reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2016

reklama
Gosia wg om 7t1d ciaza młodsza o kolka dni 6t4d . Musze sie zalogować na tablet wtedy zrobię :) Ty który masz tydzień ? Ja nie widze w tel. Bedzie dobrze kochana :***

Papciorkowa wow ale chatka :)

Princeseczka robią tez z krwi od razu.

Gosia ja tez na minusie jak karmiłam dziecko to ważyłam 60kg (przed ciaza 48) , skończyłam karmić poszło mi 3 kg i dzis tez mam minus 2 kg... Co mnie martwi ...

Apropo siusiaków nam sie nieodklejala położna kazała od urodzenia ściągać i maz robił to zbyt delikatnie bo sie bal, ja zostawiłam to jemu bo facet i któregoś razu jak ja go kapalam okazało sie ze miał zrośnięta skórkę i poszliśmy do bdb chirurga i dał nam maść i powiem Wam ze minęło ok 5 mcy i okleiła sie juz prawie cała , bez traum bez zabiegów .

Dziewczyny na grupie kp jesu dużo mam ktore karmią i sa w ciazy , ale jesu tez całe grono mam ktore straciły dzidzie i pytanie dlaczego , na pewno kp nie pomaga w utrzymaniu ...

Hej dziewczyny, mieszkaja w UK ma sie tylko 2-3 USG a tak to kilka spotkan z polozna. Wizyte z polozna mam 8 kwietnia a pierwsze USG mam dopiero 26 kwietnia ;/ bede najdłużej czekala zeby zobaczyc moja maleństwo

Dorota - skoro udało się zaakceptować butelkę to już dobrze (jak ja do tego przekonałas?)
Mój synek 1 kwietnia będzie miał 10 mies.
Tak, w usg wszystko ok, serduszko bije :-)

No to ważne, żebyś była zadowolona z gin, mój jest świetny. Niestety wczorajsza wizyta była ostatnia na NFZ...

Agul(ek) u mnie właśnie odwrotnie, w ciąży jest mi cieplej niż zwykle.

Dorota - współczuję zgagi! Ja w tamtej ciąży miałam pod koniec i mam nadzieje, ze w tej nie będzie mi dłużej towarzyszyła.

Emka - skierowanie na prenatalne?

Papciarkowa - ale brzuszek! :-) ale to ciążowy czy jakieś wzdęcia skoro "w nocy wyskoczył"?

Gosia - właśnie uświadomiłas mi ze mam ochotę na sernik!

Mama-czworki - ja pamiętam jak kiedyś gin z którą pracowałam przeżywała cc, chyba miała być 5 cc i do pacjentki z uśmiechem i ja pocieszala, że będzie dobrze, ale potem przerażona do nas ze nie wie jak sobie poradzą i gdzie to w ogóle ciąć, a to właśnie bardzo dobry gin...

No właśnie nie chciałam tego pisać, bo doświadczenie na forum mam słabe i czasem się boję kogoś zbytnio nastraszyć ale tak jak napisała EM ka
Karmiłam w jednej ciąży starsze dziecko, nie posłuchałam gina , który kazał odstawić i niestety poroniłam. Nie wiem, czy to przez karmienie, czy nie i już raczej nigdy się nie dowiem... Wiem natomiast, że potem miałam straszne wyrzuty i ciężko mi było sobie z tym poradzić. Jakby na to nie patrzeć podczas karmienia wydziela się oksytocyna, która z kolei powoduje skurcze macicy i jest podawana jako środek wywołujący poród.

Maleducada- u mnie będzie 4 i więcej dzieci na pewno mieć nie będę. Mam świadomość tego , że jest to zabieg bardziej narażony na ryzyko powikłań niż np. 1 cięcie, wiem też , że mój gin jest inteligentnym człowiekiem i ma świadomość, że straszenie mnie nic nie da i pewnie dlatego nie opisuje szczegółowo co się ewentualnie może stać.. Podjęłam decyzję o ciąży z pełną świadomością możliwych komplikacji. Jestem dobrej myśli, ale świadomość zagrożenia mam.

Em Ka aktualnie 7 tydz wg om jutro bedzie 7w1d . Ja schudlam w sumie 2,5 kilo . Ale wiem ze bedzie wiecej bo jest mi strasznie mdlo i niedobrze;/ Ale ja startuje z wiekszej wagi podczas karmienia piersia ptrzytylam 20 kilo bylam u lekarza powiedziala ze hormony jak skoncze karmic schodne a to mit . Corke przestalam karmic jak miala 2,5 roku dokladnie ;)
maleducada witaj :* Ja robie sernik bo obiecalam tesciowej ma jutro urodziny bo sama na niego smaka wgl nie mam ;/

Maleducada tak zeby były na NFZ :)

Mama czwórki bo każda z nas jest kowalem własnego losu. Ja całkowicie odstawiłam syna jak zaczęłam przyjmować hormony tzn dupka / nie chciałam go faszerować - wlasnie Dorota Ty sie nie boisz tez masz luteinę ?

Gosia to bardzo możliwe ze jutro juz zobaczysz serduszko :) trzymam kciuki mocno :)

Ja sie podczas kp panicznie bałam ze schudnę do wagi sprzed ciazy sle na szczęście nie :)

Gosia - ja też przytyłam podczas karmienia, po porodzie ważyłam 2 kg więcej niż przed ciążą, a potem przytyłam 10 kg, teraz już się czuje jak hipopotam i aż się boje co będzie pod koniec ciąży.

Ja właśnie na niedziele miałam zrobić ale nie byłam w stanie bo mnie odrzucalo, dziś mam ochotę, a składniki zostały wiec może zrobię :-)

Emka nawet nie wiedziałam że da się robić prenatalne na NFZ, w tamtej ciąży wszystko robiłam prywatnie, teraz tez za 5 tyg idę prywatnie.

Mama czwórki to Obie będziemy miały 4 cc, Gina zazdroszczę, mam nadzieję że mój już mnie więcej straszyć nie będzie.Ty i Emka macie rację coś do KP, dlatego ostatnie karmienie bylo wczoraj, dla dobra Fasolki odstawiam a Lili sobie poradzi, będziemy się więcej tulac.

Joasiu to Ty też taka ryzykantka podobnie jak ja, mnie teraz nastraszyl ten krwiak, więc walczym razem.

reklama
Dorota- ja jak odstawiałam moje pociechy to pozwalałam im się tulić do piersi, ale ssać już nie.Mówiłam, że mleczko się skończyło i że teraz mogą się tylko przytulać. Z resztą co ja Ci tu będę marudzić, jak ty potrójna mama jesteś i na pewno wiesz co robisz:yes:

Moja prawie 4 Zosieńka pod wpływem reklamy uparła się na szczeniaczka- uczniaczka z Fisher Price,.To zabawka dla maluszków, ale ona mi wczoraj taki lament wieczorem zrobiła, że mi jej żal i chyba kupię:-pA co... najwyżej najmłodsze będzie się później bawić
Miała któraś z was taką zabawkę, do jakiego wieku dziecko się tym bawi?

Do góry