reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2016

My mamy któregoś z tej serii syn sie bawił jak był maluteńki i teraz tez sie bawi 18 mcy myśle ze jeszxzE trochę posłuży :)

Nie zapominaj w razie czego wyciągać go z łóżeczka bo mi wlasnie obudził syna :/

reklama
Em ka dziekuje za kciuki oby zadziałały ;*
magacenda no wlasnie i to mit ze podczas karmienia sie chudnie ;D Ja zamierzam nic nie przytyc w ciazy :) Dla osob z nadwaga limit to 5 kilo wiec moze schudne najpierw z 5 kg (juz 2,5 schudlam) a potem bede mogla je przybrac haha ;D Czytalam historiee gdzie otyle chudly po 10,15 czy nawet 20 kilo i dzidzie byly zdrowe :) Boje sie ze moge miec cukrzyce ciazowwa :( Przed ciaza z 4-5 msc mialam robione glukoza tsh morfologia i wszystko oki bylo zobaczymy ;)

@gosia081145 ja raczej z tych wiekszych mam ale brzuch jest ewidentnie ciążowy wczesniej byl ale nie az taki wypukły niedawno wpadla babcia na kawe i tez ma ze mnie polewke

Gosia- ja też niestety na brak ciałka nie narzekam. Mam sporą nadwagę. Nie chcę tu pisać o liczbach bo się zwyczajnie wstydzę.Tak naprawdę szczupła byłam tylko w pierwszej ciąży.Każda kolejna ciąża zaczynała się już z nadwagą, ale nie było żadnych komplikacji z tym związanych:biggrin2: Żadnej cukrzycy ciążowej, czy innych historii. Powiem Ci, że po cięciach mimo sporej wagi dochodziłam do siebie szybciej niż inne kobiety na sali.Wydaje mi się, że sporo zależy też od aktywności, a nie tylko od wagi.
W ciąży z najmłodszą przybrałam tylko 5 kg. O moich perypetiach z odchudzaniem pomiędzy ciążami nie będę tu pisać bo na to to ze 200 stron byłoby mało:wink:

Gosia super napisz cos więcej w odpowiednim wątku :* s oby zadziałały :) na pewno zadziałają :) widzisz jak sie człowiek obudzi to złe widzi :) ale zrobiłyśmy po prostu mały restart :) tzn ja zrobiłam :) jutro bede pisać to samo :)

Emka właśnie żaden gin nie mówił że nie mogę karmić przy luteinie, no ale już się nie karmimy.

Mama czwórki wiesz ja mam czasem wrażenie że z wiekiem i doświadczeniem czuję jakbym była pierwszy raz w ciąży tak to przeżywam.

Z Lili obiad zjadlysmy, idę zaraz po starszych, dobrze że szkole widzę z okna

Hej dziewczyny:)

Em Ka, slyszalam o tym, ale ja gotuje jajka od momentu zagotowania wody 4 minuty i staram sie robic takie na pol twardo... gdzies wyczytalam tez ze bez przesady i zeby nie dac sie zwariowac, zgadzam sie co do serow plesniowych i niepasteryzowanego mleka czy kogla mogla ale chyba jajka na miekko nie sa az tak szkodliwe? W sensie ze ryzyko salmonelli raczej znika po takim czasie gotowania we wrzatku?

Maleducada ja mam tak, ze potrafie nie jesc nic do 15:00 tylko wypic herbate a o 23 robie sie glodna jak wilk i zjadlabym wszystko i wtedy mi tez wszystko bardzo smakuje;) Ale tak mialam zawsze, poza tym ja potrafie wstawac i o 11-12 w poludnie takze chyba jestem poprzestawiana i dlatego jem inaczej niz wszyscy:p

Gosia0210 jak sie dowiesz czegos ciekawego na temat pielegnacji ciala w ciazy to nam tu podrzuc jakies dobre rady;)

Joasia1986 a masz mdlosci albo zgage? Ja mam apetyt dopiero na wieczor, czyli tak jak zwykle to u mnie bywa, a rano i w ciagu dnia nie mam ochoty ani smaka na nic, chyba dlatego ze organizm czerpie energie z go co zjadlam na noc haha;)

Papciarkowa ktory to twoj tc??? Ale brzusio, ja sie nie moge doczekac az bede taki miala haha;)

Dagi89 dopiero 26 kwietnia?? Bardzo dlugo, to ktory to juz bedzie tc? Ja bym chyba nie wytrzymaja az tak dlugo i pobiegla prywatnie;) Teraz planuje poczekac chociaz do 8-9 tc ale nie wiem czy sie uda;)

Ja dzisiaj obudzilam sie z delikatnym pobolewaniem gardla z prawej strony, mam nadzieje ze to szybko przejdzie. Zrobilam herbate z miodem i cytryna i zapakowalam sie do lozka i leze, nie bede nigdzie lazic i kombinowac zeby sie nic nie rozwinelo. Cycki dzis rano bardzo spokojne, ale troszke je czuje. Natomiast mam wrazenie ze podbrzusze mi sie zrobilo jakies takie twardsze troche, to pewnie ta macica ktora sie powieksza? Tak czy siak u mnie nic nie widac zebym byla w jakiejkolwiek ciazy, predzej w spozywczej jak cos zjem;)

mama czworki ja tez sie wstydze swojej wagi wiec ja przemilcze :) zdrowa dieta przede wszystkim ;) Podbudowalas mnie ;) Prawdopodobnie bede miala cesarskie ciecie ;) Pierwsza Core rodzilam silami natury ale wzrok w lewym oku mi sie pogorszyl wiec lekarka okulistka powiedziala ze tym razem cc .

reklama
Do góry