reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2016

Agul(ek) - ja w pierwszej ciąży brałam luteine ale miałam pewne problemy, teraz na usg wszystko super wiec tez nie było mowy na ten temat :-)

Ivi zazdroszczę brzuszka :-) ja w tamtej ciąży do 5 miesiąca nie miałam zupełnie nic, a w ubraniu jeszcze w 7 nie było ciąży widać, teraz myślę, że będzie inaczej, bo nie zdarzyłam wzmocnić wystarczająco mięśni brzucha, ale póki co nie widać jeszcze.

Kasia - nie ma reguły co do zmiany ubrań, w tamtej ciąży chodziłam w wszystkich swoich ciuchach, po 7 miesiącu dopiero przerzucilam się na spodnie ciążowe (ale tylko 1 szt miałam i mi wystarczyły, bo w niektóre swoje dalej wchodziłam bez problemu)

Princeseczka u mnie też śnieg :-/

Kasia ja w sprawie pracy nie pomogę, u mnie była sprawa jasna - jak tylko się dowiedziałam ze jestem w ciąży zrezygnowałam i juz. Ale skoro to praca biurowa to jeśli się czujesz na siłach pracuj ile chcesz :-)

Milagros ja też bym już pewnie opony zmieniła, gdyby nie to ze najpierw muszę sobie je kupić -.-

reklama
Hej dziewczynki!
Katarineczka - u mnie też ciąże młodsze były, ale wszystko rozwijało się ok i mam cudne dzieciaki właśnie bawiące się w salonie :)

zjadłam grzankę i mi niedobrze.. patrzę na herbate i nie wiem czy ja pić czy nie.. ;) Jeszcze parę dni i starszaki wyślę do przedszkola, będę tylko z najmłodszą, to trochę spokojniej będzie bo posiłków nie będę musiała tak pilnować heh

Lilith - ojej, to miałaś dzień. A jak się mały ma?

Dorota - mi też gin powiedział, że lepiej będzie jak powoli odstawie dziecko od cyca, a ja jakoś nie potrafię, wiec rozumiem Cię.

Ufff, ależ wy dużo piszecie!
Sorry, że moje posty tak "na raty" ale inaczej odpisać nie idzie (bb wywala długie posty dodawane z tel).

Miłego dnia Mamusie! :-)

Jestem jeszcze studentka 3ciego roku kosmetologii, wlasnie przyszlam na wyklad i nagle BANG! - temat: pielęgnacja ciała kobiety w ciąży :D no normalnie gdzie nie ide to temat dzieci i ciąży :D

f2w39jcgdz0az452.png

Maleducada witaj bo jeszcze Cie nie przywitałam, dziękuję za odpowiedź co do piersi, oj tak smutno mi bardzo, jak dowiedziałam się o ciąży to karmilam cały czas a teraz 1 raz na dobę więc postęp wielki, ale tak mi smutno i źle, już Lili rano chciała cyca,ona to się tak na niego cieszyła aż piszczala, dziś i jej i mnie smutno jak pokazałam jej cyce chore :-(, a jak u ciebie sprawa wygląda? Odstawiasz pomału, byłaś na usg? Który tydzień u ciebie?

Nessi dziękuję.

Ivi ja lubię pić Pokrzywe ale od wczoraj średnio smakuje.

No Lili chce cyca :-(

Ostatnia edycja:
Dorota - a ile Lili ma?
Na usg byłam wczoraj, jestem w 6 tc. Od jakiegoś czasu karmie głównie w nocy, ale nie wyobrażam sobie zrezygnować z tego... :-/
A jak u Was z butelka? Bo u mnie nie ma szans...

Maleducada i Emka daje jej 2 razy bebiko z butelki. Lili do niedawna butelki wogole nie posiadała ale zaakceptowała i przed drzemka po godzinie 11 jest flacha i przed 20 na noc flacha, Lili je wszystko normalnie, gdzieś dziś mi ona przeżywa że nie byłoby tego jednego cyca :-(,

Maleducada Lili ma 20 miesięcy a twoje dziecko? 10 miesiący? A było serduszko na usg?

Emka i jak Ci idzie leżenie?
Musimy się wspierać bo mamy tak samo, jak to ogarniasz? Bo ja robię minimum.

Co do tego Gina co wczoraj byłam i wychodzimy na to że on będzie prowadził moja ciążę, w 100 % póki co nie jestem z niego zadowolony, narazie tak w 88 %, zobaczymy co będzie dalej, co jest dobre to to że on zawsze odbiera telefony i przyjmuje praktycznie codziennie, no oprócz weekendy ala w razie w można dzwonić do niego i on jakoś gdzieś powinien przyjąć, ale jestem dobrej myśli że nie będę musiała do niego iść w nagłym wypadku.

reklama
Dzień dobry dziewczyny :)
Ja swojego synka bardzo krótko karmiłam bo tylko miesiąc. Zanikl mi pokarm i koniec
Ale kiedy to było. ..

Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka

Do góry