reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2016

Boli go bardzo, lapie się, Wola ala i płacze.. Nie siada i nie bardzo chodzi.. Siusiak cały siny i ogromnych rozmiarów.. Dokładnie.. Dziecko najważniejsze.. Dla mnie w ogóle takie intymne sprawy to z bolesciami się kojarzą.. Jeszcze nie wiemy jak z sikaniem.. Oby jutro czuł się lepiej mój Skarb.
Starsza biedna, swma została..zasięg tam padnięty i cala zaryczana bo się wystraszyla, ze juz po 22 a nas nie ma i pewnie coś poważnego..
No nic..klade się..Mały spi dobrze, więc jestem dobrej myśli..
Dziękuję Wam..

reklama
Katerineczka moja ciąża też jest młodsza niż wychodzi z miesiączki. Ale to nic złego. U mnie doszło po prostu później do zapłodnienia. U mnie różnica ok 1,5-2 tyg. A serduszko bije ;)

Lilith wspolczuje:( Oby to nie bylo nic powaznego i zeby szybko przeszlo, no ale zeby lekarze nawet nie wiedzieli co robic? Dostal jakies leki/zastrzyk? Rece opadaja heh.
Ja w koncu wciagnelam dwa jajka na miekko plus buleczka z maslem i szczesliwa zapakowalam sie do lozka w koncu;))

Dobry wieczor dziewczyny :)
Witam nowe brzuchatki, gratuluje dwoch kresek :*

Ja dzisiaj z ciezka migrena walczylam.... Mam nadzieje ze mam z nia spokoj na pol roku.

Mysle ze stworzycie tutaj niesamowina ksiazke hehehe tyle wpisow a co bedzie jak juz kazda z nas zobaczy wielkie serduszka :rofl: gratuluje Wam ze moglscie je dzisiaj uslyszec a pozostalym i sobie zycze cierpliwosci :p

Hej
Kasia dobrze wyczytałam że u Ciebie wczoraj plamienia? Pewnie to puste się czyści, jak się czujesz?

Katerineczka odp na tamtym wątku, u mnie serduszko a ciąża mdłodsza, syn u mnie też zawsze starszy wychodził, najmłodsza córka też trochę młodsza z usg, myślę że jak jest To cos ;-), to jest dobrze.

Lilith boroku to się nastresowalas :-(, zdrowia dla synka.

Mnie zmartwily jeszcze dwie sprawy po wczorajszej wizycie że mam zrezygnować z tego jednego karmienia na dobę, nie wiem czy wiecie jak jest mi źle i ciężko z tego zrezygnować, myślę sobie ze skoro tak karmilam i nic się nie stało to może dam jej raz na 2 dni jakiś czas, później jeszcze większy odstęp, ale sama nie wiem bo jest ten krwiak, może wy Mo coś doradzicie?

No i kolejna sprawa to 4 cc, lekarz bardzo spokojnie ale stanowczo powiedział o zagrożeniu życia, ja to wiem ale jednak jakoś mnie to ruszyło i dało do myślenia.

MAMA CZWÓRKI ty miałaś 4 cc napisz coś ;-)

Dorotka ... przy karmieniu piersią zwiększa się znacznie ilość oksytocyny co jak wiadomo może powodować skurcze macicy ...ja bym uważała z karmieniem, Lilianka jest już duża, a Ty musisz myśleć teraz o maluchu. Lekarze odradzają zwłaszcza we wczesnej ciąży ... no a Ty jeszcze masz krwiaka ... ciężka sprawa

Boli go bardzo, lapie się, Wola ala i płacze.. Nie siada i nie bardzo chodzi.. Siusiak cały siny i ogromnych rozmiarów.. Dokładnie.. Dziecko najważniejsze.. Dla mnie w ogóle takie intymne sprawy to z bolesciami się kojarzą.. Jeszcze nie wiemy jak z sikaniem.. Oby jutro czuł się lepiej mój Skarb.
Starsza biedna, swma została..zasięg tam padnięty i cala zaryczana bo się wystraszyla, ze juz po 22 a nas nie ma i pewnie coś poważnego..
No nic..klade się..Mały spi dobrze, więc jestem dobrej myśli..
Dziękuję Wam..

Współczuję niezmiernie ... nie masz tam przypadkiem rivanolu żeby okłady robić ? To ewidentnie stan zapalny. Może być zapalenie napletka lub stulejki .. przydałby się antybiotyk ... zdrówka :(

Princeseczka właśnie zależało nam na różnicy max 2 lata :-) sama mam siostrę 1,5 roku młodsza, a co do ubranek, to dla Natana dostałam mnóstwo po różnych dzieciach, wiec i różowe się znajdą jak trzeba będzie :-)

Palula - gratuluję! :-)
I zazdroszczę braku dolegliwości, ja pierwsza ciążę cała wymiotowalam, teraz mdłości nie mam dosłownie między 14 a 18, rano, wieczór, noc - koszmar!

Migduch - ja póki co też głodu nie czuje specjalnie, ale staram się co chwile coś w siebie wmusic. (lekarz mi rozpisał na zleceniach 8 małych posiłków dziennie).

reklama
Lilith jak dzis czuje sie synek? tak jak Nessi napisala przydalyby sie leki.. biedne dziecko :'( zdrowka zycze :-*

Katerineczka mamy podobne "terminy" @ i owu i wczoraj bylam i tez nie widzialam/slyszalam serduszka a tak jak Ty pechherzyk zoltkowy i malusi zarodek, a mam przyjsc dopieor 06.04 i lekarza calkiem spokojnie i konkretnie powiedzial ze jest calkiem normalnie i dobrze jak na ten czas :-) takze sppkojnie na pewno jest ok :-)

A brzuch tez wydaje mi, ze mam jakby wzdety, ale ze przed zajscie w ciazy schudlam prawie 4kg to narazie jeszcze spodnie spadaja wrecz :-)

Do góry