reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2016

Lili śpi na dworze, ja w łóżku, kuje mnie lewy jajnik.

Joasiu no dziś nie dostała cyca, czekam tylko aż piersi zaczną boleć wrrr.
Mówisz że czekasz do piątku? Wizyty? I odstawiasz? A jak gin nie będzie kazać odstawiac to co zrobisz?

Zrobiłam kilka lykow kawy ;-)

Ja mam ogarnięte, obiad zaraz musze zrobić.

Ostatnia edycja:
reklama
katarineczka nie martw sie ja zawsze z Cora mialam ciaze mlodsza :)
Lilith biedny synek :( Daj znac co z Nim ? jak sie czuje?
Paula samotnja witam nowe mamusie :*
Co do objawow cieszcie sie ze ich nie macie ja dzis sie poplakalam nie umiem nic przelknac od wszystkiego mnie totalnie odrzuca do tego mi cholernie slabo :( :( Odrzuca od masla od wedlin mies parowek kapusniakow i innych rzeczy tylko bym jadla warzywa ;) Mnie czasem telepie z zimna a czasem mam napady goraca :I
Ew Ka Tekila Paciorkowa Gratulacje pieknie bijacych serduszek :)

A mnie znowu gorąco ciagle - całe życie byłam zmarzluchem a po poprzedniej ciazy mi zostało ...

U mnie zabawki walają sie pk całym domu, dziecko zupkę zjadło dostało soczek i słyszę jak Walczy w łóżeczku oby zasnął to ja tez odpocznę dzis poza zupa to obiadu nie bedzie nie mam zakupów a nie bede lecieć zjemy jakiś kluski na parze tylko nie mam pomysłu z czym...

Ktos miał dzisiaj wizytować proszę sie przyznać i o ktorej ?:) ps kto zrobi listę wizyt w danym miesiącu ? Ja dostałam wczoraj skierowanie na prenatalne juz sie zapisałam dzis na 21 kwietnia :)

Dorota zapomnialam o tobie nie stresuj sie i odpoczywaj znam mamusie po 5 cc :) Glowa do gory :) Jaka kawke pijesz? Dzis chcialam wziasc sobie puszke coca coli ale nie chce kurde takiej chemii w siebie wlewac. Ostatnio z mezem jestesmy eko parowki z lidla sa swietne bez E cukier brazowy i miod . Zawsze lodowka pelna warzyw i owoce ah lece zjesc pomarancze jedna z nielicznych rzeczy od ktorej mnie nie odrzuca :D

To chyba wszystkie mamy takie zmiany temperatur bo mnie wczesniej tez telepalo teraz ciage mi.duszno.

W nocy obudziIam sie z wrazeniem ze brzuch mi wyskoczyI odkad wstaIam m z ojcem.sie caIy czas nabijaja ze niedIugo toczką mnie beda wozic a mi nie jest do śmiechu bo przymierzyam.kiecke co kupiam na weseIe na ktore idziemy za 3tyg i jest mi na styk a byIa Iuźna
Przedstawiam mojego giganta

Załączniki

• 2016-03-15_11.49.20.jpg
    2016-03-15_11.49.20.jpg
    13,6 KB · Wyświetleń: 77
Ja juz po dentyscie. Tz zamowil pizze takze robienie obiadu mam juz z glowy.
Bylismy w sklepie z artykulami do chrztu,kupilismy gromnice dla TZ przyszlej chrzesnicy:-)
Ja teraz wzielam luteine i lezakuje:-)

EmKa jakie prenatalne bedziesz robic? Samo usg czy test krwi takze?

papciorkowa ale brzuszek :) <3 Cudo mam podobny z tym ze Ja grubsza masa haha
Princeseczka kurde a mnie czeka zrobic sernik (tesciowa jutro urodziny ma) i obiad robie juz :D
Weszlam na wage i ponad 2 kilo na minusie a to poczatek dopiero ;)

reklama
Hejka zafasolkowane:wink:
Choćbym nie wiem jak się starała to strasznie ciężko wyłuskać trochę czasu na pisanie.o 15 wracam z pracy, a o 15.30 syn ze szkoły i dziewczyny z przedszkola. Zaraz siadamy do zadania z młodym, a później dziewczyny uczę literek i cyferek , potem sprzątanie , kąpanie, kolacja... Hard core normalnie. Dobrze,że w tygodniu teściowa gotuje, ja króluję w kuchni w weekendy.

Lilith- mam nadzieję, że z synkiem już lepiej. Mój Szymon - jak miał może ze 2 lata też miał problemy z siusiakiem. Napuchł i strasznie go bolał. Też wylądowaliśmy na IP. Okazało się, że to stulejka. Chirurdzy znieczulili to żelem, naciągnęli i wyczyścili.:eek:Wyszliśmy od razu do domu. Pózniej w domu musiałam dbać o tego sisia, naciągać tą skórkę przy każdej kąpieli po trochę coraz wyżej. Teraz siusiaka ma ok. i obyło się bez operacji. Zdrówka dla synusia.

Dorota1234- W tej ciąży jeszcze nie byłam u gina. Strasznie jest oblegany, mimo, że prywatnie do niego chodzę to wizytę zabukowałam dopiero na 29.03. Rok temu też byłam w ciąży , tylko niestety nie udało się i ją straciłam. Jak wtedy poszłam do niego i powiedziałam - Panie doktorze jestem w ciąży- on na to " No to urodzimy i już:))" Nie komentował tego , że to za dużo cesarek. Powiedział, że jest to ciąża pod wzmożonym nadzorem, ale nie krzywił się, nie straszył, nie narzekał. Z tego co się orientuję w Europie zachodniej i chyba w Ameryce ta granica 3 cięć nie jest wyznaczana. U nas w Polsce panuje taka opinia, ale są lekarze, którzy odbierali po 7 cc, słuchałam kiedyś takiego wywiadu. Mój gin. jest świetnym operatorem z 40 letnim doświadczeniem, dlatego staram się nie denerwować i jestem dobrej myśli.:yes:
Aha... Ja na razie mam za sobą 3 cięcia, to będzie 4. Najstarszą córkę urodziłam SN

Miłego dnia wszystkim

Ostatnia edycja:
Do góry