze miał zrośnięta skórkę i poszliśmy do bdb chirurga i dał nam maść i powiem Wam ze minęło ok 5 mcy i okleiła sie juz prawie cała , bez traum bez zabiegów .

Dziewczyny na grupie kp jesu dużo mam ktore karmią i sa w ciazy , ale jesu tez całe grono mam ktore straciły dzidzie i pytanie dlaczego , na pewno kp nie pomaga w utrzymaniu ...

Hej dziewczyny, mieszkaja w UK ma sie tylko 2-3 USG a tak to kilka spotkan z polozna. Wizyte z polozna mam 8 kwietnia a pierwsze USG mam dopiero 26 kwietnia ;/ bede najdłużej czekala zeby zobaczyc moja maleństwo

Dorota - skoro udało się zaakceptować butelkę to już dobrze (jak ja do tego przekonałas?)
Mój synek 1 kwietnia będzie miał 10 mies.
Tak, w usg wszystko ok, serduszko bije :-)

No to ważne, żebyś była zadowolona z gin, mój jest świetny. Niestety wczorajsza wizyta była ostatnia na NFZ...

Agul(ek) u mnie właśnie odwrotnie, w ciąży jest mi cieplej niż zwykle.

Dorota - współczuję zgagi! Ja w tamtej ciąży miałam pod koniec i mam nadzieje, ze w tej nie będzie mi dłużej towarzyszyła.

Emka - skierowanie na prenatalne?

Papciarkowa - ale brzuszek! :-) ale to ciążowy czy jakieś wzdęcia skoro "w nocy wyskoczył"?

Gosia - właśnie uświadomiłas mi ze mam ochotę na sernik!

Mama-czworki - ja pamiętam jak kiedyś gin z którą pracowałam przeżywała cc, chyba miała być 5 cc i do pacjentki z uśmiechem i ja pocieszala, że będzie dobrze, ale potem przerażona do nas ze nie wie jak sobie poradzą i gdzie to w ogóle ciąć, a to właśnie bardzo dobry gin...

No właśnie nie chciałam tego pisać, bo doświadczenie na forum mam słabe i czasem się boję kogoś zbytnio nastraszyć ale tak jak napisała EM ka
Karmiłam w jednej ciąży starsze dziecko, nie posłuchałam gina , który kazał odstawić i niestety poroniłam. Nie wiem, czy to przez karmienie, czy nie i już raczej nigdy się nie dowiem... Wiem natomiast, że potem miałam straszne wyrzuty i ciężko mi było sobie z tym poradzić. Jakby na to nie patrzeć podczas karmienia wydziela się oksytocyna, która z kolei powoduje skurcze macicy i jest podawana jako środek wywołujący poród.

Maleducada- u mnie będzie 4 i więcej dzieci na pewno mieć nie będę. Mam świadomość tego , że jest to zabieg bardziej narażony na ryzyko powikłań niż np. 1 cięcie, wiem też , że mój gin jest inteligentnym człowiekiem i ma świadomość, że straszenie mnie nic nie da i pewnie dlatego nie opisuje szczegółowo co się ewentualnie może stać.. Podjęłam decyzję o ciąży z pełną świadomością możliwych komplikacji. Jestem dobrej myśli, ale świadomość zagrożenia mam.

Em Ka aktualnie 7 tydz wg om jutro bedzie 7w1d . Ja schudlam w sumie 2,5 kilo . Ale wiem ze bedzie wiecej bo jest mi strasznie mdlo i niedobrze;/ Ale ja startuje z wiekszej wagi podczas karmienia piersia ptrzytylam 20 kilo bylam u lekarza powiedziala ze hormony jak skoncze karmic schodne a to mit . Corke przestalam karmic jak miala 2,5 roku dokladnie ;)
maleducada witaj :* Ja robie sernik bo obiecalam tesciowej ma jutro urodziny bo sama na niego smaka wgl nie mam ;/

Maleducada tak zeby były na NFZ :)

Mama czwórki bo każda z nas jest kowalem własnego losu. Ja całkowicie odstawiłam syna jak zaczęłam przyjmować hormony tzn dupka / nie chciałam go faszerować - wlasnie Dorota Ty sie nie boisz tez masz luteinę ?

Gosia to bardzo możliwe ze jutro juz zobaczysz serduszko :) trzymam kciuki mocno :)

Ja sie podczas kp panicznie bałam ze schudnę do wagi sprzed ciazy sle na szczęście nie :)

Gosia - ja też przytyłam podczas karmienia, po porodzie ważyłam 2 kg więcej niż przed ciążą, a potem przytyłam 10 kg, teraz już się czuje jak hipopotam i aż się boje co będzie pod koniec ciąży.

Ja właśnie na niedziele miałam zrobić ale nie byłam w stanie bo mnie odrzucalo, dziś mam ochotę, a składniki zostały wiec może zrobię :-)

Emka nawet nie wiedziałam że da się robić prenatalne na NFZ, w tamtej ciąży wszystko robiłam prywatnie, teraz tez za 5 tyg idę prywatnie.

Mama czwórki to Obie będziemy miały 4 cc, Gina zazdroszczę, mam nadzieję że mój już mnie więcej straszyć nie będzie.Ty i Emka macie rację coś do KP, dlatego ostatnie karmienie bylo wczoraj, dla dobra Fasolki odstawiam a Lili sobie poradzi, będziemy się więcej tulac.

Joasiu to Ty też taka ryzykantka podobnie jak ja, mnie teraz nastraszyl ten krwiak, więc walczym razem.

reklama
Dorota- ja jak odstawiałam moje pociechy to pozwalałam im się tulić do piersi, ale ssać już nie.Mówiłam, że mleczko się skończyło i że teraz mogą się tylko przytulać. Z resztą co ja Ci tu będę marudzić, jak ty potrójna mama jesteś i na pewno wiesz co robisz:yes:

Moja prawie 4 Zosieńka pod wpływem reklamy uparła się na szczeniaczka- uczniaczka z Fisher Price,.To zabawka dla maluszków, ale ona mi wczoraj taki lament wieczorem zrobiła, że mi jej żal i chyba kupię:-pA co... najwyżej najmłodsze będzie się później bawić
Miała któraś z was taką zabawkę, do jakiego wieku dziecko się tym bawi?

Do góry